Verhuisbedrijf inschakelen? Let in ieder geval op deze 9 zaken!

Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf? Dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je een betrouwbaar bedrijf inschakelt. Maar waar moet je dan eigenlijk zoal op letten, en welke punten moet je van tevoren vastleggen voor je akkoord gaat? We 9 zaken voor je op een rijtje die je moet uitzoeken:  

  1. Welke verhuisbedrijven zijn er in mijn regio?

Verhuis je van, naar of binnen Amsterdam, dan is het wel zo handig om ook te zoeken naar verhuisbedrijven in Amsterdam. Je hebt namelijk onder andere te maken met voorrijkosten, dus wel zo logisch om dan in je eigen regio te zoeken.

  1. Is het een erkend verhuisbedrijf?

Wanneer een bedrijf erkend is geeft dat toch altijd wat meer zekerheid. Ook in de verhuisbranche bestaat hier een keurmerk voor. Zoek daarom altijd uit of het verhuisbedrijf een zogenoemde ‘erkende verhuizer’ is.

  1. Hoeveel ervaring heeft het bedrijf?

Natuurlijk wil je een bedrijf inschakelen met redelijk wat ervaring, zodat je zeker weet dat ze vlot, netjes en geordend te werk gaan. Niemand heeft zin in verhuistroepen die nog geregeld beginnersfouten maken. Zoek daarom altijd even uit hoeveel jaar ervaring het bedrijf heeft.

  1. Wat voor klantenbeoordeling krijgen ze?

Maar buiten de ervaring van het bedrijf ben je natuurlijk ook benieuwd naar de ervaring van andere klanten. Oftewel: wat voor beoordelingen hebben ze gekregen van eerdere klanten? Vaak staan deze ook op hun eigen site, maar uiteraard staan hier altijd alleen de beste beoordelingen tentoongesteld. Beter kun je hier gewoon even naar Googlen, of raadpleeg vergelijkingssites waarbij je gemakkelijk alle bedrijven mét beoordelingen op een rijtje ziet.

  1. Check de verzekering en aansprakelijkheid?

Natuurlijk ga je ervanuit dat alles netjes en heel aankomt op de bestemming, maar een ongelukje kun je nooit volledig uitsluiten. Daarom is het belangrijk om te weten of jij hiervoor een verzekering moet regelen of dat dit al bij de service van het bedrijf zit. Vraag dit dus altijd na en maak hier goede afspraken over.

  1. Hoe goed worden de spullen beschermd?

Maak je je zorgen om kostbare of breekbare spullen? Heel logisch. Daarom kan het een geruststellend gevoel geven als je even checkt hoe de verhuizers je spullen zullen beschermen tijdens het verhuizen. Mocht je dit niet voldoende vinden kun je altijd zelf nog voor extra beschermingsmateriaal zorgen.

  1. Hoe ziet het kostenplaatje eruit?

Je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan, dus zoek daarom van tevoren uit wat het totale kostenplaatje gaat zijn. Of beter nog, bepaal voor jezelf een budget en vraag verschillende verhuisoffertes op. Heb je er eentje op het oog, maak dan ook duidelijke afspraken zodat je zeker weet dat er niet nog kosten bovenop komen (zoals voorrijkosten en parkeerkosten), of dat de geleverde diensten uiteindelijk tegenvallen.

  1. Zijn er dingen die je zelf moet regelen?

Niemand heeft zin om de kleine lettertjes en algemene voorwaarden te lezen, maar toch is dit heel belangrijk om te doen. Het is namelijk wel zo fijn om van tevoren te weten of er bepaalde dingen zijn die je zelf moet regelen, of dat het verhuisbedrijf echt alles uit handen neemt.

  1. Hoe lang gaat het duren?

Eén ding is zeker: met een verhuisbedrijf gaat het allemaal een stuk vlotter dan wanneer je het zelf doet. Toch is het wel fijn om te weten hoe lang het ongeveer gaat duren en hoe laat je ze kunt verwachten. Vraag dit dan ook altijd even na.