Wist je dat ook in Amsterdam de meeste voordeursloten onveilig zijn?

Uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse voordeursloten slecht beveiligd is. Dit houdt in dat inbrekers minder dan drie minuten nodig hebben om je woning binnen te komen via de voordeur. Dit onderzoek toont bovendien aan dat het nog slechter gesteld is met de achterdeuren in ons land. Hier is slechts één op de acht deuren voldoende beveiligd. Dit is oprecht schokkend, want de inbrekers slaan het liefst hun slag via de achterdeur. Een goede beveiliging kan dus echt van levensbelang zijn. Zijn jouw sloten ook toe aan een update? Bel dan  slotenmaker Amsterdam

Zeer zwak aluminium beslag

Bij een kwart van de voordeursloten in Nederland, dus ook zeker in Amsterdam, zullen de inbrekers binnen een paar minuten een weg naar binnen hebben gecreëerd. Dit komt onder andere doordat één op de acht voordeuren in ons land een zeer zwak aluminium beslag heeft. Dit herken je aan de schroefjes die zich aan de buitenzijde van het slot bevinden. Is dit bij jouw voordeurslot het geval? Inbrekers hebben dan alleen maar een tang en een koevoet of een grote schroevendraaier nodig om het slot al binnen één(!) minuut open te breken. Dit slot moet je dus zeker laten vervangen door een slotenmaker voor een beter beveiligd exemplaar.

Cilindertrekken

Als je slot niet een zeer zwak aluminium beslag heeft dan is het alsnog niet helemaal inbraakbestendig. Inbrekers gebruiken namelijk een methode genaamd cilindertrekken steeds vaker. Hierbij zal de dief een stalen schroef in het sleutelgat, wat de cilinder is, draaien. Vervolgens wordt een speciale tool ingezet om aan de schroef te kunnen trekken. De cilinder zal vervolgens in het midden afbreken door de kracht. Het cilindertrekken zal ook maar een paar minuten duren. Wil je je hiertegen beschermen? Koop dan een slot met een anti-cilindertrekbeslag. Nog altijd zijn er ontzettend veel huizen in Amsterdam en in Nederland die hier geen gebruik van maken.

Controle

Via de site van de stichting Nationale Inbraakpreventie kun je zelf gemakkelijk controleren hoe veilig je sloten zijn, net zoals de ramen en deuren van je woning. Met behulp van foto’s kun je namelijk herkennen wat slechte voordeursloten zijn, terwijl je ook een check kunt doen die je erbij zal helpen om de veiligheid van je huis te verbeteren. Ook op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl kun je veel goede tips vinden om jezelf beter te beschermen tegen inbrekers.