Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

Amsterdam

Het Rembrandtpark

Het Rembrandtpark met 45 hectare is constant in ontwikkeling

Het Rembrandtpark

Home Amsterdam Inspiration Het Rembrandtpark

Het prachtige Rembrandtpark is een groot park van 45 hectare in Amsterdam-West. Hier kun je onder andere genieten van veel water, genoeg speeltoestellen voor kinderen met een klimpiramide, een voetbalveldje en de oudste kinderboerderij van Amsterdam.

Ontstaan van het Rembrandtpark

Het vroegere braak liggend terrein wat ’t Landje werd genoemd, huisde toen veel jongeren en er werd veel rottigheid uitgehaald. Dit stukje land werd later opgenomen in wat wij nu kennen als het Rembrandtpark. De naam ‘t Landje werd doorgegeven aan de bouwspeelplaats voor kinderen. Hier kunnen ze lekker ravotten, net als de jongeren toen, maar dan op een gecontroleerde manier.

Het park is ontworpen als onderdeel van Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam. Het park werd in 1958 al vernoemd naar de schilder Rembrandt van Rijn, maar de echte bouw van het park begon pas in de jaren 70. Nadat het park officieel werd geopend was het genieten geblazen van het prachtige resultaat.

Ruimte voor iedereen

Het Rembrandtpark is zeer uitgestrekt en daarom is er genoeg ruimte voor iedereen om lekker rustig te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Lekker rustig een boekje lezen, een stuk fietsen of hardlopen kan hier allemaal perfect.

Voor kinderen is het Rembrandtpark een groot feest. Spelen op de avontuurlijke bouwspeelplaats ‘Het Landje’ is voor kinderen van 6 tot 14 jaar helemaal fantastisch. Hier kunnen ze hutten bouwen, vlotje varen en spelen in de boomhut. Ook worden hier veel activiteiten georganiseerd voor de kids. De kleintjes kunnen zich vermaken op de oudste kinderboerderij van Amsterdam ‘De Uylenburg’. Hier kunnen ze ze vermaken tussen de kippen, geiten en paarden. Op het terras of in het winkeltje kun je terecht voor koffie, thee, limonade en snacks.

Het Rembrandtpark is in beweging

Ze zijn nog niet klaar met het Rembrandtpark. Ze blijven het park ontwikkelen om op deze manier de bewoners van Amsterdam-West en alle liefhebbers van het park nog meer van dienst te kunnen zijn. In februari 2015 werden de plannen voor de Stadsboerderij besproken met alle bewoners. Dit park gaat met zijn tijd mee, is een prachtig natuurgebied, ideaal voor kinderen en voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Bereikbaarheid Rembrandtpark

Je kunt bus 18 of 353 nemen of kiezen voor tram 17 of 13, hangt er vanaf waar je vandaan komt. Alles stopt in de buurt. Met de auto kun je er ook in de buurt parkeren in de Jan van Galenstraat, vlak bij de kinderboerderij.

There are no comments yet.

Leave a Reply

Amsterdam Tickets

Online tickets kopen voor musea, rondvaarten evenementen en meer met korting tot 40%

Related Posts

Amsterdam Dungeon

Griezelen bij 500 jaar duistere geschiedenis in het hart van Amsterdam

Amsterdam is oud en de historie rijk. Maar de glorieuze geschiedenis van de bourgeoisie en de edellieden die je kunt bewonderen in de vele musea van onze hoofdstad, had ook een duistere zijde. Grote steden…

Continue Reading

Het verhaal van de Mozes en Aäronkerk

De Mozes en Aäronkerk, officieel gewijd aan de heilige Antonius van Padua, is een rooms-katholieke kerk aan het Waterlooplein te Amsterdam

Een dagje cultuur snuiven kan niet zonder een bezoekje aan een kerk. Aan het Waterlooplein vind je de imposante Mozes en Aäronkerk. Deze Katholike kerk heeft ondanks zijn moderne uitstraling een bijzondere geschiedenis die teruggaat…

Continue Reading