Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

Amsterdam

Rondvaarten Amsterdam

Ontdek Amsterdam op het water

Rondvaarten Amsterdam

Home Amsterdam Inspiration Rondvaarten Amsterdam

Wie Amsterdam zegt, denkt ogenblikkelijk aan de grachten. De Amsterdamse grachtengordel bestaande uit 165 verschillende grachten en had in het verleden een belangrijke economische functie. Door het transport van handelswaren en de handel die floreerde langs de grachten werd Amsterdam de belangrijke stad die het vandaag nog altijd is. De grachten in Amsterdam zijn ondertussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Amsterdam. Dat de Amsterdamse grachtengordel momenteel een plaats heeft verworven op de UNESCO werelderfgoedlijst hoeft dus niet te verbazen.

Het ontstaan van de grachtengordel

De geschiedenis van de grachten begint in de Gouden Eeuw. In oorsprong werd dit netwerk van waterwegen uitgebouwd om puur praktische redenen maar later groeide dit uit tot één van de prachtigste plekken ter wereld. Toen rijke burgers uit de handelswereld geld stopten in de bouw van gebouwen langs de grachten ontstond een heel karakteristieke omgeving. De Herengracht, de Singel, de Prinsengracht en de Keizersgracht zijn een lust voor het oog en laten niemand onberoerd.

Verschillende rondvaarten in Amsterdam

De leukste manier om al deze pracht te ontdekken en te bewonderen is een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Zo’n rondvaart wordt aangeboden door verschillende touroperators en is beschikbaar in meerdere talen en soorten. De toeristen hebben keuze uit verschillende vertrekpunten langs de Amsterdamse grachten. Ze kunnen kiezen uit een korte rondvaart van 60 minuten, een volledige dag gecombineerd met tussenstops waar een stadsgedeelte te voet bezocht wordt of … Er zijn ontzettend veel keuzemogelijkheden voor wie graag Amsterdam bezoekt of ontdekt via de grachten.

Rondvaart Amsterdam met eten

Het is onmogelijk om alle mogelijkheden op te sommen. Wie het belangrijk vindt om de prachtige gebouwen in al hun glorie te ontdekken, kiest het best voor één van de vele dagcruises. Maar aangezien Amsterdam ook ’s avonds en ’s nachts een bruisende stad is, is ook een zogenaamde nachtcruise niet te versmaden. U kan kiezen tussen een rondvaart op een open of een gesloten boot. Wie graag lekker eet, kan opteren voor een rondvaart met een culinair aanbod. Dit culinair aanbod kan zowel uitgebreid als beperkt zijn …

De verborgen stad Amsterdam

In het arrangement “De verborgen stad” vaart u gedurende een uur door minder bekende en smalle grachten met een salonbootje. In deze reis doorheen de tijd komt u langs vergeten buurten van Amsterdam zoals de Verversbuurt en de Lastagne. U kan genieten van prachtige uitzichten met daarbij een lekker 17de eeuws likeurtje. De route die gevolgd wordt is niet toegankelijk voor een doorsnee rondvaartboot en zorgt hierdoor voor een unieke belevenis. Tijdens het tweede deel van het arrangement wandelt u doorheen het middeleeuwse hart van de stad. De rondvaart vertrekt aan de ingang van het Smits Koffiehuis (gelegen tegenover het Cultureel Centrum van Amsterdam).

Architectuurvaart

Tijdens de architectuurvaart maakt u kennis met de interessantste moderne architectuur die u kan bewonderen in Amsterdam. Deze rondvaart doet het Oostelijk Havengebied aan. Dit havengebied bruiste gedurende ongeveer 100 jaar (van 1875 tot 1970) van de havenactiviteiten. Zo ontdekt u tijdens deze rondvaart de Passagiers-terminal van cruiseschepen, het voormalige Lloyd-hotel en heel wat verbouwde pakhuizen. Vanop de boot maakt u ook kennis met het Java-eiland. Op dit Java-eiland kan u architectuur bewonderen die als het ware teruggrijpt naar de kenmerkende bouwwijze langs de zeventiende eeuwse grachtengordel.

Luxe Diner Rondvaart

De Luxe Diner Rondvaart is de ideale rondvaart voor iedereen die graag met zijn/haar gezelschap luxueus gaat dineren in meer dan één restaurant. Nadat u met uw groep genoten hebt van een voorgerecht in het eerste restaurant wordt u door de boot opgehaald voor een gezellige rondvaart over de Amsterdamse grachten.

Na een vaartocht van ongeveer één uur waarbij u kan genieten van een drankje aan boord is het tijd voor het hoofdgerecht in een tweede restaurant. Vanzelfsprekend is er ruime keuze mogelijk tussen vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Na dit hoofdgerecht wordt de maaltijd verdergezet aan boord van de luxe boot. Het arrangement wordt afgesloten met een ongeveer één uur durende afsluitende vaartocht. Tijdens deze afsluiter geniet u van een nagerecht en een drankje aan boord. Deze Luxe Diner Rondvaart past perfect als familiefeest, bedrijfsevent of ander groepsgebeuren.

Pub Cruise

Tijdens de Pub Cruise vaart u met een luxe watertaxi gedurende anderhalf uur door de schitterend verlichte Amsterdamse grachten onder het onbeperkt genot van frisdranken, bier, wijn, koekjes en nootjes. U krijgt een onvergetelijke indruk van het historische hart van Amsterdam met haar bruisende nachtleven. De tocht passeert onder andere langs de wereldberoemde Rosse Buurt, waar de gids u op een gepassioneerde manier meer zal vertellen over het oudste beroep ter wereld.

Canal Hopper

Wie kiest voor de Canal Hopper, kiest voor de milieuvriendelijkste manier om rond te varen op de Amsterdamse grachten. De schipper van de Canal Hopper trakteert je op bezienswaardigheden die de gewone rondvaartboten niet aandoen. U kan met een dagticket voor de Canal Hopper op vier plaatsen op- of afstappen. Van maart tot en met oktober vaart de Canal Hopper volgens een vast tijdschema maar de overdekte sloepen kunnen ook voor privé-rondvaarten geboekt worden.

Dinner Cruise

Met Dinner Cruise geniet u al varend door de grachten en de haven van Amsterdam van een luxueus diner. Het exclusief verrassingsmenu bezorgt u vast een schitterende avond.

City Canal Cruise combinatie met het Van Gogh Museum
Bij de City Canal Cruise combineert u een bezoek aan het Van Gogh Museum met een rondvaart door Amsterdam. Naast de korting op de inkomprijs voor het museum heeft u nog het voordeel dat u niet moet aanschuiven om het museum binnen te gaan.

Amsterdamse havenrondvaart

Tijdens de Amsterdamse havenrondvaart ontdek je de Amsterdamse haven. Deze twee uur durende tocht wordt enkel georganiseerd tussen maart en oktober en brengt u langs de havenbekkens, de overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de kades.

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Amsterdam events

Amsterdam tips

Active

Op zoek naar leuke attracties in Amsterdam? Je kunt er onder andere een rondvaart door de grachten maken, zelfs wanneer je de stad vanaf de kade al goed kent. Verder kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Amsterdam Eye. Wil je met de kinderen eens lekker griezelen, of elkaar wellicht aan het schrikken maken? Breng dan een bezoek aan de Amsterdam Dungeon. Deze bevindt zich naast Madame Tussauds in Amsterdam, waardoor dit bovendien een ideale combinatie van attractie s in de hoofdstad van ons land vormt.

Escape club Amsterdam

Clubs

Wanneer je een bezoekje aan Amsterdam brengt kan natuurlijk een avondje stappen hier niet aan ontbreken. Bekijk op Amsterdam-Online.nl de leukste clubs van Amsterdam zodat jij lekker kunt stappen!

Een populaire club in Amsterdam is de Escape. De Escape is een nachtclub aan het Rembrandtplein. Deze club is een van de grootste en populairste clubs van de binnenstad van Amsterdam. In de Escape worden geregeld clubavonden georganiseerd waarbij vele bekende en onbekende artiesten optreden. De volgende club waar ik jullie mee naar toe wil nemen is ook een zeer bekende club namelijk Paradiso. Paradiso is een uitgaansgelegenheid aan de Westerschans vlakbij het Leidseplein. Paradiso is vooral bekend als poppodium. Geregeld worden hier grote optredens gegeven. In deze club passen 1500 mensen, een flink aantal dus.

De volgende club is Jantjes verjaardag. Jantjes verjaardag ligt aan de Reguliersdwarsstraat vlakbij het Rembrandtplein. Deze club staat bekend als disco waar je lekker uit je dak kunt gaan met veel feest DJ's. De Sugarfactory is de volgende club die we aandoen. De Sugarfactory is een nachtclub aan de Lijnbaansgracht. Deze club staat vooral bekend om het samenkomen van theater en live-muziek. Veel creativiteit in deze club derhalve.

Weer een bekende club die niet mag missen in ons lijstje is club Air. Club air is een nachtclub aan de Amstelstraat. Deze club staat bekend om haar goede cocktails en gezelligheid. En zo belanden we alweer bij de laatste club waar ik het met jullie over wil hebben Disco Dolly. Wellicht niet de meest bekende club buiten Amsterdam maar dat maakt deze club zeker niet minder dan de andere clubs benoemd in deze tekst. Disco Dolly laat zich niet vangen onder een naam. Het is zowel een nachtclub als een disco als een bar. Wat je denk ik het beste zou kunnen zeggen is dat deze club het beste van al deze verschillende markten heeft.

Markets

De Albert Cuypmarkt vindt je tussen de Van Wouwstraat en de Ferdinand Bolstraat in de wijk De Pijp. Het is de bekendste markt van ons land en sinds 1906 nog steeds zeer geliefd onder de Amsterdammers, toeristen en dagjesmensen. Met ruim 260 kramen is de Albert Cuypmarkt de grootste dagelijkse markt van Europa. Het aanbod is zeer gevarieerd, van groente, fruit, vis en vlees tot sieraden, stoffen en kleding. Op de hoek van de Eerste Sweelinckstraat staat het standbeeld van Andre Hazes.

De Dappermarkt ligt tussen de Mauritskade en de Wijttenbachstraat. Behalve op zondag is de markt iedere dag geopend. Geliefd onder bezoeker van binnen en buiten de stad. Door de ruime opzet heeft de bezoeker alle ruimte om langs de kramen te lopen. Er zijn veel stallen met textiel en speciale aandacht voor multiculturele artikelen. De traditionele kramen voor de dagelijkse boodschappen maakt de markt compleet. Zo compleet dat de Dappermarkt in 2006 en 2007 is uitgeroepen tot de beste markt van Nederland.

De bloemenmarkt is een permanente markt aan de Singel tussen het Muntplein en het Koningsplein. Het is een drijvende markt met kramen op boten in de vorm van Hollands bloemkassen. De markt bestaat al sinds 1862 toen de bloemenkwekers met hun waren hun boten hier afmeerde. Naast verse bloemen zijn bloembollen erg geliefd onder de vele bezoekers. Er zijn souvenirs te koop die gerelateerd zijn aan het thema bloemen en planten.

De Noordermarkt ligt in de Jordaan aan de Prinsengracht en Westerstraat. De aangrenzende Noorderkerk is als van afstand al te herkennen. De markt is sinds 1987 geopend op maandagochtend en zaterdag. Een gedeelte van de markt is een zogenaamde boerenmarkt waar je biologische producten kan kopen. Het andere deel is onder anderen gevuld met tweedehandsgoederen. Hier zijn de prijzen nog lekker laag zoals je van een markt mag verwachten. Kijk rustig rond tussen de kramen met onder anderen kleding, sierraden, speelgoed, tassen, serviesgoed, tapijten en tegels.

Musea

Ben jij op zoek naar museums en toeristische attracties in Amsterdam? Dan kun je vast wat hulp gebruiken. Met meer dan vijftig verschillende musea in de binnenstad raak je snel het overzicht kwijt. Het meest bekende museum in Amsterdam is het Rijksmuseum. Het is een van de grootste musea in Nederland en het bevat een enorme schat aan cultureel erfgoed. Sinds 2013 is het museum volledig gerenoveerd. Heb je zin in een onvergetelijke belevenis dan zijn de Heineken Experience en Body Worlds een geschikte optie. De zintuigen worden geprikkeld door interactieve ruimtes. Ga je op zoek naar het verhaal achter het brouwen van Heineken bier of verdiep je jezelf in het geluk van het menselijke lichaam? Andere attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken zijn het van Gogh Museum en Anne Frank Huis.

Amsterdam is rijk aan kunst en cultuur. Het Rijksmuseum herbergt schilderijen van beroemde schilders zoals Rembrandt en Johannes Vermeer. Het bekendste schilderij is De Nachtwacht. Naast schilderijen vind je hier uniek aardewerk, historische prenten en poppenhuizen. In het museum hangen ook schilderijen van Vincent van Gogh. Het van Gogh Museum is volledig gewijd aan zijn werk. In dit museum bekijk je niet alleen schilderijen, maar ook tekeningen en brieven. Van Gogh verkocht tijdens zijn leven slechts twee werken. De hoogtepunten van de collectie zijn De Aardappeleters en Zonnebloemen. Beide museums trekken jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers.

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke belevenis in Amsterdam? Dan mag het Anne Frank huis niet ontbreken. Dit historische monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie illustreert het verhaal van haar dagboek. Eenmaal binnen in het voor- en achterhuis ervaar je hoe Anne en haar familie destijds hebben geleefd. In de dagboekzaal kun je het originele rode dagboek bekijken. Ben je na dit tragische verhaal op zoek naar geluk en liefde? Neem dan een kijkje bij Body Worlds. Het anatomische museum van Gunther von Hangen legt aan de hand van menselijke lichamen uit wat geluk met jouw gezondheid doet. De perfecte afsluiting van een dit culturele avontuur is een biertje bij de Heineken Experience.

Shopping

Wanneer je in Amsterdam bent mag een dagje shoppen uiteraard niet missen! Amsterdam heeft vele winkels en winkelcentra waar je je lekker kunt uitleven. Amsterda als modestad van Nederland, in deze tekst neem ik jullie graag mee langs de mooiste en beste winkels en winkelcentra waar je even heerlijk ongegeneerd kan shoppen!

We beginnen onze reis bij het Magna Plaza. Het Magna Plaza is een winkelcentrum gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Dit winkelcentrum heeft alles wat je nodig hebt om eens even lekker relaxt te shoppen. Van de laatste mode, beautyproducten, entertainment en eten en drinken dit winkelcentrum heeft het allemaal. Vergeet overigens wanneer je in dit winkelcentrum bent ook niet evennaar het gebouw zelf te kijken, het is namelijk een prachtig gebouw.

Nu neem ik jullie graag mee naar de Hallen. De Hallen is een winkelcentrum aan de Hannie Dankbaarpassage. Dit winkelcentrum is uniek in haar aanbod. Het is namelijk een centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten. Wanneer je dus zin hebt om lekker te shoppen maar je daarnaast ook te laten entertainen is dit een zeer geschikte plek daarvoor.

We vervolgen onze tocht richting de Primark. De Primark is gelegen aan het Damrak. De Primark is een kledingwinkel waar de nieuwste mode voor een klein prijsje kan kopen. Er is ontzettend veel aanbod van ondergoed tot bovenkleding. De volgende op onze toch is de Dappermarkt. De Dappermarkt is een echte ouderwetse Amsterdamse markt op straat. Het officiële adres is de Dapperstraat maar het is vel groter dan dat. Wanneer je een dagje gaat shoppen in Amsterdam mag deze markt daar ook zeker niet aan ontbreken met al haar kraampjes heeft zij voor ieder wat wils!

Dan zijn we alweer aanbeland bij onze laatste locatie de Albert Cuypmarkt. De Albert Cuypmarkt, gelegen aan de Albert Cuypstraat, is een zogenaamde dagmarkt. Ook hier kun je terecht voor vrijwel alles wat je nodig hebt. Er staan vele marktkraampjes, voor ieder wat wils!

Sightseeing

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland de stad waar het altijd bruist. De stad van de kroegen, de wallen en de grachten. Niet voor niks wordt er gezegd: "in elk mensenhart daar vind je Amsterdam". Maar wat zijn nou echt de trekpleisters van Amsterdam? Wat moet je zien als je naar Amsterdam toegaat?

Om te beginnen heb je het van Gogh museum. Een museum dat bekend staat om haar grote collectie van schilder Vincent van Gogh een van Nederlands grootste meesters. Het van Gogh museum zal ervoor zorgen dat je de meest prachtige werken van Vincent te zien zult krijgen. Vervolgens kun je door naar het Micropia. Het Micropia is een onderdeel van Artis en het laat je de kleinste, maar daardoor niet minder belangrijke, wezentjes op aarde zien: bacteriën, schimmels, virussen en algen. Aangezien het Micropia en Artis praktisch naast elkaar liggen gaan we gelijk door naar deze dierentuin. Artis is de oudste dierentuin van Nederland. Aris heeft zich ten doel gesteld om de liefde en zorg voor de natuur te versterken.

Ook populair in Amsterdam is het Rembrandthuis. Het Rembrandthuis is een voormalig woonhuis gebouwd rond 1606. De Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn heeft hier gewoond. Verbazend genoeg heeft het Rembrandthuis zelf geen werken van de grootmeester maar wel stukken van zijn leerlingen. Geregeld zijn er wel werken van van Rijn te zien.

Langzaam aan trekken we Amsterdam weer uit maar niet voordat we nog een bezoekje plegen aan het Science Center Nemo. Een toonaangevend gebouw wanneer je Amsterdam binnenrijd met de trein. Het Science Center Nemo is een wetenschap- en technologiemuseum. Het museum kenmerkt zich doordat je in het museum over aan mag komen, in tegenstelling tot andere musea waar je juist overal af moet blijven. Het museum wil graag dat je zelf op onderzoek uitgaat en zelf ervaart en leert wat natuurkunde, scheikunde, biologie en gedragswetenschappen voor jou (kunnen) betekenen.

Related Posts

Amsterdam Dungeon

Griezelen bij 500 jaar duistere geschiedenis in het hart van Amsterdam

Amsterdam is oud en de historie rijk. Maar de glorieuze geschiedenis van de bourgeoisie en de edellieden die je kunt bewonderen in de vele musea van onze hoofdstad, had ook een duistere zijde. Grote steden…

Continue Reading