Tips om buitenreclame te maken in Amsterdam

Buitenreclame bestaat op heel veel manieren. Zo ken je bijvoorbeeld wel de grote LED borden waarop berichten en reclame langskomen. Je kunt borden plaatsen langs de snelweg of juist in een winkelstraat. Je kunt kiezen voor een doek, banner of bericht op een plein. Kortom: keus genoeg. Maar natuurlijk hangt dat niet alleen af van je reclamedoel, maar ook van je locatie. Wil jij bijvoorbeeld reclame maken in Amsterdam? Dit zijn goede tips om buitenreclame in Amsterdam tot een succes te maken!

Je budget bepaalt (deels) je reclame

Buitenreclame maken kan heel duur zijn, maar dat hoeft niet perse. Een spandoek ophangen hoeft bijvoorbeeld niet veel geld te kosten. Terwijl het huren van een enorm LED scherm in een drukke winkelstraat je wel heel wat kost. Natuurlijk moet je ook een schatting maken van wat de reclame jou oplevert. Je moet de kosten natuurlijk wel met een mooie winstmarge terugverdienen, anders heeft de reclame geen zin. Je budget en je doel bepalen samen voor een groot deel je reclame.

Waar wil je de reclame plaatsen?

Buitenreclame bestaat in veel vormen. De volgende vraag die je jezelf gaat stellen: waar wil je de reclame hebben? Wil je bijvoorbeeld reclame in een winkelstraat plaatsen, dan kan dat meestal alleen langs de gevels of op speciale borden. Dan is een spandoek bijvoorbeeld geschikt om op een gevel te plaatsen. Buiten de winkelstraten kun je ook denken aan andere methoden. Zoals een bord in een tuin, een vlag bij een bedrijf of een stoepbord langs een pad. De locatie is belangrijk voor de vorm van je reclame. De reclame moet ook passen bij je locatie: je plaatst bijvoorbeeld andere reclame op het Waterlooplein bij de vlooienmarkt dan dat je doet bij de bekende boekenmarkt. Dat komt omdat elke markt zijn eigen publiek aantrekt.

De manier waarop je reclame tot stand komt

Buitenreclame is meestal vrij kostbaar. Je moet er dus goed over nadenken. Een van de belangrijkste vragen die je jezelf stelt: wat is mijn doel? Wil je mensen bekend maken met je merk, dan kies je waarschijnlijk voor een overzichtelijk bericht met je eigen logo groot in beeld. Wil je mensen verleiden tot een bepaalde aankoop, dan gebruik je een heel andere afbeelding. Of misschien wil je vooral werken met een bepaalde tekst. Maak je zelf de reclame? Of laat je deze ontwerpen door een professioneel bedrijf?

Mag je overal reclame plaatsen?

Je mag niet zomaar overal reclame rondstrooien. Je moet in bepaalde gevallen toestemming hebben. Zo moet je voldoen aan deze regels:

  • De reclame moet zedelijk zijn en niet gewelddadig
  • Je mag geen reclame maken voor illegale middelen of producten
  • In openbaar gebied (bijvoorbeeld op straat) heb je vaak toestemming nodig van de gemeente, zeker in een grote stad als Amsterdam
  • Op privegebied, zoals bij een bedrijf of in een tuin, heb je uiteraard toestemming van de eigenaar nodig

Buitenreclame plaatsen is niet moeilijk of ingewikkeld, maar het is wel iets waar je goed over moet nadenken. Je moet nadenken over je budget en over je verwachtingen van de reclame. Verder moet je natuurlijk ook goed bedenken wat je reclameboodschap wordt. Houd je dan ook nog rekening met de geldende regels, dan wordt jouw buitenreclame in Amsterdam vast een succes!

Be the first to comment

Leave a Reply