Sail Amsterdam

Sail Amsterdam

Elke vijf jaar is het weer zo ver, dan vindt het nautisch evenement Sail plaats in Amsterdam. Al sinds 1975 gebeurt dit om de vijf jaar. De reden waarom men dit is gestart, is het eren van de nautische geschiedenis van Nederland. Het evenement duurt 5 dagen en is er weer in 2020 voor de 10e editie.

De grootste en meest bijzondere Tall Ships komen dan naar Amsterdam en zorgen daar in combinatie met muziek en cultuur voor een groot feest. De schepen die hier te zien zijn, zijn de zogenaamde Tall Ships. Dit zijn zeilschepen die eeuwenlang over de wereldzeeën hebben gevaren. Tegenwoordig hebben ze hun taak verloren, maar door middel van dit evenement worden ze in ere gehouden. Het leven vroeger aan boord was niet zo’n feestje. Want men moest er allerlei ontberingen doorstaan. Er zijn door de eeuwen heen ook heel wat bemanningsleden omgekomen tijdens hun werk. Het is mooi om ook deze mensen te eren en te herinneren tijdens de saildagen.

De schepen bij Sail

De meest indrukwekkende Tall Ships van over de hele wereld komen tijdens Sail naar Amsterdam. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld de “Alexander von Humboldt” uit Duitsland, “ARC Gloria” uit Colombia, “Atyla” uit Spanje en zo nog vele anderen. Er vinden tijdens de sail ook zeilwedstrijden plaats welke altijd mooi zijn om te bekijken.

Nederlandse schepen

Uiteraard is ook ons land vertegenwoordigd. Vanuit Nederland nemen de volgende schepen deel aan het evenement: “De Artemis”, “De Atlantis”, “De Eendracht”, “De Gulden Leeuw”, “De Morgenster” en “De Oosterschelde”. Naast de Tall Ships en de Nederlandse historische schepen, zijn er ook nog modernere schepen te zien. Naast het bekijken van al deze bijzondere schepen kunt u ook deelnemen aan diverse grote en kleine activiteiten rondom de Ijhaven.

Bezoek Sail Amsterdam

Dit evenement waar zo’n 600 schepen aan meedoen, is uw bezoek meer dan waard. Bovendien is dit een gratis dagje uit naar onze hoofdstad, want de toegang tot de Sail is geheel gratis. Sail Amsterdam is ook voor kinderen echt een belevenis om een keer mee te maken. Er zijn ook altijd allerlei nautische activiteiten op het gebied van sport en spel waaraan u en uw kinderen kunnen deelnemen. Hierdoor is het evenement een leuk dagje uit voor jong en oud. Elke dag wordt tenslotte nog afgesloten met een prachtige vuurwerkshow.

Be the first to comment

Leave a Reply