Tandarts in Amsterdam vinden? Check deze 5 tips

Niet iedereen vindt het een pretje om naar de tandarts te gaan. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 Nederlanders de tandarts mijdt, omdat ze niet durven of omdat ze bang zijn voor een hoge rekening. Toch is het erg belangrijk om je gebit regelmatig door een tandarts te laten checken.

 

Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam, maar weet je niet zo goed waar je moet zijn? Verspreid over de hele stad vind je talloze goede tandartsen. In dit artikel lees je enkele tips om een tandarts Amsterdam Oost of op een andere plek in Amsterdam te vinden.

1. Vraag vrienden en familie om advies

Wanneer je vrienden en familie in Amsterdam hebt wonen, is het aan te raden om eens met ze in gesprek te gaan over hun tandarts. De beste manier om een goede tandarts te vinden, is natuurlijk op basis van de ervaringen van mensen die je kent. Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan naar recensies, maar het is des te fijner om van de mensen om je heen te horen hoe een tandarts is.

 

Zo weet je niet alleen waar je moet zijn voor passende mondzorg, maar ook vooral waar je niet moet zijn. Uiteraard wil je het liefst positieve ervaringen horen, maar ook aan negatieve ervaringen heb je iets. Ben je net verhuisd naar Amsterdam en ken je nog niemand dan kan het geen kwaad om je buren eens te informeren.

2. Specifieke locatie of heel Amsterdam mogelijk

Daarnaast is het goed om voor jezelf te weten wat de locatie van je volgende tandarts in Amsterdam moet zijn. De kans is groot dat je het liefst een tandarts in de buurt van huis wil hebben. In de hele stad vind je goede praktijken, zoals deze tandarts Amsterdam West met een moderne praktijk en professionele medewerkers.

 

Wanneer de locatie niet heel belangrijk is, maar wanneer je vooral wil gaan voor een écht goede tandarts heb je meer keuze in Amsterdam. In dat geval komen de aanbevelingen van vrienden, familie, en buren weer goed van pas. Of stap eens binnen bij de bovenstaande tandarts in West voor een gesprek.

3. Angst voor de tandarts: de mogelijkheden

Veel mensen zijn bang voor de tandarts en vinden het daarom extra lastig om een passende tandarts in Amsterdam te vinden. Gelukkig zijn er steeds meer praktijken waar je angstvrije behandelingen kunt inplannen. Er zijn namelijk tandartsen die gecertificeerd zijn om je door zo’n behandeling heen te coachen.

 

Bij extreme angst voor de tandarts is het op sommige plekken zelfs mogelijk om voor een behandeling onder narcose te kiezen. Laat je daarover goed informeren en let op deze mogelijkheid wanneer je veel angst voor de tandarts ervaart. Zo’n behandeling kan er bij veel mensen voor zorgen om toch een afspraak in te plannen.

4. Kijk naar je eigen behoeften omtrent de tandarts

Waar je verder nog op kunt letten, zijn je eigen behoeften en zaken die je verwacht van een tandarts. Omdat je zo’n praktijk minstens een keer per jaar bezoekt, is het belangrijk om je op je gemak te voelen. Het is namelijk nergens voor nodig om met tegenzin naar de tandarts te gaan. Stel hierbij jezelf de volgende vragen:

 

  • Welke behandelingen zijn er zoal mogelijk bij de tandarts? Kun je er bijvoorbeeld ook terecht voor een afspraak bij de mondhygiënist?
  • Is de praktijk eenvoudig te bereiken met bijvoorbeeld de fiets of het openbaar vervoer?
  • Wat zijn de openingstijden van de tandarts? Past dat bij je eigen (werk)planning?
  • Wat doet de tandarts aan preventieve tandzorg?
  • Heb je een vaste tandarts of steeds een andere?
  • Kun je er terecht voor spoedbehandelingen?

5. Plan een kennismakingsgesprek in bij de tandarts

Heb je eenmaal een tandarts uitgekozen die je bijvoorbeeld aangeraden hebt gekregen, waar je terecht kunt voor angstbehandelingen of die bij jou in de buurt te vinden is dan is het belangrijk om even langs te gaan voor een kennismakingsgesprek en/of een eerste behandeling. Op die manier kun je meteen zien hoe de praktijk en de medewerkers op je overkomen.

 

Om je bezoekjes aan de tandarts uiteindelijk zo prettig mogelijk te maken, is het belangrijk om je op je gemak te voelen. Is het personeel vriendelijk? Heb je een klik met je behandelende tandarts? En hoe ziet de praktijk er verder uit? Wanneer je je op je gemak voelt, ga je veel sneller naar een tandarts in Amsterdam Oost of tandarts in Amsterdam West.