Tips voor een soepele verhuizing

Verhuizen is voor de meeste mensen alles behalve een feestje. Het is vaak enorm stressvol en zorgt ervoor dat je leven even helemaal overhoop ligt. Heel gek is dat niet, want er komt nu eenmaal heel veel kijken bij een verhuizing. Zo heb je vaak andere mensen nodig die ieder ook een eigen agenda hebben en is het vaak veel gedoe. Er moet veel gepland worden en vaak vallen deze plannen ook weer in duigen, omdat er toch een onvoorziene omstandigheid plaatsvindt. Ben jij benieuwd welke tips je door een verhuizing heen kunnen slepen? Vraag jij je af wat een verhuisbedrijf Holland Movers jou bijvoorbeeld kan bieden? Lees snel verder. 

Gooi weg alles wat je niet gebruikt

Dé gouden tip is om alles weg te gooien wat je niet gebruikt wanneer je gaat verhuizen naar Haarlem. Het is namelijk enorm zonde om heel veel spullen te houden, terwijl je ze niet gaat gebruikt. Het is belangrijk om tijdens dit proces eerlijk tegen jezelf te zijn. Heb je dit topje echt nodig? Heb je die bloempot de afgelopen maand aangeraakt? Is er een reden dat al deze spullen onder het stof zitten? Vraag jezelf dit soort dingen af en je zult vanzelf tot de conclusie komen dat je heel veel spullen echt niet nodig hebt. Vind je het moeilijk om dit alleen te doen? Dan zou je ook een vriend of vriendin kunnen vragen om te helpen. Zeg dat deze persoon streng voor je moet zijn en dan komt het echt wel goed.

Sorteer al je spullen 

Een andere belangrijke tip is dat spullen sorteren een must is. Het is vaak een enorme chaos tijdens het verhuizen en dit is iets wat je haast niet kunt voorkomen. Wat je wel kunt doen, is de chaos zoveel mogelijk beperken. Dat is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Het is daarnaast ook ideaal voor verhuisbedrijven om alles zo gesorteerd mogelijk te hebben. Zij kunnen dan veel makkelijker dozen meenemen en ook rekening houden met wat bijvoorbeeld breekbaar is en wat niet. Volgordes zijn key voor jezelf. Houd een bepaald patroon aan. Categoriseer spullen en maak het vooral logisch voor jezelf. Jij bent namelijk degene die at the end of the day alle spullen ook weer moet uitpakken. Maak het jezelf dus makkelijk en vind een logica met de verhuisdozen.

Maak een ander blij met jouw spullen

Hoe moeilijk het ook is, op een gegeven moment zal je spullen weg moeten gooien. Toch is het helemaal niet zo vervelend als je denkt. Je kunt namelijk een ander heel erg blij maken met jouw spullen. Aarzel dus niet te veel over wat je wel en niet meer wilt en maak harde keuzes. Draag je dat ene rokje al jaren niet meer en wacht je al die tijd op het juiste moment om het te dragen? Neem het maar van mij aan: dat moment komt waarschijnlijk niet. Maak iemand anders er blij mee en leg dit op de stapel kleding die naar het Leger des Heils gaat.