Café Modern in Amsterdam Noord

Wie denkt aan Amsterdam zal al snel denken aan het stadscentrum. Logisch, want dat is het drukst bezochte gedeelte van Amsterdam. Amsterdam Noord is echter een gedeelte wat een wereld op zich is. Verder weg van het drukke centrum, maar met dezelfde charme als het oude centrum  vind je een zee aan ruimte. Dit gedeelte van Amsterdam leent zich dan ook bij uitstek voor hotels en cafés. Een café van allure wat hier staat is Café Modern.

Een café achter een voordeur
Het ziet er van de buitenkant onooglijk uit. Café Modern bevindt zich namelijk gewoon op de hoek van een rijtje woonhuizen. Daar verscholen achter een normale voordeur vind je een café waarvan de eigenaar meer kan dan alleen een biertje tappen. Café Modern is voor de Amsterdammers het walhalla wanneer het aankomt op een heerlijke maaltijd. De voordeur waar het café zich achter bevindt opent een nieuwe wereld voor je met ware smaaksensaties. Wie dit café eenmaal heeft ontdekt zal het tot zijn favoriete plek maken om een vrij uur door te brengen.

Ooit een bank
Café modern is gebouwd in een oud bankgebouw. Dat zegt op zich al genoeg over het café zelf en over de uitstraling ervan. De inrichting nodigt dan ook tot veel meer dan alleen maar een eetgelegenheid. De eigenaren runnen het café als een café met hotel erbij. Doordat er slechts drie kamers in het hotel gevestigd zijn geeft het geheel een flinke dosis intimiteit. Er zijn vier douches op de bovenverdieping naast de slaapkamers waardoor het comfortabel verblijven is voor de gasten. Daarnaast runt men een boetiek in het hotel waar allerlei snuisterijen te koop zijn. Het mag duidelijk zijn; Café Modern is een plek op zich waar een ieder zich thuis voelt.

Smaaksensaties
Je merkt gelijk wanneer je de menukaart van dit eetcafé bekijkt dat je bent aangekomen bij een café waar de chef kok meer serveert aan de bezoekers dan bitterballen. De gerechten die worden geserveerd zien er werkelijk tongstrelend uit. Als bezoeker kan jij je dan ook helemaal in de watten laten leggen tijdens een bezoekje aan dit café. Naast het feit dat de inrichting bijdraagt aan een gezellige sfeer is het dan ook behoorlijk uitnodigend om een verblijf te boeken.

Amsterdam Noord is hot
Ben je eenmaal in Amsterdam Noord, dan zou je natuurlijk dat als een uitvalsbasis kunnen gebruiken om de rest van Amsterdam te bezoeken. Met het openbaar vervoer sta je immers in een paar minuten in het bruisende centrum van Amsterdam. Verken jij echter liever de hotspots van Amsterdam Noord dan is dat ook mogelijk. De eigenaren van Café en hotel Modern vertellen je er graag alles over.

Amsterdam heeft zoveel meer te bieden
Vraag je aan een toerist wat je kan vinden in Amsterdam en men zal je hetzelfde antwoord geven. Men gaat er naartoe om zich te vergapen aan de grachtenpanden en om te genieten van het altijd bruisende stadsleven. De stad lijkt nooit te slapen en dat oefent een enorme aantrekkingskracht uit. Je zou dan ook haast vergeten dat Amsterdam zoveel meer heeft te bieden dan alleen een druk stadscentrum. Steeds meer mensen ontdekken de andere kant van Amsterdam; Amsterdam Noord. Dat is maar goed ook want de stad heeft zoveel meer te bieden aan bezoekers dan alleen het centrum.

Amsterdam Noord als hotspot
Een ware hotspot tegenwoordig is Amsterdam Noord. Dit gedeelte van de stad lijkt steeds populairder te worden. Niet alleen vestigen restaurant eigenaren zich er; de toeristen lijken het ook steeds meer te vinden. Dat is niet zo heel verwonderlijk, want het is een gedeelte van Amsterdam met een heel eigen karakter. Ook hier vind je woonwijken die weliswaar wat minder historische waarde hebben maar die eenzelfde uitstraling hebben. Het typische Amsterdamse karakter tref je in dit gedeelte van de stad net zo goed aan. Een van de cafés die zich hier heeft gevestigd is Café Modern.

Ooit een bank nu een café
Daar waar ooit een bankgebouw was, op de hoek van een rijtjeswoning, bevindt zich tegenwoordig een café. De eigenaren hebben zich toegelegd op de bereiding van heerlijke gerechten. Je eet er een mengelmoes van stijlen. Dat is niet zo heel verwonderlijk als je bedenkt dat Amsterdam een soort smeltkroes van culturen is geworden. Al die culturen vind je terug op de menukaart van het café. Dat alles maakt het redelijk moeilijk om een keuze te maken van de menukaart. De eigenaren en de bediening zullen er echter alles aan doen om jou te helpen tot een goede keuze te komen.

Als je nog niet naar huis wil
Heb jij de dag in Amsterdam doorgebracht maar was je nog lang niet van plan om naar huis te gaan, dan is het aan te raden om een kamer in het hotel te boeken. Verwacht geen kamers met een protserige uitstraling. De charme van dit hotel is nu juist dat het lijkt op de slaapkamer in menig Amsterdams huis. Doordat de eigenaren verzamelaars zijn van snuisterijen is het de moeite waard om het uiterlijk van de kamer goed in je op te nemen. Blijven slapen in dit hotel is vrijwel altijd mogelijk, al is er kans dat de kamers volgeboekt zijn. Er zijn namelijk slechts drie hotelkamers beschikbaar in dit mini hotel.

Be the first to comment

Leave a Reply