4 tips voor het vinden van een baan in Amsterdam

Hoewel er veel voordelen zijn aan werken in Nederland, is een van de meest opwindende mogelijkheden een flexibele werkweek. Terwijl de standaard voor Nederlandse bedrijven nog steeds de traditionele 40 uur is, begint Amsterdam bekend te worden als een plaats waar werkgevers bereid zijn om niet-traditionele uren, kortere werkweken en werk op afstand te maken. Dit is niet alleen voor Nederlanders fijn, ook expats houden hiervan en zoeken daarom regelmatig naar vacatures Amsterdam. Het vinden van een baan in de Nederlandse hoofdstad kun je ook makkelijker maken met behulp van deze tips!

Ga netwerken 

Als je Amsterdam kunt bezoeken voordat je verhuist, is het een goed idee om een ​​paar netwerkevenementen bij te wonen. Terwijl de stad vol is met buitenlandse inwoners, kan de arbeidsmarkt nog steeds aanvoelen als een spelletje ‘wie je kent’. Gelukkig zijn er tal van banenbeurzen en manieren om andere professionals te ontmoeten. Zorg ervoor dat je uitkijkt naar evenementen en banenbeurzen in de omgeving, je kunt ook clubs en organisaties opzoeken om mee te doen of zelfs professionele evenementen, zoals netwerkbijeenkomsten en bijeenkomsten voor expats. In het begin kost het misschien wat moeite, maar het is zeker het proberen waard. Zelfs als je Amsterdam niet kunt bereiken, is het toch een goed idee om te proberen te netwerken. Dit kan zo simpel zijn als lid worden van groepen op Facebook.

Kijk online of zoek een recruiter

Als je nog geen baan voor je hebt in Amsterdam, moet je ofwel zelf wat onderzoek doen, of op zoek gaan naar een recruiter/bureau. En vergeet niet dat LinkedIn een nuttige troef kan zijn bij het vinden van je droombaan in Amsterdam, op deze manier kun je goed gebruik maken van je netwerk. Mogelijk kun je zo geschikte callcenter vacatures Amsterdam vinden.

Maak een goede indruk

Als je eenmaal een baan hebt aangeboden, is het belangrijk om een ​​goede indruk te maken tijdens je sollicitatiegesprek. Hoewel de meeste sollicitatiegesprekken vergelijkbaar zijn, is het belangrijk om te onthouden dat er enkele culturele verschillen zijn in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om tijdens het sollicitatiegesprek direct te zijn. Nederlanders hebben bovendien de neiging om duidelijk te praten, dus laat het jargon achterwege. Hoe sneller je bij je punt komt, hoe beter. Daarnaast is het van belang om op tijd te zijn, dit vinden we in Nederland zeer belangrijk.

Update je cv

Hoewel er een overvloed aan banen beschikbaar is in Nederland, is het belangrijk om te onthouden dat er ook een groot aantal kandidaten is die op hen jagen. Als je een baan wilt krijgen, moet je ervoor zorgen dat je cv up-to-date is en opvalt. Zoek online naar tips voor het schrijven van je cv en als je Nederlands spreekt maar er zeker van wilt zijn dat je cv-vertaling perfect is, is het de moeite waard om het naar een professionele vertaaldienst te sturen om te controleren op fouten. Als je niet zeker weet of je cv of ontwerp sterk genoeg is, overweeg dan om een ​​professional in te huren om het op te fleuren.