Museum van Loon

Museum van Loon

In centrum Amsterdam vindt u Museum van Loon. Gelegen aan de keizersgracht vindt u dit excentrieke en unieke grachtenpand. Ooit woonhuis van een rijke regentenfamilie, nu museum voor jong en oud.

Geschiedenis museum van Loon

Het grachtenpand behoorde van oudsher tot de rijke regentenfamilie van Loon. Man van het huis Willen van Loon was in 1602 een van de medeoprichters van de VOC. Hij was daarom ook een welvarend man en kon dit prachtige pand aankopen en in al zijn luxe naar smaak inrichten. Dit pand is een van de meest bijzondere en fraaiste panden van aan de Amsterdamse grachtensingel en zeker het bezoeken waard. Het pand ademt de sfeer van de Amsterdams regentenfamilie van Loon. De van Loon familie zijn niet de enige die dit huis kenmerken.

Sfeer bij Museum van Loon

Het huis ademt de sferen van de welvaart van Nederland in de 17e eeuw. Als protestants land en republiek kenmerkt Nederland zich aan een groot assortiment portretkunst en genrestukken. Deze kunstwerken zijn ook volop aanwezig in Museum van Loon. Daarnaast is het huis ook ingericht met fraai en luxe meubilair en kunt u zich vergapen aan zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen.

Tuin en koetshuis

Dit grachtenpand is voorzien van een prachtig tuin. Ook geheel in 17e eeuwse stijl. De tijd waarin de symmetrie tuinen van Versailles aangelegd werden. U kunt hier een rustig wandelingetje maken en genieten van de prachtige bloementuin. Het pand beschikt ook over een authentiek koetshuis. Hier kunt u genieten van een kopje koffie en een hapje.

Openingstijden en prijzen

Museum van Loon is dagelijks geopend van 10 uur tot 17 uur. Op speciale en feestdagen is het museum gesloten. Voor de exacte data kunt u terecht op de informatiesite over het museum. Voor volwassen is het standaardtarief 9 euro, daarnaast biedt het museum veel voordelige mogelijkheden voor pashouders van culturele instellingen. Ook kinderen en jongeren genieten van een voordelig tarief.

Dus hebt u altijd al eens een kijkje achter de deuren willen nemen van een luxe grachtenpand? Bij Museum van Loon kunt u in geur en kleur beleven hoe onze welvarende voorvaders geleefd hebben in deze prachtige grachtenpanden en tegelijkertijd genieten van de prachtige schatten en kunstwerken. Dit centraal gelegen museum is ook goed met openbaar vervoer te bereiken.

Be the first to comment

Leave a Reply