Sex museum Amsterdam

Sex museum Amsterdam

Het Amsterdam Sex museum of ook wel de “Venustempel” is het eerste en tevens het oudste Sex museum in de geschiedenis. Het Sexmuseum biedt je alles gebaseerd op zinnelijke liefde met een omvangrijke collectie van erotische beelden, objecten, schilderijen, opnames en foto’s dat allemaal door de eigenaren verzameld is.

Het Amsterdam Sex museum open sinds 1985

Alles wordt tentoongesteld in een 17de eeuws pand dat gelegen is op de Damrak in Amsterdam. Het museum werd in 1985 geopend, het was een spannende tijd want de aanvankelijke collectie was in die tijd nog zeer beperkt. Het stelde toen niet veel meer voor als een kleine verzameling van erotische objecten die gebruikt werden in de 19de eeuw. Niemand kon toen echter vermoeden dat het museum zo groot zou worden als dat het vandaag de dag is. De eerste bezoekers waren laaiend enthousiast, de eigenaars besloten om hun collectie meer en meer uit te breiden.

Natuurlijkste zaak van de wereld

Als men achteraf terug kijkt, kon men constateren dat men vroeger voor alles en nog wat een museum had behalve over de sex. De historische en artistieke kanten van seks bleven daarom onbekend en het is een onderwerp dat iedereen wel bezig houdt. Eigenlijk is het toch de natuurlijkste zaak van de wereld dat twee verliefden mensen seks hebben. Hoe kunnen er anders kinderen worden geboren?

Een waar doolhof in het Sex museum

De hele collectie kan je vinden in 2 achterhuizen. Je kan een deel vinden in het voorhuis en in een trappenkamer dat men zelf heeft ontworpen. Het resultaat van dit imposante deel is dat men het museum in twee delen verbindt en dat de bezoekers heel veel spannende inkijkjes hebben in de steeds omvangrijkere collectie uit allemaal verschillende culturen en tijdperken. Het bezorgt de bezoekers heel wat uren kijkgenot en vooral veel luistergenot. Als je het Sexmuseum bezoekt, kom je vast wat spannends tegen.

Sex door de geschiedenis heen

Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over de seks. Ben je nieuwsgierig hoe de Oude Romeinen over seks dachten en hoe ze ermee omgingen tot het einde van de preutsheid anno 18de eeuw? Dan is een rondje in de Venustempel zeker aangeraden en je zal er totaal geen spijt van krijgen.

Be the first to comment

Leave a Reply