Carré

Een bezoek brengen aan Amsterdam? Plan dan ook een bezoek in aan Carré. Sinds 1887 zijn de deuren geopend door de circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré. Hij heeft de deuren geopend van zijn majestueuze theater aan de Amstel.

Voor deze periode had hij een rondreizend circus, dit stond bekend om zijn fameuze paardennummers. Hij kende hierdoor de glitter en glamour, het applaus en de zakelijke kant van het theaterleven. Hij heeft eerst triomfen gevierd in heel Europa en daarna vestigde hij zich in Amsterdam. Het gezin van Oscar woonde in de bedrijfswoning waar nu de statige Loge Foyer is.

Inmiddels is Carré veel groter geworden en heeft het nog meer te bieden. 127 jaar later is het nu meer dan alleen het beroemde Wereldkerstcircus. Je kunt hierbij denken aan cabaret en concerten en toneel en musicals. Je vindt bij Koninklijk Theater Carré voor ieder wat wils. In Carré hebben nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété en muziek hun grootste triomfen gevierd.

Wist je dat Carré in de top drie staat van bekende culturele namen? Het theater is een belangrijke speler op de zakelijke markt en het is ook het decor voor kleine en grote evenementen. Daarbij kun je denken aan congressen, productpresentaties en premières.

Succes van Carré

Het succes van Carré is mede te danken aan het entrepreneurschap van zijn naamgever, gelegen in de kracht en de flexibiliteit van dit bijzondere theater. Het staat namelijk bekend om zijn gastvrijheid. Het theater heeft in de loop der jaren diverse veranderingen ondergaan en daarmee voldoet het aan de eisen van vandaag. Wanneer er renovaties uit worden gevoerd, blijft het authentieke karakter altijd behouden. Er zijn drie eigen restaurants (Carré Café, Bistro de Carrékelder en Restaurant Oscars) bij Carré en ook nog eens diverse foyers waar de bezoekers voor en na de voorstelling kunnen vertoeven en genieten van een hapje en een drankje.

In de omgeving van Carré

Wanneer je een bezoek gaat brengen aan Carré, dan kom je uit in het centrum van Amsterdam, in de Plantagebuurt. Dit is een combinatie van groen, cultuur, wetenschap en geschiedenis. Je kunt een compleet dagje uit maken met een avondje Carré. Je kunt ook de buren bezoeken, de tentoonstelling in de Hermitage en kennismaken met de Joodse geschiedenis van de buurt in het Joods Cultureel Kwartier. Je kunt er ook heerlijk wandelen door de botanische tuin van de Hortus Botanicus. Op de website kun je de plattegrond bekijken en ontdekken waar je zoal naar toe kunt.

Kaarten bestellen

Als je naar Carré wilt, dan kun je online kaarten bestellen. Daarbij kun je kiezen uit de volgende betaalmiddelen: iDeal, Visa/Mastercard en American Express creditcard, PODIUM Cadeaukaart en de Carré Waardebon. Voor alle transacties zijn de boekingskosten € 4,00. Als je de kaarten per post toegezonden wilt hebben, dan wordt daar € 1,75 voor in rekening gebracht. Wanneer je gaat betalen met de creditcard wordt er 3% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Be the first to comment

Leave a Reply