Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

Uitmarkt Amsterdam

Hét startsein van het Nederlandse culturele seizoen

From to

De Uitmarkt is een gezellig, groots evenement dat één maal in het jaar plaatsvindt in het allerlaatste weekend van augustus. De Amsterdamse uitmarkt heeft als doel een nieuw seizoen aan te kondigen en zoals men dat van Amsterdam verwacht, wordt dit grootst gevierd met allerlei toeters en bellen. De allereerste keer dat Amsterdam besloot om een Uitmarkt te organiseren, was in 1977 op het Museumplein. In 2006 was de Uitmarkt zo populair in Amsterdam dat men een telling deed en uitkwam op niet minder dan een half miljoen mensen verspreid over vrijdag, zaterdag en de zondag.

Grootschalige publieksanimatie

Voor ieder wat wils is een veelgehoorde term en deze is zeker terug te vinden op de Uitmarkt in Amsterdam

De Uitmarkt bestaat uit een veelzijdige publieksanimatie op het Museumplein waar er gedurende drie dagen niets anders gedaan wordt dan gezongen, gelachen en vooral goed gegeten en gedronken. Elk jaar houdt de Uitmarkt verschillende vrijpodia en kunnen theatergezelschappen korte sketches komen spelen of eerder een beginstukje van een nieuw theaterstuk. Op het programma staan verder verschillende orkesten, ensembles, cabaretiers en veel wereldmuziek uit alle hoeken van de wereld. Aan het museumplein is steevast elk jaar een grote boekenmarkt te vinden. Zoek je een boek? Als je het daar niet kunt vinden, vind je het helaas nergens.

De Musical Sing-A-Long

Sinds de grote Uitmarkt in 2006 wordt elk jaar als de markt afgelopen is het evenement afgesloten met een Sing-A-Long. De Musical is een heus meezingspektakel waarin alle musicals van het komende seizoen de revue passeren. Tevens wordt dit spektakel rechtsreeks op de televisie uitgezonden. De mensen die niet kunnen komen, kunnen toch genieten van de laatste sfeermomenten op het Museumplein. Omdat de Uitmarkt zo een succes in de loop der jaren heeft gekend, was het niet meer dan logisch dat men ging uitbreiden. In het laatste weekend van augustus vindt al enkele jaren de markt plaats op het Museumplein die door verbindt naar het Leidseplein en zo uiteindelijk ten einde loopt in het Vondelpark.

Gratis entree

Als je nog aan het twijfelen bent om naar één van het grootste evenement te gaan in Nederland kan het misschien een extra overtuiging zij dat het helemaal gratis is om naar de Uitmarkt te gaan. Let op als je met de auto naar de stad komt kan het zijn dat je nergens plaats kunt vinden. Zet de auto aan de rand van de stad en kom met de tram.

Pricing
Location
Services
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Gebouw 001, Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam, Nederland