Heerlijk eten bij restaurant Vermeer

De tijd dat je alleen uit eten ging om statisch vanaf een menukaart een paar gerechten samen te stellen ligt achter ons. Wie tegenwoordig gaat dineren heeft een heel ander doel voor ogen. Je doet het met als doel om een belevenis mee te maken. Steeds meer mensen zoeken een restaurant met een chef-kok die bevlogen is en wars is van elke vorm van hooghartigheid. Deze chef koks vestigen zich gelukkig steeds vaker met hun restaurant in Amsterdam. Een voorbeeld van deze groep chef koks is Chris Nayor. Met zijn Engelse achtergrond is hij een pionier wanneer het aankomt op creativiteit en uitmuntendheid. Ondanks zijn succes in Nederland is hij een chef kok die stevig met beide voeten aan de grond staat.

Eten wat er te krijgen is
Chris is een kok die beschikt over een enorme dosis creativiteit en over een grote hoeveelheid passie. Daarmee bereidt hij gerechten van ingrediënten die op een bepaald moment te krijgen zijn. Hij maakt dan ook gebruik van seizoenproducten en streekproducten. Hij koopt deze in bij tuinders en kwekers in de regio Amsterdam, waardoor je authentieke maaltijden bij zijn restaurant eet. Wat hij aanbiedt is dus verkregen van eigen bodem. Dat alles zorgt ervoor dat je eigenlijk continu variatie ziet in het menu wat er wordt aangeboden. Eten bij restaurant Vermeer is dan ook nooit saai en eentonig te noemen. Naast het feit dat er lokale ingrediënten worden gebruikt is er geen sprake van hooghartigheid bij deze chef kok. Hij mag dan tot de landelijke top behoren, je zal hem er nooit op kunnen betrappen dat hij zich te goed voelt voor een bepaald gezelschap.

Een reis door het restaurant
Wie gaat eten bij restaurant Vermeer zal doorgaans beginnen in de lounge. Dit is de plek waar een heerlijke cocktail wordt geserveerd als aperitief voordat je met jouw gezelschap aan tafel schuift. In een ongedwongen sfeer is het goed toeven en kom je tot rust vanuit de hectiek waar Amsterdam zo bekend om staat. Vervolgens is het de vraag waar jij wil plaatsnemen. Naast de normale eetzaal van het NH hotel is het ook mogelijk om plaats te nemen aan de Chef’s table. Dit is een plek op een wel heel spannende plek. Je zit namelijk middenin de keuken waar de chef kok en zijn keukenteam alles op alles zetten om jou en je gezelschap een onvergetelijke avond te bezorgen. Je wordt a la minute voorzien van de heerlijkste gerechten en daarnaast wordt jouw diner compleet gemaakt met een heerlijke selectie aan wijnen die wordt aanbevolen door de sommeliers van restaurant Vermeer.

Een michelin ster maar niet opgeblazen

Bekroning door eenvoud
Je zal ze met een nachtlampje moeten zoeken in ons land. We hebben het over chef koks die met een grote hoeveelheid passie en creativiteit de gasten van hun restaurants weten te verwennen met tongstrelende gerechten. De chef koks die zich al tot die beperkte groep weten te scharen werken doorgaans met ingrediënten die van ver komen. Daarnaast werkt men vaak met ingrediënten die op wat voor wijze dan ook zijn geconserveerd omdat ze seizoengebonden zijn. Een enkeling weet zijn werk te doen met streekgebonden producten die bovendien enkel in een bepaald seizoen te koop zijn. Deze eenvoud vind je onder andere terug bij restaurant Vermeer. Dit restaurant, gelegen in het NH Hotel in Amsterdam, werkt absoluut enkel met deze ingrediënten. De eenvoud waarmee de gerechten zijn samengesteld is dan ook bekroond met een Michelin Ster.

Een kwestie van smaak
In principe kan iedere kok chef kok worden. Opleiding en ervaring bepalen voor een heel groot gedeelte de status die een kok kan bereiken. Er is echter een zaak die niet iedere kok heeft. We hebben het over het vermogen om met bepaalde aangereikte ingrediënten een smaaksensatie te creëren waar de liefde voor het vak vanaf straalt. Deze chef koks zijn een zeldzaamheid. Chef kok Chris Nayor, van Britse oorsprong, is als geen ander in staat om van een etentje in een restaurant een smaaksensatie te maken. Daarbij is de hoeveelheid mogelijkheden voor de gasten talloos.

Zelf bepalen waar je zit
Ongeacht het menu wat je kiest; je start altijd in de gezellige lounge van restaurant Vermeer. In gezellige zitjes begin je met een aperitief wat met zorg is bereid. Daarna vertrek je met jouw gezelschap ofwel naar de restaurant zaal of naar de keuken zelf. Daar vindt  het meest speciale gedeelte van de avond plaats. Een groep tot maximaal 8 personen mag daar plaats nemen aan de Chef’s table. Dat houdt in dat je verwend wordt met een keur aan smakelijke gerechten terwijl je bij iedere gang door de sommelier van Vermeer een bijpassend glas wijn geadviseerd en geserveerd krijgt. Je zit midden in het kloppende hart van de keuken van restaurant Vermeer en kan gefascineerd meegenieten van de verrichtingen van de keukenstaf.

Een restaurant om elkaar te ontmoeten
Doordat restaurant Vermeer een ontmoetingsruimte heeft voor zakelijke gezelschappen, Room 69, is het restaurant niet alleen heel gewild bij groepen particulieren maar ook bij het bedrijfsleven. Een besloten vergadering met een maaltijd is een absolute belevenis. Zelfs voor het valet parking wordt in dit geval zorg gedragen waardoor het een gezelschap aan niets zal ontbreken.

Be the first to comment

Leave a Reply