Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA

Als een rots in de branding kijkt de Amsterdam Arena uit over Amsterdam- Zuid, nabij het Metrostation Bijlmer Arena . Groots en indrukwekkend straalt de thuishaven van AFC Ajax, een koppige onverzettelijkheid uit, kenmerkend voor de vele successen van een van Europa’s bekendste voetbalclubs. De grasmat, omringd door bijna 54.000 zitplaatsen ligt er prachtig bij en alleen de aanblik al van het immense bouwwerk doet menig hart sneller kloppen. Hier kan men zich voor even onttrekken aan de sleur van de harde werkelijkheid en worden nieuwe dromen van roem en glorie geboren.

Wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA

Sinds de opening in 1996 door de toenmalige koningin Beatrix heeft de Amsterdam Arena al vele memorabele successen gezien. Zo werd er de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus gespeeld in 1998. Ook in 2013 werd er een Europese finale gespeeld, nu voor de Europa League, tussen het Engelse Chelsea en Benfica uit Portugal. En natuurlijk hebben het Nederlands elftal en Ajax zelf er al vele mooie wedstrijden mogen spelen.

De Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is meer dan een voetbalstadion. Menig muziekliefhebber kent de Johan Cruijff ArenA niet als voetbaltempel, maar heeft door de jaren heen genoten van de vele muziekconcerten die er georganiseerd worden. De eerste diva die in de Arena optrad was Tina Turner, die in 1996 het hart van vele muziekenthousiastelingen veroverde met haar opzwepende muziek.

Optreden in het Amsterdam ArenA Daar bleef het niet bij. De Rolling Stones hebben er zelfs acht keer opgetreden en ook beroemdheden als Celine Dion, Bruce Springsteen, Madonna en Bon Jovi hebben in de Amsterdam Arena op het podium gestaan. Ook worden er regelmatig feesten georganiseerd zoals bijvoorbeeld Sensation. Maar ook voor een bijzondere zakenbespreking, in de alom aanwezige en haast gewijde sfeer van het zo roemrijke verleden van Nederlands beste voetballers zoals Johan Cruyff en Marco van Basten, kunt u bij de Johan Cruijff ArenA terecht.

Het afhuren van een speciale vergaderruimte behoort tot de mogelijkheden. Mocht u op zoek zijn naar een speciaal bedrijfsuitje, of de kinderen willen verrassen met een middag die ze niet snel zullen vergeten, dan is er de mogelijkheid voor een uitgebreide rondleiding door het hele stadion, waarbij zelfs de kleedkamers niet worden overgeslagen.

Feiten Johan Cruijff ArenA

Het stadion heeft zijn eigen televisiecircuit met bijna 300 tv’s en heeft voor bezoekers twee reusachtige schermen van 65 m2 geïnstalleerd. Zo hoeft niemand iets te missen van de mooiste momenten op de grasmat . Het grondoppervlak van de Amsterdam Arena is zo’n 35.000m2. Dat is ongeveer even groot als vier voetbalvelden. Het stadion zelf is gebouwd op een fundament met 1650 ondergrondse palen die de 150.000 ton, het gewicht van de Arena, moeten dragen.

Parkeren Amsterdam Arena

Tenslotte is er ruime parkeergelegenheid en kunnen 17.500 mensen er hun auto kwijt.

Be the first to comment

Leave a Reply