Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

0 of 0 results

Sorry, no posts matched your criteria.

Restart the search

Tien populaire evenementen in Amsterdam
Amsterdam is een van de populairste steden van Europa en dat komt vooral omdat er voortdurend mooie en goede evenementen worden georganiseerd. We brengen bij dezen de tien populaire evenementen onder de aandacht:

1. Amsterdam Gay Pride
De Amsterdams Gay Pride is een van de grootste gay- evenementen van Europa en vindt eind juli – begin augustus plaats. Tijdens dit evenement worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld straatfeesten. Hoogtepunt van Gay Pride is de Canal Parade door de Amsterdamse grachten.

2. Koningsdag
Amsterdam kleurt ieder jaar op 27 april helemaal oranje op Koningsdag als vele mensen naar de hoofdstad komen om dit evenement te vieren. Het begint allemaal al in de Koningsnacht als er verspreid over de hoofdstad diverse feesten en events plaats vinden. Koningsdag zelf wordt gekenmerkt door veel vrijmarkten en andere openluchtactiviteiten.

3. Amsterdam Dance Event
Het Amsterdam Dance Event is een vijfdaags elektronisch muziekfestival dat bekend staat als het grootste ter wereld. Op diverse locaties in de hoofdstad treden duizenden dj’s op en vele muziekliefhebbers en muziekprofessionals komen naar Amsterdam om te feesten en te netwerken.

4. Dance Valley
Dance Valley is een elektronisch dance festival dat ieder jaar in augustus gehouden wordt met een zeer groot muziekaanbod. Dit dance festival geldt als een van de oudste van Europa en wordt gekenmerkt door zeer veel verschillende elektronische muziekstijlen. Het festivalterrein met zijn geweldige decoratie en ontspannen sfeer doet de rest.

5. Mysteryland
Mysterland is eveneens een dance festival en wordt eind augustus gehouden. Op dit festival kun je diverse genres dance muziek horen, zoals: techno, house, trance, dance, hardstyle, urban, hiphop en electro. In navolging van Mysteryland in Nederland is er nu ook een Mysteryland in Chili en in de Verenigde Staten.

6. De Uitmarkt
Met het organiseren van de Uitmarkt in het laatste weekend van augustus wordt het culturele seizoen in Nederland geopend. De Uitmarkt vindt plaats in het Oosterdok in Amsterdam en wordt gekenmerkt door vele optredens van theater tot klassieke muziek en van cabaret tot literatuur.

7. Dam tot Damloop
De Dam tot Damloop is een hardloopwedstrijd van AmsterDam naar ZaanDam en wordt jaarlijks in september gehouden. Het parcours is tien Engelse mijlen lang wat neerkomt op 16,1 kilometer. Er zijn ook varianten op deze loop, zoals de Mini- Dam tot Damloop en de Dam tot Damwandeltocht.

8. Amsterdam Light Festival
Het Amsterdam, Light Festival vindt plaats in de donkerste periode van het jaar, namelijk van eind november tot eind januari. Tijdens dit festival wordt de stad verlicht door kleurrijke kunstwerken van internationale kunstenaars, designers en architecten.

9. Sail Amsterdam
Sail Amsterdam is een vijfjaarlijkse evenement waarin duizenden zee zeilschepen de hoofdstad aandoen. Na een parade door het Noordzeekanaal liggen de schepen enige dagen aangemeerd in het Amsterdamse havengebied en kunnen bekeken worden door het publiek. De eerstvolgende Sail vindt plaats in 2020.

10. Taste of Amsterdam
Tijdens het Taste of Amsterdam evenement kun je uit eten bij diverse restaurants in Amsterdam. In de diverse restaurants kun je dan kiezen uit meerdere gerechten. Daarnaast zijn er kookworkshops en proeverijen.