Beulings restaurant in een huiselijke setting

Uit eten gaan bij een restaurant is een aangelegenheid waar men zich uitzonderlijk op verheugt. De meeste restaurants in ons land zijn zodanig gevestigd dat er gebruik wordt gemaakt van een los staand pand met grote eetzalen. De sfeer zal er doorgaans worden bepaald door de smaak van de eigenaren. Steeds meer restaurant eigenaren geven er de voorkeur aan om hun zaak vorm te geven als een huiskamer. Zeker wanneer men is gevestigd in een pand waar van oorsprong woonhuizen zaten zal dit gemakkelijk vorm te geven zijn. Er is een toenemende groep bezoekers die naar dergelijke restaurants toe gaat. De ongedwongen sfeer en de huiselijke setting hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Eten met afwisseling
Wat je vooral tegenkomt in dit soort restaurants is dat het menu voortdurend wisselt. Het is dan ook om die reden dat er op de website doorgaans niet staat aangegeven wat er die avond op het menu zal staan. De koks kopen in wat er op dat moment te krijgen is. Doorgaans zijn dat dus seizoengebonden ingrediënten. Een menu zal dus doorgaans eens per 3 maanden wisselen, samen met het seizoen, maar het kan ook zomaar zijn dat het menu opeens een paar keer per maand wisselt. Uit eten bij een restaurant wat met een huiskamer setting werkt houdt dus in dat je gerust meerdere malen per jaar kan gaan eten zonder dat je uitgekeken raakt op het aanbod.

Een huiskamer met sterren
De Michelin gids was voorheen alleen gericht op grote restaurants, maar steeds vaker worden de restaurants in huiskamer setting gekeurd. Dit blijkt een regelrechte verrijking van de gids. Juist in dit soort restaurants tref je namelijk een keur aan smakelijke gerechten aan. Daarnaast zal het personeel in de keuken uitermate bevlogen zijn. Men doet er alles aan om jou als klant een onvergetelijk etentje te bezorgen. Bovendien worden de gerechten met de grootste zorg geserveerd. Een van die restaurants in huiselijke setting is dan ook Beulings in Amsterdam.

Ontmoet de chefs
In de meeste restaurants hebben de chef koks hun plek in de keuken ingenomen. Daar zwaait men de scepter, maar in het restaurant zelf zal je hun niet terug zien. Beulings heeft ervoor gekozen om met de chef kok aan tafel te komen. Er wordt een uitleg gegeven over het gerecht wat wordt geserveerd en daarnaast raak je geprikkeld door de bevlogenheid van de chef koks. Dit alles zorgt ervoor dat een etentje niet zozeer een statisch iets is. Eten bij Beulings houdt in dat je weet wat je eet, en dat je wordt meegenomen op een avontuur. Een dergelijk restaurant is dan ook zeker de moeite van een bezoek waard.

Wijn en spijs in een perfecte combinatie

Omdat je meer wil dan alleen goed eten
Uit eten gaan; jarenlang was het iets wat je deed omdat je geen zin had om thuis te koken. Sinds de crisis heeft dineren in stijl een heel andere wending gekregen. Steeds meer mensen gaan naar een restaurant omdat men zin heeft in een sfeervolle belevenis. De gast wil niet langer meer alleen een goed gerecht geserveerd krijgen; men zoekt naar een belevenis. Op die zoektocht kijken steeds meer mensen in de Michelin gids. Men wil immers graag eten op hoogstaand niveau terwijl men geniet van een avond compleet in de watten gelegd worden.

De waarde van een goed glas wijn
Net zo zeer als dat een restaurant eigenaar de hele dag bezig is met het bedenken van nieuwe gerechten is de sommelier in een restaurant bezig met het zoeken naar geschikte wijn. Een glas wijn heeft namelijk een heel aparte functie bij een diner. Niet alleen is het de bedoeling dat de wijn tussen de gangen door wordt gedronken; de smaak van de wijn hoort de smaak van het eten te versterken. Het is dan ook om die reden dat je tegenwoordig in elk gerenommeerd restaurant één of meer sommeliers tegenkomt die de gasten adviseren op het gebied van een glas wijn. Zij zijn dagelijks bezig met het leggen van contacten met wijnleveranciers. Men wil immers de gasten een perfecte combinatie van een gerecht met wijn voorzetten.

Een apart arrangement
Heeft een restaurant een sommelier in dienst die de wijnkaart samenstelt voor bij het diner, dan zal je in dat restaurant een apart wijnarrangement kunnen boeken. Je betaalt dan een bedrag per menu meer waardoor je per gang een glas wijn geserveerd krijgt wat van topklasse is. Dit mag voor veel mensen decadent lijken, maar de waarheid ligt anders. Je geniet op die manier meer van een etentje doordat je de gerechten op een manier proeft zoals die door de chef kok en de sommelier bedacht is. Omdat het voor veel mensen een ware zoektocht is welke wijn het beste smaakt bij een gerecht is dat werk al gedaan. De sommelier en de chef kok hebben het belangrijkste werk al voor jou gedaan. Jij krijgt een advies, maar het staat je uiteraard vrij om een andere keuze uit de wijnkaart te maken.

Een meervoudige bekroning

Een goed restaurant, wat de gasten voorziet van een culinair hoogstandje, krijgt een vermelding in de Michelin gids. Restaurant Beulings heeft zijn ere-plek verdiend in de Michelin gids. Daar is men bekroond en dat heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de gerechten. Ook de wijnkeuze is een bekroning waard.

Be the first to comment

Leave a Reply