Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

Buurten

Amsterdamse gezelligheid in de Pijp

Uren rondstruinen in de Pijp

Amsterdamse gezelligheid in de Pijp

Home Amsterdam Inspiration Amsterdamse gezelligheid in de Pijp

De Pijp is ongetwijfeld één van de gezelligste buurten van Amsterdam. Als je een dagje in Amsterdam bent, is het zeer de moeite waard om hier even een kijkje te komen nemen. De wijk heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest begeerde buurten van Amsterdam om in te wonen.

Van oudsher was het een volksbuurt waar vooral arbeiders woonden. Tegenwoordig woont er een kleurrijke mix van culturen en zijn er ook veel studenten, kunstenaars en ondernemers te vinden in de wijk. Naast wonen gaat Amsterdam hier ook graag uit. En ook veel toeristen gingen je al voor bij het verkennen van deze levendige buurt. De Pijp maakt onderdeel uit van stadsdeel Oud-Zuid en ligt ten zuiden van het centrum.

Shoppen in De Pijp

Shoppen doe je in de leuke en hippe winkeltjes in de Ferdinand Bolstraat, op de Ceintuurbaan en in de Van Woustraat, maar vooral ook op de Albert Cuypmarkt. Deze markt is dé bekendste markt van Nederland en je kunt van maandag tot en met zaterdag terecht voor allerlei leuke aankopen; zoals kleding, lekkere exotische hapjes, bloemen, noem maar op.

De markt is niet voor niets erg in trek bij voor zowel de bewoners als toeristen. De Albert Cuyp markt Vervolgens kun je in het zonnetje neerstrijken op een van de gezellige terrasjes op het Marie Heinekenplein, het Gerard Douplein of in de Frans Halsstraat; ook wel het Quartier Latin van Amsterdam genoemd. Dit bruisende uitgaansgebied wordt zo genoemd vanwege de hippe terrasjes, cafeetjes en eettentjes die je hier kunt vinden.

De Pijp in de avond

In de avond kun je hier dan ook prima terecht voor een hapje eten in één van de vele eetgelegenheden. Van eenvoudige, maar o zo lekkere, eethuisjes uit alle windstreken van de aarde tot trendy hotspots met culinaire hoogstandjes; in de Pijp vindt je het allemaal. De variëteit van deze buurt is ongekend en dat maakt deze buurt tot wat het is.

Laat je na het diner nog even verleiden tot een drankje in een bruin café. Ook hier van is weer een ruime keuze. Veel Amsterdammers en toeristen hebben dit gebied al ontdekt en het doet dan ook niet meer onder aan de uitgaansgebieden in het centrum van de stad. In de zomer zitten de terrassen vrijwel altijd vol, zijn de vrijdagmiddagborrels druk bezocht en is het handig even te reserveren bij je restaurant naar keuze om je van een plekje te verzekeren.

Sarphatipark

Wat nog meer..
Heb je meer behoefte aan rust? Dan biedt het Sarphatipark uitkomst. In dit rustige park kun je een wandelingetje maken of even bijkomen op een bankje. Ook is het Sarphatimonument zeker de moeite waard om te bekijken.

Voor een stukje cultuur breng je een bezoek aan de Heineken Experience. Je krijgt hier te zien hoe het bier vroeger werd gebrouwen en maakt kennis met de geschiedenis van dit wereldberoemde biermerk. Zoals je kunt lezen, heeft deze buurt je veel te bieden aan Amsterdamse gezelligheid, ontspanning en cultuur. Een echte aanrader dus!

There are no comments yet.

Leave a Reply

Amsterdam Tickets

Online tickets kopen voor musea, rondvaarten evenementen en meer met korting tot 40%

Related Posts

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord heeft bezienswaardigheden, culturele hotspots en musea

Amsterdam Noord, de wijk in het noorden van de Nederlandse hoofdstad, heeft bezienswaardigheden, culturele hotspots en musea. Wat is er op cultureel gebied allemaal te beleven in Amsterdam Noord? Noorderlicht café Noorderlicht is een cultureel…

Continue Reading

Het Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier is een gebied in de Amsterdamse grachtengordel rond de Nieuwe Spiegelstraat en Spiegelgracht dat, evenals het gebied de Negen Straatjes, veel toeristen en dagjesmensen trekt

Deze wijk stamt af van vroeger, al waren er toentertijd weinig kunst-en antiekhandelaren aanwezig die hun producten te koop zetten. Het ging in het verleden voornamelijk om gevestigde ambachtslieden, welke in de Spiegelstraat goed hun…

Continue Reading

De Jordaan, nostalgisch Amsterdam

De Amsterdamse Jordaan is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland

De Jordaan is misschien de meest bekende wijk in Amsterdam. Je komt de wijk tegen in vele verschillende nostalgische liedjes, series en boeken. In de loop der tijd is de Jordaan echter behoorlijk veranderd. Waar…

Continue Reading