Fotograferen in Amsterdam: 3x inspiratie!

Ben jij fotograaf en ga je binnenkort naar Amsterdam? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor het fotograferen van mooie plaatjes. In Amsterdam zijn er veel plekken waar je prachtige foto’s kunt schieten en daardoor kan het lastig zijn om een goede plek uit te kiezen. Je kunt er terecht voor zowel portretfotografie, straatfotografie en natuurlijk reisfotografie. Hieronder vind je inspiratie voor het schieten van mooie plaatjes in de hoofdstad!

Fotografeer de grachten

Als je in Amsterdam bent, kan het fotograferen van de typische en prachtige Amsterdamse grachten natuurlijk niet ontbreken. Struin bijvoorbeeld langs de Herengracht, de Brouwersgracht, de Prinsengracht en de Bloemgracht. Zeker weten dat je er een aantal karakteristieke plaatjes kunt schieten van grachten en grachtenpanden. De beste tijden voor het fotograferen van de grachten zijn in de vroege ochtend of juist midden op de dag. In de vroege ochtend kun je spelen met het ochtendlicht en een aantal sfeervolle platen schieten, voordat het druk wordt op straat. Doordeweeks is het midden op de dag ook wat rustiger, dus dat zou ook een goede optie kunnen zijn. Zo voorkom je de grootste drukte en heb je genoeg licht om te fotograferen!

Het Vondelpark

Een andere plek in de hoofdstad die zeker niet mag ontbreken op het lijstje is het Vondelpark. Dit park ligt midden in Amsterdam en is een plek waar veel mensen genieten van de rust, even fietsen of een wandeling maken. Je kunt er terecht voor het schieten van landschapsfoto’s, sfeerfoto’s of ook foto’s van de vogels en dieren die er zijn. Natuurlijk kun je hier niet rekenen op wildlife fotografie, maar je kunt er zeker een aantal vogels spotten. Het voordeel is dat de vogels in het Vondelpark vrij tam zijn, waardoor je ze een stuk dichter voor de lens kunt krijgen dan buiten de stad. Zeker een aanrader om naartoe te gaan als fotograaf!

Markten

Houd je van sfeerimpressies van het alledaagse leven in steden? Dan is het een aanrader om een van de markten in Amsterdam te bezoeken. Bezoek de Albert Cuypmarkt, de markt op het Waterloopplein of de Drijvende Bloemenmarkt. Er is elke dag wel een fotogenieke markt te vinden in de stad. Hier kun je mooie sfeerfoto’s maken van bijvoorbeeld bloemenkramen, kaaskramen of andere typisch Amsterdamse marktkramen. Voor het fotograferen tijdens markten is het handig om met een groothoeklens of een standaardlens op pad te gaan. Hiermee kun je de sfeer goed vastleggen.

Met deze inspiratie kun jij je als fotograaf vast goed vermaken in Amsterdam!