5 unieke uitjes in en rondom Amsterdam

Inmiddels kennen we de mooie grachten, de karakteristieke huizen en de vele lekkere eettentjes in en rondom Amsterdam. Amsterdam is een veelzijdige stad waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Wil je toch een keer iets anders doen dan een rondvaart, winkelen of het bezoeken van het Rijksmuseum en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je 5 unieke uitjes die je in een rondom Amsterdam kunt doen.

Duik in de wereld van virtual reality

Er zijn steeds meer plekken waar jij je kunt onderdompelen in de wereld van virtual reality, bijvoorbeeld bij VR Amsterdam. Met behulp van technologie is het mogelijk om in een gesimuleerde omgeving allerlei activiteiten te doen, speel bijvoorbeeld een avontuurlijk spel waarin jij de hoofdrol speelt. Bij VR Amsterdam heb je een gaming area van maar liefst 200m2 en kun je deel nemen aan een levensechte actiefilm. Het is al mogelijk om deel te nemen vanaf twee personen maar ook grote groepen zijn welkom. Dit uitje is een unieke ervaring en ideaal voor een bedrijfsuitje, een vrijgezellenfeest of een familieweekend.

Bezoek het museum voor street art en graffiti

Even geen zin in het Rijksmuseum of andere bekende musea in Amsterdam, bezoek STRAAT. Dit is een museum met een tentoonstelling van 160 werken van meer dan 150 verschillende kunstenaars. Verwacht een kleurrijk spektakel en leer meer over de verschillende kunstenaars, de verhalen achter de kunstwerken maar ook de levendige subcultuur. Het museum vind je op de NDSM-werf en is perfect voor liefhebbers van straatkunst maar ook geschikt als je hier graag wat meer over wilt leren.

Fietsen en lekker eten

Amsterdam met de fiets ontdekken is erg leuk om te doen en heus niet alleen maar interessant voor toeristen, helemaal niet wanneer je het fietsen combineert met lekker eten tijdens een culinaire fietstocht! Er zijn verschillende aanbieders in Amsterdam waar je met een gids alle culinaire hoogtepunten van Amsterdam kunt ontdekken en zij zorgen ervoor dat je juist de unieke plekjes een eettentjes ontdekt waar je het heerlijkste eten kunt proeven. Wederom een leuk uitje om met een groep te doen, maar ook zeker perfect voor een romantisch middagje met je partner.

Geiten knuffelen in het Amsterdamse bos

Even geen zin in de drukte van de stad, ga naar het Amsterdamse bos en ga geiten knuffelen! Midden in het Amsterdamse bos vind je een geitenboerderij, namelijk Ridammerhoeve. Je vindt hier niet alleen geiten, ook varkens, kippen en paarden lopen hier rond. Op de geitenboerderij worden allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld geitenyoga op de zaterdag- en zondagochtend maar je kunt ook gewoon heen gaan om uitgebreid geiten te knuffelen. Ben je uitgeknuffeld, geniet dan van een heerlijke kop koffie op het terras. Dit is zeker een heel leuk uitje om te doen samen met je kids!

Eten bij restaurant Vuurtoreneiland

Ben je op zoek naar een unieke plek om heerlijk te eten, vanaf 29 mei is het weer mogelijk om een hapje te eten bij restaurant Vuurtoreneiland. Met een oude veerpont word je gebracht naar het eilandje en kun je genieten van heerlijk eten bereid met regionale ingrediënten. Vergeet vooral niet te reserveren want dit uitje is erg populair!

De bovenstaande uitjes zijn nét even anders dan anders en ideaal wanneer je op zoek bent naar een uniek uitje met bijvoorbeeld familie, collega’s of vrienden.