Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

bevrijdingsfestival

De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden

In onze hoofdstad vindt op 5 mei het Bevrijdingsfestival plaats. De feestelijke sfeer is overal in Amsterdam te beleven.

Het Vrije Westen, het Westerpark in Amsterdam wordt omgetoverd in een festivalterrein waar op zeven verschillende podia optredens worden gegeven. Jaarlijks is er een overvloedige line-up, veel Nederlandse artiesten zetten zich in voor het Bevrijdingsfestival en ook jonge en onontdekte talenten stralen op de podia van het Bevrijdingsfestival. Dit festival is te bezoeken van 11:00 tot 23:00.

Amsterdam Zuid-Oost, op het Anton de Komplein. is er tijdens dit festival van alles te doen, er zijn diverse optredens maar ook Dansoptredens en activiteiten voor kinderen.

in het Vondelpark Openluchttheater is er tijdens dit festival van alles te doen voor kinderen. Kom vanaf 13.00 uur spelen, dansen, en zingen!

Genieten van de vrijheid op Bevrijdingsdag

Het Bevrijdingsfestival is gratis te bezoeken om zo met elkaar de vrijheid te kunnen vieren. Geniet onder het genot van een hapje en drankje van de heerlijke deuntjes op dit festival. Lekker om vast in de festivalsfeer te komen. Er is een grote gevarieerdheid aan culinaire standjes en ook stands voor workshops en mode en sieraden zijn er te vinden.

Praktische informatie over Bevrijdingsdag

Bevrijdingsfestival worden door de goede line-up en gratis entree door menig Nederlander bezocht. Het is daarom verstandig om al vroeg te gaan en zo een rij te voorkomen of mogelijkheden tot vol=vol te vermijden. Geniet van het festival door lekker op tijd aan te schuiven.

Op het festival kunt u met munten betalen voor eten en drinken. Schaf dus eerst uw munten aan voordat u naar de eetkraampjes gaat.

De munten zijn alleen op dat festival geldig en kunnen na aanschaffing niet verzilverd worden

Op het festival zijn genoeg sanitaire voorzieningen, waar u voor een half muntje gebruik van kunt maken. Ook is er een EHBO post aanwezig. Het festival is goed te bereiken met openbaar vervoer, het is af te raden om met de auto te komen. Wanneer u op de fiets komt kunt u die kwijt op de speciale fietsenstallingen bij het Marktplein en op de Promenade.

Dus om dit jaar vast vroeg in de festivalsferen te komen is het bevrijdingsfestival in Amsterdam de beste kick-off. Goede line-up, veel eetgelegenheden en een goed geregeld festival. Daarnaast is het bijna elk jaar mooi weer op 5 mei, dus dat wordt genieten op het Bevrijdingsfestival.

Pricing
Location
Services
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Amsterdam, Nederland