Thuiszorg bij dementie: zo regel je dat in Amsterdam

Er zal veel op je afkomen wanneer er dementie is vastgesteld bij je vader, moeder of partner. Niet alleen op emotioneel gebied zal het zwaar zijn: in de toekomst zul je daarnaast ook veel zaken moeten regelen. Zeker wanneer het ziektebeeld verder vordert en je als mantelzorger simpelweg niet alle zorgtaken meer op je kunt nemen.

Herkent je als naaste deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Samen met Zuster Jansen leggen we uit hoe je deze zorg precies regelt in Amsterdam.

De intake: zorg op maat

Zuster Jansen biedt ondersteuning wanneer er tijdelijk of permanent intensieve zorg nodig is. Na een telefoongesprek met de zorgcoördinator kan er een intakegesprek bij je thuis plaatsvinden. De specifieke situatie, wensen, behoeften en mogelijkheden worden dan besproken. Ook in Amsterdam zijn er verschillende mogelijkheden.

Samen kunnen we de beste zorg bieden

Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg vanaf 5 uur aaneengesloten per dag. Bij een intensieve zorgvraag is ook 24-uurs zorg aan huis mogelijk.

Misschien wel één van de grootste voordelen van Zuster Jansen is dat zij niet met wachtlijsten werken. Zodra de intake succesvol is verlopen, kan de startdatum van de zorg bepaald worden. Op deze manier kunnen wij op praktisch bijna elke zorgvraag een oplossing bieden: ook wanneer er spoed is.

Een ander voordeel is dat Zuster Jansen werkt met kleine, vaste teams. Je hebt dus altijd te maken met een vast gezicht en aanspreekpunt.

Door de hulp die wij bieden, kan een opname in een zorginstelling worden uitgesteld en in sommige gevallen zelfs worden voorkomen. De familie krijgt meer rust, terwijl de dementerende persoon toch de juiste zorg en ondersteuning krijgt.

Hoe zit het met de kosten?

Een terechte vraag die veel gesteld wordt, is of je een vergoeding voor onze kosten kunt krijgen. Dat kan, wanneer je naaste met dementie een zorgindicatie via het CIZ heeft. Dan kan er namelijk een persoonsgebonden budget geregeld worden. Hieruit kan je naaste de zorg van Zuster Jansen (deels) bekostigen. Ook zonder indicatie kun je onze zorg aanvragen. De kosten zijn dan voor eigen rekening.

Meer informatie over particuliere thuiszorg in Amsterdam? Vul dan het contactformulier in op de website van Zuster Jansen.