7 tips voor het verhuizen met studenten naar Amsterdam

verhuizen Amsterdam

Wonen in Amsterdam is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is zeker te begrijpen, Amsterdam is een levendige stad waar altijd wat te beleven is. De stad beschikt over wijken met grote gezinswoningen maar ook voor ondernemers en studenten is er voldoende woongelegenheid. Met behulp van de Amsterdamse student verhuizers is het mogelijk om op een professionele en goedkope manier te verhuizen naar de gemeente Amsterdam. Hieronder vindt u een aantal tips voor een veilige en stressvrije verhuizing.

Planning

Bij een verhuizing komen veel werkzaamheden kijken. De verhuizing moet doorgegeven worden bij de gemeente. Misschien moet er nog geklust worden in de nieuwe woning. Vaak zijn familie en vrienden in de gelegenheid om te komen verhuizen. Om al deze zaken duidelijk op een rijtje te krijgen raden wij u aan om een duidelijke planning te maken. Op deze manier heeft u duidelijk welke werkzaamheden allemaal uitgevoerd moeten worden en welke zaken u over kan laten aan familie en vrienden. Op deze manier kan u ook duidelijk aangeven wat verhuisbedrijf Amsterdam voor u kunnen betekenen op de dag van verhuizing.

Tijdig beginnen

Tijdens een verhuizing lijkt het altijd alsof je tijd te kort komt. Daarom is het verstandig om tijdig te beginnen met de voorbereiding. Bekijk of alle spullen mee verhuist moeten worden naar de nieuwe woning. Wanneer u van tevoren beslist dat er een aantal spullen niet mee hoeven naar de nieuwe woning scheelt dat veel gesjouw op de verhuisdag. Bij een slechte voorbereiding kan de dag van verhuizing veel stres opleveren. Begin daarom vroegtijdig met het inpakken van de inboedel.

Slim inpakken

Zodra er beschikking is over verhuisdozen is het verstandig om met het inpakken van de inboedel te beginnen. Om het overzicht te behouden raden wij u aan om elke ruimte afzonderlijk van elkaar in te pakken. Op deze manier zal het uitpakken van de verhuisdozen in de nieuwe woning veel gemakkelijker gaan. Geef alle verhuisdozen een duidelijk label. Door op deze label de inhoud en bestemming te schrijven kunnen de student verhuizers de verhuisdoos gelijk op de juiste plek neerzetten.

Bij het inpakken van uw inboedel kan er gebruik gemaakt worden van drie verschillende verhuisdozen. De boekendoos kan gebruikt worden voor het inpakken van boeken of andere zware voorwerpen. Probeer de zware spullen wel te verdelen om te voorkomen dat een aantal dozen erg zwaar worden. Tijdens de verhuizing krijg je te maken met veel stof, om de kleding hiervoor te beschermen zijn er speciale garderobe dozen. Het is mogelijk om je kleding in deze dozen op te hangen. Voor de rest van uw inboedel kan u gebruik maken van standaard verhuisdozen. Gebruik serviespapier of oude lakens om kwetsbare spullen te beschermen tegen schade. Probeer de dozen zo goed mogelijk te vullen op deze manier kunnen de spullen niet gaan schuiven tijdens het verplaatsen.

Meten

Door grote meubels zoals de bank of een tv-meubel op te meten kan van tevoren bepaald worden of het door de deur past. Het is namelijk erg vervelend om op de dag van verhuizing erachter te komen dat er een verhuislift noodzakelijk is. Misschien passen de meubels in uw oude woning wel door de deur maar moet bij de nieuwe woning wel gebruik gemaakt worden van een verhuislift.

Maak een indeling

U heeft van tevoren waarschijnlijk al lang bedacht hoe de nieuwe woning ingericht moet worden. Voor de verhuizers Amsterdam is het lastig om in te schatten waar de meubels geplaats moeten worden. Om u deze zorg uit handen te kunnen nemen raden wij u aan om een duidelijk indeling te maken of de meubels te labelen. Door de meubels van een label te voorzien weten de verhuizers precies waar de meubels geplaats moet worden, dit voorkomt veel overleg op de verhuisdag.

Aansluitingen vastleggen

Na de verhuizing moeten alle elektronische apparaten weer aangesloten worden, maar hoe zat het allemaal in elkaar? Om dit probleem te voorkomen is het verstandig om foto’s te maken van de aansluitingen. Zo is het een stuk makkelijker om alle bedrading weer in orde te maken.

Adreswijziging doorgeven

Uw verhuizing moet bij verschillende instanties door gegeven worden. Het belangrijkste is het aangeven van uw adreswijziging bij de gemeente Amsterdam. De gemeente gaat aan de slag met het verwerken van gegevens en zal de adreswijzing ook bij andere officiële instanties doorgeven. Bent u lid van een tijdschrift of een dagelijkse krant? Geef vroegtijdig uw adres wijzing aan zodat u op het nieuwe adres de post weer op de mat krijgt.

Be the first to comment

Leave a Reply