Met deze tips vind jij de beste rijschool in Amsterdam

Sinds het begin van de pandemie is het aantal rijbewijsbezitters in Nederland gedaald, blijkt uit cijfers van het CBS. Hoewel het autorijbewijsbezit onder jongeren nog niet op hetzelfde niveau zit als voor de coronacrisis zien we wel dat er langzaam maar zeker een stijgende lijn te spotten is.

Ben jij ook van plan om je rijbewijs te halen en ben je nog op zoek naar een goede en passende rijschool in Amsterdam? Met de juiste tips en tricks vind jij binnen no time een rijschool in Amsterdam die bij je past. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Een goede rijschool is niet altijd de goedkoopste

Veel mensen zijn geneigd om in de zoektocht naar een passende rijschool automatisch te kiezen voor de rijschool die het goedkoopst is. Het is heel logisch dat je zoveel mogelijk geld wil besparen; helemaal nu het dagelijks leven zo duur is geworden. Dat betekent helaas niet dat een goede rijschool de goedkoopste is. Natuurlijk hoef je ook echt niet voor de allerduurste te gaan, maar het is wel goed om hierop te letten.

Volgens een onderzoek van het CBR kost een rijbewijs gemiddeld tussen de € 2.300 en € 2.750. De prijs van een rijles is zo’n € 41 tot € 50 per uur met hier en daar natuurlijk uitzonderingen. Houd dat dus in je achterhoofd wanneer je op zoek gaat naar een goede rijschool. Misschien betaal je net wat meer of net wat minder voor goede kwaliteit. Op basis van recensies van andere mensen kun je al gauw zien of de rijschool Amsterdam bij je past.

Kosten van rijschool Amsterdam vergelijken

Vind je het lastig om een keuze te maken in het grote aanbod van rijlessen in Amsterdam? Geen zorgen. Wanneer je twijfelt, is het aan te raden om eens in je vrienden- of familiekring rond te vragen of iemand goede ervaringen heeft bij een bepaalde rijschool in Amsterdam. Op basis van dergelijk persoonlijk advies is het toch altijd fijner om keuzes te maken, zodat je een beetje weet wat je te wachten staat.

En heb je eenmaal een paar opties waar je kunt gaan lessen? In dat geval loont het zeker om alles goed met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Waar je bij de ene rijschool misschien een voordelig pakket af kunt nemen, ben je bij de ander misschien goedkoper uit wanneer je losse rijlessen neemt. Wederom iets om goed op te letten zodat je zeker weet dat je een autorijschool in Amsterdam hebt die bij je past.

Vooraf inschatten hoeveel lessen je nodig hebt

Wat ook goed is om te weten, is dat een goede rijschool na een proefles kan inschatten hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Dit betreft meestal een schatting omdat het natuurlijk altijd meer of minder kan worden. Het grote voordeel daarvan is dat je de totale kosten voor je rijbewijs vooraf al op een rij kan zetten. Op die manier weet je precies wat je kwijt gaat zijn aan de kosten voor je rijlessen en je rijbewijs.

Weet je eenmaal hoeveel lessen je nodig hebt voor je af kunt rijden? Zorg ervoor dat je op tijd je theorie-examen aanvraagt. Hoewel het aantal autorijbewijsbezitters af is genomen, betekent dat niet dat het niet meer druk is bij het aanvragen van theorie-examens. Daarbij gaan mensen over het algemeen met meer zekerheid rijden wanneer ze weten dat er een examen op de agenda staat. Dat kan je dus nog een lesje hier en daar schelen!

Check het slagingspercentage van de rijschool in Amsterdam

Tot slot is het handig om vooraf al te weten wat het slagingspercentage van de rijschool is waar je rijles wil nemen. Uiteindelijk neem je natuurlijk rijles om op een goede en snelle manier te slagen voor je rijbewijs. Daarom wil je het liefste gaan voor een rijschool met een hoog slagingspercentage. Maar: goede rijles is natuurlijk cruciaal, anders kan je een gevaar op de weg zijn. Dat is dus nog belangrijker.

Waar je ook nog op kunt letten, is in welke buurten en regio’s in Amsterdam de rijschool actief is. Het is wel prettig om te kunnen lessen op plekken waar je zelf ook van plan bent om te komen met de auto. Zo weet je gelijk welke delen van de stad moeilijker of makkelijker te rijden zijn en waar je goed op moet letten. Kijk dus waar de rijschool Amsterdam gevestigd is en waar je zoal gaat rijden zodat je je daar goed op voor kunt bereiden.