Rondvaarten Amsterdam

rondvaart in Amsterdam

Wie Amsterdam zegt, denkt ogenblikkelijk aan de grachten. De Amsterdamse grachtengordel bestaande uit 165 verschillende grachten en had in het verleden een belangrijke economische functie. Door het transport van handelswaren en de handel die floreerde langs de grachten werd Amsterdam de belangrijke stad die het vandaag nog altijd is.

De grachten in Amsterdam zijn ondertussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Amsterdam. Dat de Amsterdamse grachtengordel momenteel een plaats heeft verworven op de UNESCO werelderfgoedlijst hoeft dus niet te verbazen.

Het ontstaan van de grachtengordel

De geschiedenis van de grachten begint in de Gouden Eeuw. In oorsprong werd dit netwerk van waterwegen uitgebouwd om puur praktische redenen maar later groeide dit uit tot één van de prachtigste plekken ter wereld. Toen rijke burgers uit de handelswereld geld stopten in de bouw van gebouwen langs de grachten ontstond een heel karakteristieke omgeving. De Herengracht, de Singel, de Prinsengracht en de Keizersgracht zijn een lust voor het oog en laten niemand onberoerd.

Verschillende rondvaarten in Amsterdam

De leukste manier om al deze pracht te ontdekken en te bewonderen is een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Zo’n rondvaart wordt aangeboden door verschillende touroperators en is beschikbaar in meerdere talen en soorten. De toeristen hebben keuze uit verschillende vertrekpunten langs de Amsterdamse grachten. Ze kunnen kiezen uit een korte rondvaart van 60 minuten, een volledige dag gecombineerd met tussenstops waar een stadsgedeelte te voet bezocht wordt of … Het is ook mogelijk een boot te huren in Amsterdam voor een privétour, met of zonder schipper, en de kanalen te ontdekken in alle privacy en op uw eigen tempo. Er zijn veel platformen waar booteigenaars hun vloot aanbieden voor enkele uren, dagen of weken. Er zijn ontzettend veel keuzemogelijkheden voor wie graag Amsterdam bezoekt of ontdekt via de grachten.

Rondvaart Amsterdam met eten

Het is onmogelijk om alle mogelijkheden op te sommen. Wie het belangrijk vindt om de prachtige gebouwen in al hun glorie te ontdekken, kiest het best voor één van de vele dagcruises. Maar aangezien Amsterdam ook ’s avonds en ’s nachts een bruisende stad is, is ook een zogenaamde nachtcruise niet te versmaden. U kan kiezen tussen een rondvaart op een open of een gesloten boot. Wie graag lekker eet, kan opteren voor een rondvaart met een culinair aanbod. Dit culinair aanbod kan zowel uitgebreid als beperkt zijn …

De verborgen stad Amsterdam

In het arrangement “De verborgen stad” vaart u gedurende een uur door minder bekende en smalle grachten met een salonbootje. In deze reis doorheen de tijd komt u langs vergeten buurten van Amsterdam zoals de Verversbuurt en de Lastagne. U kan genieten van prachtige uitzichten met daarbij een lekker 17de eeuws likeurtje. De route die gevolgd wordt is niet toegankelijk voor een doorsnee rondvaartboot en zorgt hierdoor voor een unieke belevenis. Tijdens het tweede deel van het arrangement wandelt u doorheen het middeleeuwse hart van de stad. De rondvaart vertrekt aan de ingang van het Smits Koffiehuis (gelegen tegenover het Cultureel Centrum van Amsterdam).

Architectuurvaart

Tijdens de architectuurvaart maakt u kennis met de interessantste moderne architectuur die u kan bewonderen in Amsterdam. Deze rondvaart doet het Oostelijk Havengebied aan. Dit havengebied bruiste gedurende ongeveer 100 jaar (van 1875 tot 1970) van de havenactiviteiten. Zo ontdekt u tijdens deze rondvaart de Passagiers-terminal van cruiseschepen, het voormalige Lloyd-hotel en heel wat verbouwde pakhuizen. Vanop de boot maakt u ook kennis met het Java-eiland. Op dit Java-eiland kan u architectuur bewonderen die als het ware teruggrijpt naar de kenmerkende bouwwijze langs de zeventiende eeuwse grachtengordel.

Luxe Diner Rondvaart

De Luxe Diner Rondvaart is de ideale rondvaart voor iedereen die graag met zijn/haar gezelschap luxueus gaat dineren in meer dan één restaurant. Nadat u met uw groep genoten hebt van een voorgerecht in het eerste restaurant wordt u door de boot opgehaald voor een gezellige rondvaart over de Amsterdamse grachten.

Na een vaartocht van ongeveer één uur waarbij u kan genieten van een drankje aan boord is het tijd voor het hoofdgerecht in een tweede restaurant. Vanzelfsprekend is er ruime keuze mogelijk tussen vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Na dit hoofdgerecht wordt de maaltijd verdergezet aan boord van de luxe boot. Het arrangement wordt afgesloten met een ongeveer één uur durende afsluitende vaartocht. Tijdens deze afsluiter geniet u van een nagerecht en een drankje aan boord. Deze Luxe Diner Rondvaart past perfect als familiefeest, bedrijfsevent of ander groepsgebeuren.

Pub Cruise

Tijdens de Pub Cruise vaart u met een luxe watertaxi gedurende anderhalf uur door de schitterend verlichte Amsterdamse grachten onder het onbeperkt genot van frisdranken, bier, wijn, koekjes en nootjes. U krijgt een onvergetelijke indruk van het historische hart van Amsterdam met haar bruisende nachtleven. De tocht passeert onder andere langs de wereldberoemde Rosse Buurt, waar de gids u op een gepassioneerde manier meer zal vertellen over het oudste beroep ter wereld.

Canal Hopper

Wie kiest voor de Canal Hopper, kiest voor de milieuvriendelijkste manier om rond te varen op de Amsterdamse grachten. De schipper van de Canal Hopper trakteert je op bezienswaardigheden die de gewone rondvaartboten niet aandoen. U kan met een dagticket voor de Canal Hopper op vier plaatsen op- of afstappen. Van maart tot en met oktober vaart de Canal Hopper volgens een vast tijdschema maar de overdekte sloepen kunnen ook voor privé-rondvaarten geboekt worden.

Dinner Cruise

Met Dinner Cruise geniet u al varend door de grachten en de haven van Amsterdam van een luxueus diner. Het exclusief verrassingsmenu bezorgt u vast een schitterende avond.

City Canal Cruise combinatie met het Van Gogh Museum

Bij de City Canal Cruise combineert u een bezoek aan het Van Gogh Museum met een rondvaart door Amsterdam. Naast de korting op de inkomprijs voor het museum heeft u nog het voordeel dat u niet moet aanschuiven om het museum binnen te gaan.

Amsterdamse havenrondvaart

Tijdens de Amsterdamse havenrondvaart ontdek je de Amsterdamse haven. Deze twee uur durende tocht wordt enkel georganiseerd tussen maart en oktober en brengt u langs de havenbekkens, de overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de kades.

Be the first to comment

Leave a Reply