Amsterdam-Online.nl

Amsterdam bezienswaardigheden en tips

Amsterdam Tickets

Tickets met korting

Amsterdam Tickets

Amsterdam is natuurlijk een bruisende en levendige stad, die dan ook veel toeristen aantrekt. Zo is het aantal toeristen in Amsterdam in de afgelopen 5 jaar opgelopen tot wel 17 miljoen mensen per jaar! Maar wat maakt Amsterdam nou zo bijzonder? Ga het zelf eens ontdekken en breng eens een bezoek aan onze prachtige hoofdstad. Hieronder vind je alvast een paar highlights van Amsterdam die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Amsterdam is natuurlijk een oude stad die floreerde tijdens de gouden eeuw. Dit belangrijke stuk verleden zie je nog steeds terug in de stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele grachtenpanden die in de binnenstad te vinden zijn.

Gelegen aan de grachtengordels die onderling met elkaar verbonden zijn zie je nog veel tekenen van het historische verleden. Dit stuk cultuur kan je het beste ontdekken op een van de vele rondvaarttochten die in Amsterdam te vinden zijn. Laat je dus vervoeren over het water en geniet van alle mooie architectuur die er te vinden is. Geef dan ook eens aandacht aan alle bruggen die je onderweg tegen komt. Amsterdam heeft namelijk maar liefst 1500 bruggen waarvan er vele ook uit de 17e eeuw stammen.

Wijken in Amsterdam

Als hoofdstad van Nederland wonen er natuurlijk veel mensen in deze stad. Daarom zijn er veel verschillende wijken in de stad te vinden met ieder een eigen karakter. Ook deze wijken zijn de moeite waard om eens door heen te wandelen. Zo zijn er bijvoorbeeld de negen straatjes. Deze korte dwarsstraten liggen tussen de prachtige grachtengordels is en bevatten ontzettend veel leuke en kleine winkeltjes.

Of wat dacht je van de De Pijp? In deze wijk wonen ontzettend veel verschillende nationaliteiten wat voor een leuke diversiteit zorgt. Ook de beroemdste markt van Amsterdam is hier te vinden namelijk de Albert Cuypmarkt. Elke dag staan hier 260 kramen die allerlei verschillende soorten waren aanbieden. Ook de Jordaan is een bezoekje waard. Hier vind je naast veel leuke winkels ook de hofjes die in de gouden eeuw werden gebouwd voor de armen, ouderen en wezen. Dit stukje cultuur is bijzonder voor de stad Amsterdam.

Musea en andere bezienswaardigheden

Amsterdam heeft ontzettend veel musea over heel veel uiteenlopende onderwerpen dus voor iedereen is er wel een museum wat interessant is. Misschien wel het bekendste museum is het Rijksmuseum. In dit museum vind je 200 zalen met veel verschillende collecties en natuurlijk het beroemde schilderij ‘de Nachtwacht’ van Rembrandt.

Ook het Anne Frank huis bevindt zich in de stad. Het huis waar Anne Frank ondergedoken heeft gezeten is opengesteld om zelf te kunnen ervaren hoe ze daar geleefd heeft samen met haar familie.

Verder is ook het Paleis op de Dam een echte highlight van Amsterdam. In de paleis worden nog steeds officieel staatbezoeken ontvangen en de rest van het jaar kan jij als bezoeker alle pracht en praal bewonderen. Heb je nou genoeg van de geschiedenis van Amsterdam dan kan je ook een bezoek brengen aan Madame Tussauds of lekker griezelen in The Amsterdam Dungeon.