De Silveren Spiegel Michelin ster restaurant

De Silveren Spiegel

Amsterdam is een stad die bekend staat om zijn traditionele panden. Enkele panden in de stad dateren uit de Gouden Eeuw. Een van die panden bevindt zich aan het Kattengat in Amsterdam. Hier is restaurant De Silveren Spiegel gevestigd. Een restaurant in een prachtig monumentaal pand wat geheel is ingericht in de stijl van de Gouden Eeuw.

Men is er trots op de locatie en dat heeft zijn weerslag op de rest van het restaurant. De inrichting is comfortabel genoeg voor de klanten, maar de volledige entourage in het restaurant is authentiek te noemen. Eten in een historisch pand is dan ook iets waarmee voor veel fijnproevers een droom uitkomt.

Wild zoals het bedoeld is

Restaurant de Silveren Spiegel serveert diners die voor een heel belangrijk deel bestaan uit wild. Deze wildgerechten zijn een streling voor de tong. Gasten worden gewaarschuwd wanneer men deze gerechten besteld. Er kunnen namelijk zomaar sporen van geweerkogels tussen zitten. Het wild is dan ook van goede kwaliteit en komt dagelijks vers aan. Dit zorgt ervoor dat het een plek is waar liefhebbers van wildgerechten hun hart kunnen ophalen. Naast wildgerechten staan er echter ook visgerechten op het menu. De gerechten die worden geserveerd vinden allemaal hun oorsprong in de moderne Nederlandse keuken.  Daardoor is er voor ieder wat aantrekkelijks te vinden in dit restaurant.

Een bekroond restaurant

Wie wil eten in een restaurant wat gegarandeerd een goede kwaliteit biedt gaat het beste naar een plek toe waar men een Michelin ster heeft verdiend. De Silveren Spiegel is een restaurant wat deze ster met glans heeft verdiend. Door de originaliteit van de maaltijden en de aandacht die wordt besteed aan de smaak en het serveren onderscheidt dit restaurant zich zeer positief van de concurrentie. Het is dan ook niet voor niets dat dit restaurant zich mag voegen in de selecte groep van restaurants die een Michelin ster dragen.

De inrichting van restaurant De Silveren Spiegel mag dan klassiek zijn; oncomfortabel is het allerminst. Het restaurant bestaat in totaal uit vier zalen, die ieder op een eigen manier zijn ingericht. Afhankelijk van de groepsgrootte komt men in één van de zalen te zitten. Dat zorgt ervoor dat eten in dit restaurant in een heel intieme setting kan plaatsvinden, Wie echter in de zomer komt kan waarschijnlijk in het traditionele buitengedeelte van het restaurant plaatsnemen. Waar je ook gaat zitten; de service is onovertroffen en de behandeling van de gasten is in alle gevallen heel persoonlijk. We hebben het dan ook over een restaurant waar de gasten vaak terugkomen voor een volgende keer.

Wie op een sfeervolle locatie wilt eten en zich als een vorst wil laten behandelen doet er verstandig aan om de Michelin gids te raadplegen. Daarin vind je namelijk per plaats gerubriceerd restaurants die een topkwaliteit bieden. Daarbij wordt gekeken naar de gerechten die worden geserveerd maar ook naar de originaliteit en naar de ambiance van het restaurant. Dit zijn de restaurants die worden gerund door chef-koks met een uiterste gedrevenheid.

Feiten en fabels over een chef-kok

Omtrent het vak van een chef-kok bestaan meerdere feiten en fabels. We Feit is bijvoorbeeld dat een chef-kok een gedegen opleiding heeft gevolgd waardoor hij beschikt over de beste kennis en ervaring. Een ander feit is dat een dergelijke kok beschikt over een goed improvisatie vermogen en een goede creativiteit om van een gerecht een oogstrelende belevenis te maken. Er zijn echter ook een aantal hardnekkige fabels over chef-koks die de rondte doen. Een van die fabels is dat het doorgaans mannen op leeftijd zijn. Doordat ze al jaren in het vak zitten hebben ze een schat aan ervaring opgebouwd waaruit ze kunnen putten. Wie in restaurant De Silveren Spiegel aan het Kattengat in Amsterdam kijkt zal dan ook nog verbaasd opkijken. Hier is de Chef kok een van de jongsten in Amsterdam.

Yves van der Hoff talent

Yves van der Hoff is een chef-kok die zijn ervaring heeft opgebouwd bij een aantal vermaarde restaurants in Amsterdam. Na een loopbaan in het Okura hotel, bij het restaurant van Ron Blaauw en bij restaurant De Bokkendoorns is hij in dienst getreden bij De Silveren Spiegel. Hier zwaait hij de scepter in de keuken en voert het team aan. Zijn gerechten kenmerken zich door kleurrijkheid en smaaksensaties. Doordat hij steeds op zoek is naar nieuwe gerechten en uitvoeringen daarvan zorgt hij ervoor dat het eten van een uitermate goede kwaliteit is. Door de servicegerichte houding en de eindeloze gedrevenheid is Yves een van de drijvende krachten die dit restaurant een Michelin ster heeft bezorgd.

Geen restaurant zonder Sommelier

Minstens net zo belangrijk als het eten in een restaurant is de wijn die erbij geserveerd wordt. Restaurant De Silveren Spiegel heeft dan ook een speciale wijnenkaart, die eveneens bekroond is. Met een award winning Wine list van Wine Spectator weet men altijd de beste keuze bij een maaltijd te maken. De Sommeliers die werkzaam zijn in het restaurant helpen de klant altijd om de beste keuze te maken voor een glas wijn wat de smaak van het eten eer aan doet.

Be the first to comment

Leave a Reply