Restaurant La Rive

Restaurant La Rive

De tijd dat dineren in een restaurant enkel een praktische aangelegenheid was ligt al lang achter ons. Restaurant La Rive is een plek gevestigd in het vermaarde Amstel hotel. Dit hotel, gelegen aan het water, richt zich er in alles op om het veeleisende gasten naar de zin te maken.

Daartoe heeft men niet alleen de beschikking over prachtige kamers, maar ook over een schitterend restaurant. Wie in dit restaurant gaat dineren doet dit dan ook op het hoogste niveau. Het restaurant is al vele malen onderscheiden en heeft dan ook een goede naam hoog te houden.

Mediterrane diners
De Frans-Mediterrane keuken is rijk aan smaak en geur. Dat is iets waar de staf van restaurant La Rive alles van weet. Men serveert er diners die in alle opzichten de gast het idee geven dat hij of zij in een totaal andere omgeving is beland. Dineren in deze setting vereist dan ook een goede wijn die bij het diner wordt geserveerd. Dit is een zaak die in goede handen is bij een professioneel Sommelier.

Wie gaat eten bij La Rive komt er als snel achter dat de kaart vier maal per jaar wijzigt. Dat is zo doordat er wordt gewerkt met seizoenproducten. Alleen op die manier kan men garanderen dat de bezoeker een diner krijgt bereid met ingrediënten die vers zijn ingekocht. In de zomer is er de keuze uit talloze frisse menu’s met bijvoorbeeld vis en traditionele vleesgerechten. In de wintermaanden komt de kruidige veelkleurigheid van de streek meer tot zijn recht. Op deze manier is eten bij Restaurant La Rive nooit hetzelfde.

Privé dineren
Het restaurant mag zich dan richten op meerdere gezelschappen; er zijn natuurlijk altijd redenen te bedenken waarom men graag in een privé setting wil dineren of lunchen. Het restaurant beschikt dan ook als één van de weinige restaurants in Amsterdam over een Private dining room. Deze locatie, de Wine Room, biedt gezelschappen tot 16 personen de gelegenheid om in beslotenheid te genieten. Omgeven door wel duizenden flessen wijn die tegen de muur liggen opgeslagen krijg je een stuk beslotenheid. De gasten krijgen de gelegenheid om helemaal in een privé setting te eten, maar ook meegenieten van de sfeer in het restaurant is uiteraard mogelijk.

Wie gaat dineren of lunchen bij dit restaurant krijgt de keuze uit menu’s met diverse gangen. Er kan worden gekozen voor een menu met 5 gangen, maar daarnaast kan er ook a la carte worden besteld. Wie meer gangen wil kan altijd kiezen voor het menu met 7 gangen. Dat betekent dat je als gast een volledige avond verblijft in dit weelderige restaurant. Daardoor wordt dineren of lunchen een belevenis die onvergetelijk is.

Dineren voor wie niet van standaard houdt

Omdat geen twee gasten hetzelfde wensen
Dineren in een restaurant was ooit een heel statisch gebeuren. Je reserveerde een tafel voor een bepaald gezelschap, en daar kreeg je een menukaart voorgelegd om uit te kiezen. Deze tijd ligt achter ons. Door de crisis is de gast van een restaurant veeleisender geworden. Bij restaurant La Rive speelt men hier dan ook op in. De gasten worden hier niet gezien als standaard gast, maar er wordt rekening gehouden met individuele wensen. Dat is in dit restaurant in elk facet terug te vinden.

Een diner bestond in het verleden uit drie gangen. Men kreeg een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht geserveerd. Tegenwoordig is dat aan verandering onderhevig. Wie de tijd neemt om naar een restaurant toe te gaan heeft dan ook de keuze uit meerdere belevenissen. Een diner wat uit 5 gangen bestaat klinkt als een avondvullend programma en dat is het uiteraard ook. Wie echter meerdere gangen wilt kan kiezen voor een diner met 7 gangen. Op deze manier is alles, van aperitief tot het einde bij de prijs inbegrepen.

Voor wie liever besloten eet
Eten in een besloten setting is iets wat steeds meer gasten wensen. Wanneer er aan tafel een besloten bijeenkomst is, is het fijn om dat in een private dining te kunnen doen. Hotel La Rive heeft dan ook de zogeheten Wine Room. Dit is een kamer waarvan de wanden bestaan uit duizenden opgeslagen wijnflessen. Deze Wine Room, het domein van de Sommeliers, biedt gasten de gelegenheid om in een beslotenheid te dineren of te lunchen. Door het open laten staan van de tussendeuren komt de sfeer van het restaurant alsnog binnen, maar door het sluiten van de tussendeuren wordt dineren of lunchen een unieke aangelegenheid.

Bij lunchen in een restaurant is het evenmin standaard dat de gast aan tafel plaatsneemt en een keuze maakt van de kaart. Steeds meer gasten geven er de voorkeur aan om met een groep vrienden een maaltijd te bereiden in de keuken van restaurant La Rive. Dit koken onder leiding van de topchefs die er werken heeft een sterke aantrekkingskracht. De gasten worden dan ook in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een kookworkshop. Dit zorgt voor een onvergetelijke teambuilding activiteit die wordt afgesloten met een smakelijke zelfbereide lunch in het restaurant. De workshop wordt uiteraard voorzien van een goed wijnadvies bij de lunch die bereid is. De sommelier zal ook in dit geval de fijne kneepjes van zijn vak delen met de gasten. Dit alles zorgt ervoor dat uit eten gaan nooit meer hetzelfde zal zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply