Hoe worden de regels van het coronavirus nageleefd in sportscholen rondom Amsterdam?

Op steeds meer plekken wordt het drukker in de grote steden van Nederland. Veel inwoners lijken de maatregelen niet al te serieus meer te nemen. Maar, hoe worden deze maatregelen nageleefd in de sportschool amsterdam? Dit is tenslotte geen openbare plek, zoals bijvoorbeeld de kalverstraat en het vondelpark, waar handhaving uitermate moeilijker is. Het is een openbare plek. Dus, in hoeverre worden de regels rondom het coronavirus nageleefd in de sportscholen rondom Amsterdam?

Looproutes

Bij zo goed als elke sportschool worden looproutes gecreëerd. Hierdoor heb je niet de kans om iemand tegen het lijf aan te lopen, omdat er eenrichtingsverkeer is. Als je aan het sporten bent en je wil dus naar dat apparaat wat 2 meter verderop staat, dan zal je toch echt even een extra rondje moeten lopen. Gelukkig zorgt dit weer voor een beetje extra beweging.

Reserveren

Door middel van het reserveren in een app of wellicht via de mail zorgen de sportscholen ervoor dat de piekmomenten worden vermijdt. Elke sportschool weet wat ze aankunnen qua capaciteit om die anderhalve meter aan te houden. Hierdoor wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om, op welk tijdstip dan ook, de afstand te houden en de maatregelen na te leven.

Schoonmaken

Normaal gesproken vonden de meesten het altijd overdreven om alle apparaten grondig schoon te maken na het gebruik ervan. Dat is nu toch wel een ander verhaal. Voor én na het gebruik van een apparaat of ander attribuut is het verplicht om deze schoon te maken. Daarnaast moet je bij binnenkomst ook verplicht je handen desinfecteren. De sportschool is in ieder geval nog nooit zo schoon geweest.

Op tientallen plekken in Amsterdam worden de regels omtrent corona niet nageleefd, omdat de handhaving dit dus niet aankan. Gelukkig is de sportschool een plek waar dit prima kan worden nageleefd. De grens voor het aantal leden dat hiernaar binnen mag, levert hier de grootste bijdrage aan. Daardoor wordt het bijna moeilijk om de maatregelen niet na te leven en te negeren. Bovendien ben je ook in een omgeving waar je wordt gestimuleerd om de regels na te leven door de mensen om je heen. Als je iedereen om je heen ziet schoonmaken, afstand houden en de looproutes volgen, zou het raar zijn als jij dit niet doet.