Ziggo Dome

Ziggodome Amsterdam

Sinds 2012 is Amsterdam een spectaculaire concerthal rijker. De Ziggo Dome is gelegen in Amsterdam-Zuidoost en ligt vlak naast de Amsterdam Arena.

Over Ziggo Dome

De Ziggo Dome heeft een vierkante vorm en is 90 bij 90 meter. De buitenzijde van de concerthal is geheel voorzien van 840.000 led lampjes, waardoor er verscheidene videobeelden op vertoont kunnen worden. De architectuur is zo ontworpen dat de akoestiek van de Ziggo Dome uitstekend is. Vanaf het begin van de bouw is daar al rekening mee gehouden, zo zijn er door de gehele concerthal voorzieningen getroffen om het geluid optimaal naar voren te doen komen.

Sinds de opening in 2012 zijn er dan ook al tientallen grote artiesten op de Ziggo Dome afgekomen voor hun concerten, denk hierbij aan Beyoncé, Madonna, U2, Katy Perry, Lady Gaga, George Michael, Muse en vele anderen. Ook de populaire reeks ‘Symphonica in Rosso’ van Marco Borsato wordt hier sinds 2013 steevast gehouden. Jaarlijks terugkerend zijn ‘538 Jingle Ball’ elke december en tevens het muziekspektakel ‘Holland zingt Hazes’.

Er zijn verscheidene drink- en eetgelegenheden aanwezig binnen de Ziggo Dome. De betaling hiervan gebeurt middels consumptiemunten. Deze zijn snel en eenvoudig te verkrijgen bij de daarvoor bestemde automaten waarbij men middels het pinnen kan betalen. Deze automaten zijn op elke verdieping aanwezig. Indien men niet in het bezit is van een pinpas of creditcard, kan men bij de servicebalie en bij enkele automaten ook terecht met contant geld. De geldigheidsduur van de consumptiemunten staat op de munt zelf vermeld. Ze kunnen dus bewaard worden voor het volgende bezoek aan de Ziggo Dome, of ze kunnen een half uur voor het einde van de show bij de servicebalie op de begane grond worden ingewisseld tegen contant geld.

Op de begane grond bevindt zich de Ziggo Foyer. Hier is het mogelijk om jassen gratis af te geven aan de gastheer, waarbij ze opgehangen worden in de garderobe. Daarnaast is het mogelijk om lockers te huren voor €2,-. Naast de garderobes bevinden zich vier servicebalies, waar men terecht kan voor uitrijkaarten, sigarettenverkoop en consumptiemunten.

Wat Ziggo Dome Nog meer aanbiedt

De Ziggo Dome heeft naast bovenstaande voorzieningen ook andere unieke punten. Voorbeeld hiervan is de Life’s Good Zone op de begane grond. Dit is een ruimte speciaal ingericht voor telefonie. Hier bevinden zich oplaadpunten en is de mogelijkheid om in alle rust telefoongesprekken te voeren. Ook zijn er drie XXL 3D schermen aanwezig zodat rustig tv gekeken kan worden. Een andere voorziening is de Randstad Lounge, waar onder het genot van een drankje bijgekletst kan worden op de mooie design loungebanken. Hier bevindt zich ook een DJ booth waar gasten zelf hun favoriete nummers kunnen draaien. Boven de trappen naar de eerste verdieping hangen tevens grote schermen waar de laatste tweets (#ZiggoDome) op weergegeven worden. Op de eerste verdieping is ook het Heineken Backstage Café te vinden. Deze ademt de sfeer van een modern en gezellig café waar verscheidene versnaperingen geschonken worden. Deze ruimte bevindt zich vlak naast de artiesten en crew!

In de buurt van de Ziggo Dome zijn daarnaast een aantal mogelijkheden om te overnachten. Veel mensen vinden dit prettig aangezien shows vaak in de avond plaatsvinden. Op de website van de Ziggo Dome hebben ze een vijftal hotels geselecteerd die zich bevinden in de buurt van de concerthal. Op deze wijze kan na een avond Ziggo Dome, heerlijk de nacht doorgebracht worden in Amsterdam.

Toegankelijkheid Ziggo Dome

De Ziggo Dome is tevens zo veel mogelijk toegankelijk gemaakt voor gasten met een lichamelijke beperking. Zowel de hoofdentree, de foyer en de concertzaal zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers vanwege vrije doorgangen, brede paden en automatische deuropeners. Er zijn ook diverse parkeergelegenheden gereserveerd voor bezoekers in het bezit van een Europese gehandicaptenkaart. Het trein- en metrostation Bijlmer-ArenA bevindt zich in nabije afstand van de Ziggo Dome en heeft brede paden voor goeie bereikbaarheid. De Ziggo Dome is tevens voorzien van aangepaste toiletten.

Be the first to comment

Leave a Reply