Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

Amsterdam

Puur Amsterdam wandelingen

Leuke en leerzame rondleidingen door Amsterdam

Puur Amsterdam wandelingen

Home Amsterdam Inspiration Puur Amsterdam wandelingen

Als de zon schijnt is er niets fijner dan een wandeling door Amsterdam. Een stad met geschiedenis. Met haar deftige stadspaleizen, imposante grachtengordel en excentriekelingen die het straatleven ‘opleuken’ is het alsof u door een groot openluchtmuseum loopt.

Wie op zoek wil gaan naar de verborgen schatten van dit museum laat zich leiden door iemand met hart voor het Mokums paradijs. Een rasechte Amsterdammer of iemand die zich heeft laten verleiden door de stad en haar nooit meer heeft losgelaten. Pure liefde…

De gidsen van Puur* Amsterdam nemen u met veel plezier mee op ontdekkingsreis door hun Mokum. Van de warme buurt die menig wandelaar tot verlegenheid heeft gebracht tot aan de oer-Jordanese gezelligheid of de PC sjiek de friemel buurt waar de paparazzi 24/7 op de loer liggen.

Lopen en ondertussen zingen, proeven of magische plaatjes schieten. Kiest u uw favoriete wandelarrangement? Dan trekken de gidsen hun wandelschoenen alvast aan. Ze staan te popelen!

Oude Binnenstad wandeling

Onder begeleiding van een enthousiaste gids verkent u de rijke geschiedenis van de Amsterdamse binnenstad. Hier gebeurt het allemaal: de wallen, de grachten en de Jordaan. Zie de stad veranderen bij elke stap die u zet.

Eerst bezoekt u de meest opwindende buurt van Amsterdam; de wallen. Kijk uw ogen uit en geniet van de middeleeuwse huizen, smalle steegjes en de eigenaardige bewoners. Vanaf de wallen loopt u door naar de trots van Amsterdam: de grachten van de Gouden Eeuw. Deftige panden schitteren langs het water en symboliseren de welvaart van toen. De wandeling eindigt in het hart van de stad; de Jordaan. De gezelligste volksbuurt van Amsterdam zit vol met hofjes, bruine cafés en ras-Amsterdammers. Geniet van de Jordanese sfeer in het bruisende Mokumse stadshart.

Muzikale slentertocht in de Jordaan

Amsterdam is geweldig…maar de Jordaan is helemaal waanzinnig. Het is een feestje op zich om door de Jordaan te lopen en onze enthousiaste gids mét gitaar maakt uw wandeling al helemaal onvergetelijk. Verken de buurt waar tante Leen, Johnny Jordaan en Willeke Alberti groot zijn geworden. Spits uw oren en luister naar de smeuïge verhalen over de Jordanezen en hun volksbuurt. Hier gebeurt het, dit is het echte leven!

Samen slenteren door het indrukwekkende stadsdeel met al haar hofjes en doorkijkjes op de grachten. Onderweg zal er worden gestopt bij twee onvervalste Amsterdamse kroegen. Tijd om de keeltjes te schrapen en mee te brullen met de smartlappen van toen en nu. Hier gaat het niet om zuivere klanken, maar om Amsterdamse passie! De muzikale gids neemt afscheid bij café de Twee Zwaantjes. Dit café is een begrip in de Jordaan. Een perfect einde óf juist een perfect begin van nog meer plezier.

Instagramwalk

Bereid u voor, want na afloop van de Instragramwalk zullen u foto’s nooit meer hetzelfde zijn. Wat Instagram zo speciaal maakt? Dankzij Instagram ziet u eten, de stad en zelfs uw partner er beter uit. Een professionele fotograaf zal een korte introductie geven over de ins en outs van Instagram en hoe u speciale foto’s maakt. Maar de fijne kneepjes leert u pas écht als u zelf aan de slag gaat.

Na de korte workshop gaat u de wijde wereld in op jacht naar de perfecte foto’s. Populaire Instagramwalk locaties zijn; de Jordaan, de Rosse buurt, Albert Cuypmarkt, de Pijp en de omgeving van het Scheepvaartmuseum. In teamverband of individueel maakt u de beste, mooiste en kunstzinnigste plaatjes ooit. Als we zijn uitgewandeld zullen de gemaakte foto’s worden getoond en besproken en mag u uzelf een echte Instragrammer noemen!

Wallenwandeling

De Amsterdamse wallen zijn zowel berucht als beroemd, maar één ding is zeker: de wallen staan symbool voor Amsterdam en andersom. De wallen waren lang geleden een plek vol met robuuste zeebonken, vorstelijke kooplieden en frivole vrouwen. De wandeling brengt u via China Town, langs alle eigenzinnige straatjes van de wallen naar de oude zeedijken.

Een fanatieke gids vertelt over de oudste panden en het oudste beroep ter wereld. U gaat langs bij het Prostitutie Informatie Centrum, waar u alles te weten komt over de verwenbranche en de hedendaagse ontwikkelingen in de rosse buurt van Amsterdam. Ook wandelen we langs de Zeedijk en de altijd bruisende Warmoesstraat.

Chocolade wandeling

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maken we een bijzondere wandeling langs de meest kenmerkende en mooiste plekjes van Amsterdam. Onderweg stoppen we bij twee verschillende chocolade speciaalzaken om de lekkerste chocola van Amsterdam te proeven.

De wandeling langs de warme buurt, de grachtenpaleizen, de oergezellige Jordaan en het proeven van de ambachtelijke chocolade is een fijne combinatie. Om de dag af te sluiten toosten we gezamenlijk met een Amsterdams likeurtje in de hand en bent u een overheerlijke ervaring rijker.

En nog vééééééél meer

Ja echt! Een modewandeling voor fashionista’s. Een Rembrandtwandeling voor kunstliefhebbers. Of toch liever een oer-Hollandse klompen-haring-molentjes tour voor u buitenlandse gasten? Bekijk

alle mogelijkheden op de website van PuurAmsterdam. Zelf een briljant idee voor een route kriskras door het mooie Mokum? Wandelingen op maat zijn ook mogelijk. Tijd om Amsterdam te beleven!

Bekijk hier de website van Puur* Amsterdam

There are no comments yet.

Leave a Reply

Amsterdam events

Amsterdam tips

Active

Op zoek naar leuke attracties in Amsterdam? Je kunt er onder andere een rondvaart door de grachten maken, zelfs wanneer je de stad vanaf de kade al goed kent. Verder kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Amsterdam Eye. Wil je met de kinderen eens lekker griezelen, of elkaar wellicht aan het schrikken maken? Breng dan een bezoek aan de Amsterdam Dungeon. Deze bevindt zich naast Madame Tussauds in Amsterdam, waardoor dit bovendien een ideale combinatie van attractie s in de hoofdstad van ons land vormt.

Escape club Amsterdam

Clubs

Wanneer je een bezoekje aan Amsterdam brengt kan natuurlijk een avondje stappen hier niet aan ontbreken. Bekijk op Amsterdam-Online.nl de leukste clubs van Amsterdam zodat jij lekker kunt stappen!

Een populaire club in Amsterdam is de Escape. De Escape is een nachtclub aan het Rembrandtplein. Deze club is een van de grootste en populairste clubs van de binnenstad van Amsterdam. In de Escape worden geregeld clubavonden georganiseerd waarbij vele bekende en onbekende artiesten optreden. De volgende club waar ik jullie mee naar toe wil nemen is ook een zeer bekende club namelijk Paradiso. Paradiso is een uitgaansgelegenheid aan de Westerschans vlakbij het Leidseplein. Paradiso is vooral bekend als poppodium. Geregeld worden hier grote optredens gegeven. In deze club passen 1500 mensen, een flink aantal dus.

De volgende club is Jantjes verjaardag. Jantjes verjaardag ligt aan de Reguliersdwarsstraat vlakbij het Rembrandtplein. Deze club staat bekend als disco waar je lekker uit je dak kunt gaan met veel feest DJ's. De Sugarfactory is de volgende club die we aandoen. De Sugarfactory is een nachtclub aan de Lijnbaansgracht. Deze club staat vooral bekend om het samenkomen van theater en live-muziek. Veel creativiteit in deze club derhalve.

Weer een bekende club die niet mag missen in ons lijstje is club Air. Club air is een nachtclub aan de Amstelstraat. Deze club staat bekend om haar goede cocktails en gezelligheid. En zo belanden we alweer bij de laatste club waar ik het met jullie over wil hebben Disco Dolly. Wellicht niet de meest bekende club buiten Amsterdam maar dat maakt deze club zeker niet minder dan de andere clubs benoemd in deze tekst. Disco Dolly laat zich niet vangen onder een naam. Het is zowel een nachtclub als een disco als een bar. Wat je denk ik het beste zou kunnen zeggen is dat deze club het beste van al deze verschillende markten heeft.

Markets

De Albert Cuypmarkt vindt je tussen de Van Wouwstraat en de Ferdinand Bolstraat in de wijk De Pijp. Het is de bekendste markt van ons land en sinds 1906 nog steeds zeer geliefd onder de Amsterdammers, toeristen en dagjesmensen. Met ruim 260 kramen is de Albert Cuypmarkt de grootste dagelijkse markt van Europa. Het aanbod is zeer gevarieerd, van groente, fruit, vis en vlees tot sieraden, stoffen en kleding. Op de hoek van de Eerste Sweelinckstraat staat het standbeeld van Andre Hazes.

De Dappermarkt ligt tussen de Mauritskade en de Wijttenbachstraat. Behalve op zondag is de markt iedere dag geopend. Geliefd onder bezoeker van binnen en buiten de stad. Door de ruime opzet heeft de bezoeker alle ruimte om langs de kramen te lopen. Er zijn veel stallen met textiel en speciale aandacht voor multiculturele artikelen. De traditionele kramen voor de dagelijkse boodschappen maakt de markt compleet. Zo compleet dat de Dappermarkt in 2006 en 2007 is uitgeroepen tot de beste markt van Nederland.

De bloemenmarkt is een permanente markt aan de Singel tussen het Muntplein en het Koningsplein. Het is een drijvende markt met kramen op boten in de vorm van Hollands bloemkassen. De markt bestaat al sinds 1862 toen de bloemenkwekers met hun waren hun boten hier afmeerde. Naast verse bloemen zijn bloembollen erg geliefd onder de vele bezoekers. Er zijn souvenirs te koop die gerelateerd zijn aan het thema bloemen en planten.

De Noordermarkt ligt in de Jordaan aan de Prinsengracht en Westerstraat. De aangrenzende Noorderkerk is als van afstand al te herkennen. De markt is sinds 1987 geopend op maandagochtend en zaterdag. Een gedeelte van de markt is een zogenaamde boerenmarkt waar je biologische producten kan kopen. Het andere deel is onder anderen gevuld met tweedehandsgoederen. Hier zijn de prijzen nog lekker laag zoals je van een markt mag verwachten. Kijk rustig rond tussen de kramen met onder anderen kleding, sierraden, speelgoed, tassen, serviesgoed, tapijten en tegels.

Musea

Ben jij op zoek naar museums en toeristische attracties in Amsterdam? Dan kun je vast wat hulp gebruiken. Met meer dan vijftig verschillende musea in de binnenstad raak je snel het overzicht kwijt. Het meest bekende museum in Amsterdam is het Rijksmuseum. Het is een van de grootste musea in Nederland en het bevat een enorme schat aan cultureel erfgoed. Sinds 2013 is het museum volledig gerenoveerd. Heb je zin in een onvergetelijke belevenis dan zijn de Heineken Experience en Body Worlds een geschikte optie. De zintuigen worden geprikkeld door interactieve ruimtes. Ga je op zoek naar het verhaal achter het brouwen van Heineken bier of verdiep je jezelf in het geluk van het menselijke lichaam? Andere attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken zijn het van Gogh Museum en Anne Frank Huis.

Amsterdam is rijk aan kunst en cultuur. Het Rijksmuseum herbergt schilderijen van beroemde schilders zoals Rembrandt en Johannes Vermeer. Het bekendste schilderij is De Nachtwacht. Naast schilderijen vind je hier uniek aardewerk, historische prenten en poppenhuizen. In het museum hangen ook schilderijen van Vincent van Gogh. Het van Gogh Museum is volledig gewijd aan zijn werk. In dit museum bekijk je niet alleen schilderijen, maar ook tekeningen en brieven. Van Gogh verkocht tijdens zijn leven slechts twee werken. De hoogtepunten van de collectie zijn De Aardappeleters en Zonnebloemen. Beide museums trekken jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers.

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke belevenis in Amsterdam? Dan mag het Anne Frank huis niet ontbreken. Dit historische monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie illustreert het verhaal van haar dagboek. Eenmaal binnen in het voor- en achterhuis ervaar je hoe Anne en haar familie destijds hebben geleefd. In de dagboekzaal kun je het originele rode dagboek bekijken. Ben je na dit tragische verhaal op zoek naar geluk en liefde? Neem dan een kijkje bij Body Worlds. Het anatomische museum van Gunther von Hangen legt aan de hand van menselijke lichamen uit wat geluk met jouw gezondheid doet. De perfecte afsluiting van een dit culturele avontuur is een biertje bij de Heineken Experience.

Shopping

Wanneer je in Amsterdam bent mag een dagje shoppen uiteraard niet missen! Amsterdam heeft vele winkels en winkelcentra waar je je lekker kunt uitleven. Amsterda als modestad van Nederland, in deze tekst neem ik jullie graag mee langs de mooiste en beste winkels en winkelcentra waar je even heerlijk ongegeneerd kan shoppen!

We beginnen onze reis bij het Magna Plaza. Het Magna Plaza is een winkelcentrum gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Dit winkelcentrum heeft alles wat je nodig hebt om eens even lekker relaxt te shoppen. Van de laatste mode, beautyproducten, entertainment en eten en drinken dit winkelcentrum heeft het allemaal. Vergeet overigens wanneer je in dit winkelcentrum bent ook niet evennaar het gebouw zelf te kijken, het is namelijk een prachtig gebouw.

Nu neem ik jullie graag mee naar de Hallen. De Hallen is een winkelcentrum aan de Hannie Dankbaarpassage. Dit winkelcentrum is uniek in haar aanbod. Het is namelijk een centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten. Wanneer je dus zin hebt om lekker te shoppen maar je daarnaast ook te laten entertainen is dit een zeer geschikte plek daarvoor.

We vervolgen onze tocht richting de Primark. De Primark is gelegen aan het Damrak. De Primark is een kledingwinkel waar de nieuwste mode voor een klein prijsje kan kopen. Er is ontzettend veel aanbod van ondergoed tot bovenkleding. De volgende op onze toch is de Dappermarkt. De Dappermarkt is een echte ouderwetse Amsterdamse markt op straat. Het officiële adres is de Dapperstraat maar het is vel groter dan dat. Wanneer je een dagje gaat shoppen in Amsterdam mag deze markt daar ook zeker niet aan ontbreken met al haar kraampjes heeft zij voor ieder wat wils!

Dan zijn we alweer aanbeland bij onze laatste locatie de Albert Cuypmarkt. De Albert Cuypmarkt, gelegen aan de Albert Cuypstraat, is een zogenaamde dagmarkt. Ook hier kun je terecht voor vrijwel alles wat je nodig hebt. Er staan vele marktkraampjes, voor ieder wat wils!

Sightseeing

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland de stad waar het altijd bruist. De stad van de kroegen, de wallen en de grachten. Niet voor niks wordt er gezegd: "in elk mensenhart daar vind je Amsterdam". Maar wat zijn nou echt de trekpleisters van Amsterdam? Wat moet je zien als je naar Amsterdam toegaat?

Om te beginnen heb je het van Gogh museum. Een museum dat bekend staat om haar grote collectie van schilder Vincent van Gogh een van Nederlands grootste meesters. Het van Gogh museum zal ervoor zorgen dat je de meest prachtige werken van Vincent te zien zult krijgen. Vervolgens kun je door naar het Micropia. Het Micropia is een onderdeel van Artis en het laat je de kleinste, maar daardoor niet minder belangrijke, wezentjes op aarde zien: bacteriën, schimmels, virussen en algen. Aangezien het Micropia en Artis praktisch naast elkaar liggen gaan we gelijk door naar deze dierentuin. Artis is de oudste dierentuin van Nederland. Aris heeft zich ten doel gesteld om de liefde en zorg voor de natuur te versterken.

Ook populair in Amsterdam is het Rembrandthuis. Het Rembrandthuis is een voormalig woonhuis gebouwd rond 1606. De Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn heeft hier gewoond. Verbazend genoeg heeft het Rembrandthuis zelf geen werken van de grootmeester maar wel stukken van zijn leerlingen. Geregeld zijn er wel werken van van Rijn te zien.

Langzaam aan trekken we Amsterdam weer uit maar niet voordat we nog een bezoekje plegen aan het Science Center Nemo. Een toonaangevend gebouw wanneer je Amsterdam binnenrijd met de trein. Het Science Center Nemo is een wetenschap- en technologiemuseum. Het museum kenmerkt zich doordat je in het museum over aan mag komen, in tegenstelling tot andere musea waar je juist overal af moet blijven. Het museum wil graag dat je zelf op onderzoek uitgaat en zelf ervaart en leert wat natuurkunde, scheikunde, biologie en gedragswetenschappen voor jou (kunnen) betekenen.

Related Posts

Amsterdam Dungeon

Griezelen bij 500 jaar duistere geschiedenis in het hart van Amsterdam

Amsterdam is oud en de historie rijk. Maar de glorieuze geschiedenis van de bourgeoisie en de edellieden die je kunt bewonderen in de vele musea van onze hoofdstad, had ook een duistere zijde. Grote steden…

Continue Reading