Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt

Amsterdam is nog één van de steden met een eigen geschiedenis, een eigen cultuur en een sfeer die je nergens anders op dezelfde manier kunt beleven. Wanneer je alleen het stadscentrum bezoekt, zul je hier weinig van mee krijgen en zul je voornamelijk over de hoofden van toeristen moeten lopen. Op deze momenten lijkt Amsterdam niet veel te verschillen van andere steden in Europa.

Wanneer je je echter iets verder uit het centrum begeeft, kun je kennismaken met de volkse en eigenzinnige sfeer die Amsterdam wereldwijde faam heeft bezorgd. Een goed voorbeeld hiervan is de Albert Cuypmarkt.

De Albert Cuyp is een unieke markt in Nederland

In ‘De pijp‘, een volksbuurt net buiten het centrum van Amsterdam, bevindt zich de bekendste markt van Nederland. Dit heeft niet te maken met de grote verscheidenheid aan kraampjes en koopwaar, maar door de sfeer die hier hangt. Onder het toeziend oog van Andre Hazes, waarvan hier het bekende standbeeld staat, is het altijd een drukte van belang. Vele kroegjes en marktlui die in plat Amsterdams over straat schreeuwen maken een bezoek aan deze markt een unieke ervaring.

Gevarieerd aanbod kraampjes

Naast de sfeer van authentiek Amsterdam is de Albert Cuypmarkt ook gewoon een erg veelzijdige markt waar veel te krijgen is. Allerhande voedsel uit allerlei culturen, maar ook kleding en andere gebruiksvoorwerpen zijn hier verkrijgbaar. De markt is elke dag voor iedereen toegankelijk en deze gevarieerdheid geven de markt nog extra aantrekkingskracht. Een gezellig dagje weg, zonder over de hoofden van allerlei dagjesmensen te lopen.

Een hapje eten op de Albert Cuypmarkt

Ook wanneer je de markt helemaal hebt afgelopen is het een aanrader om in één van de vele eettentjes in De Pijp een hapje te gaan eten. Ook wanneer de zon ondergaat is het enorm gezellig om in dit stukje Amsterdam te blijven hangen. Dit is nog één van die stukjes waar het soms lijkt alsof de tijd even stil heeft gestaan en waar de charme van Amsterdam van elke gevel lijkt af te spatten.

Proef op de Albert Cuypmarkt de echte Amsterdamse sfeer

De restaurants en kroegjes zitten elke avond vol met een mengeling van studenten en oorspronkelijke bewoners, wat een unieke en moeilijk te evenaren sfeer creëert. Geniet dus van authentiek Amsterdam en bezoek de Albert Cuypmarkt en omgeving. Een ervaring die iedereen een keer zou moeten hebben meegemaakt.

Be the first to comment

Leave a Reply