Thuis genieten van het mooie weer: 5 tips

De zomer komt steeds dichterbij en het zonnetje laat zich inmiddels regelmatig zien. Een fijn moment om heerlijk thuis van het mooie weer te genieten. Maar hoe maak je jouw tuin, terras of balkon nu comfortabel genoeg om hier de hele avond te kunnen genieten? We geven je een aantal handige tips!

  1. Zorg voor een afdak

Hoewel het zonnetje regelmatig schijnt kan er natuurlijk ook zomaar eens een bui vallen. Om te voorkomen dat je ineens in alle spoed naar binnen moet vluchten is het wel zo fijn om even onder een afdak te kunnen schuilen. Je zou een overkapping aan je huis kunnen laten installeren, of zelf een klein afdakje kunnen maken waar je heerlijk onder kunt ontspannen.

Ook fijn: zo’n afdak zorgt ervoor dat de warme lucht van een eventueel vuurtje of kacheltje langer blijft hangen! Zo kun je nog langer genieten van het buiten zijn.

  1. Zorg voor comfortabele meubels

Wil je lekker uren nagenieten van het zonnetje, dan wil je natuurlijk wel een fijn loungesetje voor in de tuin waar je heerlijk kunt ontspannen. Gelukkig hoeft een goede loungeset niet duur te zijn! Naast een aantal comfortabele meubelstukken kan het ook leuk zijn om een tafel in de achtertuin, op je terras of op je balkon te hebben. Zo kan er deze zomer ook nog eens lekker gebarbecued worden!

  1. Voldoende verlichting

Hoewel de dagen langer worden betekent dit natuurlijk niet dat het de hele avond licht blijft. Wil je ook in de schemering nog aangenaam buiten kunnen zitten dan is het belangrijk om ook wat verlichting klaar te hebben staan. Denk natuurlijk aan sfeerverlichting, maar ook aan taakverlichting om bijvoorbeeld een voetpad te verlichten.

Wil je niet teveel geld kwijt zijn aan de energierekening? Investeer dan in goede kwaliteit solarlampen zodat je gratis kunt verlichten!

  1. Maak het lekker warm

Van fijne fleece dekens en warme kussens tot een knapperend vuurtje: het zorgt voor ontzettend veel sfeer en houdt je ook nog eens lekker warm. Zo zou je zelfs wanneer het wat frisser is nog lekker van het mooie weer kunnen genieten.

  1. Bescherm je tegen de wind

Een schutting, een heg of een eigen bouwwerk waardoor je wat beschut zit kan het buiten zitten een stuk aangenamer maken. Hoe meer wind je tegen kunt houden hoe minder snel het buiten te koud wordt en hoe beter dat vuurtje blijft branden!

Wat heb jij gedaan om je tuin, balkon of terras klaar te maken voor de zomer?