Ga met huidziekten naar een privékliniek

Psoriasis, ingegroeide teennagel, wratten, eczeem en atheroomcyste hebben één ding gemeen: het zijn allemaal aandoeningen die met de huid te maken hebben. Ja zelfs schimmelnagels of ingegroeide teennagels, want ook daar heeft de huid van je voeten het danig mee te stellen. Als er iets met je huid is, dan kan je dat zeer onzeker maken. Dat is niet zo vreemd, want iedereen kan het zien en als de aandoening dusdanig aanwezig is, dan word je daar waarschijnlijk vaak op gewezen. Naast de lichamelijke ongemakken die huidaandoeningen kunnen geven, heeft het dus zeker zijn weerslag op je mentale gezondheid. Je kan je natuurlijk laten behandelen in het ziekenhuis, maar waarom kies je niet voor goede dermatoloog Amsterdam en omstreken die werkt in een privékliniek?

Privékliniek

Je hebt een wrat op een gekke plek en daar wil je van af. Maar ja… waar ga je dan heen. Het is aan te raden om te kiezen voor een privékliniek. Het grote voordeel is dat dergelijke klinieken kleiner zijn dan het ziekenhuis. Dat maakt de drempel vaak lager om er naartoe te gaan. Het voelt immers wat persoonlijker wat fijn is, want de klachten kunnen best heel intiem zijn. Goede specialisten begeleiden je bij iedere stap en stellen je op je gemak. En weet je wat ook fijn is? Je mag vrijwel altijd direct naar huis na een operatie – als deze nodig blijkt te zijn.

Kennis en kunde

Een ander voordeel van een privékliniek is dat de artsen die daar werken gespecialiseerd zijn in één vakgebied. Alle kennis en kunde is dus in huis, evenals de nieuwste methodes van behandeling en heel veel ervaring. Bij een dermatoloog privékliniek ben je verzekerd van de beste zorg, vanaf het moment dat je binnenkomt tot aan de nazorg als de behandeling al achter de rug is. Een duidelijke uitleg over de procedures en het type behandeling bieden je veel inzicht en zelfs inspraak in het behandelplan.

Diverse huidaandoeningen

Welke huidaandoeningen kunnen er worden behandeld bij een privékliniek? Dat kan verschillen van kliniek tot kliniek. Dat heeft niets te maken met de opleiding van de dermatologen die er werken, maar alles met de keuzes die men maakt voor behandelplannen. Waar de een zich vooral focust op huiduitslag zal een ander zich waarschijnlijk meer richten op wratjes en grillige moedervlekken. Natuurlijk zijn er klinieken die meer huidaandoeningen behandelen. Denk aan huidkanker, psoriasis, het voorbeeld van de teennagels en zelfs huidaandoeningen die zijn ontstaan door een SOA. De website van de privékliniek in Amsterdam geeft duidelijk aan welke aandoeningen en huidziekten men behandeld. Dat is wel zo fijn om te weten.

Huidaandoeningen en mentale gezondheid

Als je tijdens het uitgaan steeds bang bent dat men naar je kijkt of uitlacht vanwege eczeem of je je korte broek niet aandurft vanwege de spataderen of andere huidaandoeningen, dan kan dat je heel onzeker maken. Hier houdt een goede dermatoloog privékliniek ook zeker rekening mee. De dermatoloog zal er zeker voor zorgen dat jij je niet hoeft te schamen in de kliniek voor je huidproblemen en je lichaam. Er wordt geen oordeel geveld, wel krijg je natuurlijk adviezen en tips om je huid bijvoorbeeld beter te verzorgen. Sommige klinieken hebben overigens een angstspecialist in dienst. Hij of zij kan je helpen om met je angst rondom behandelingen om te gaan.

Vergoed door de verzekering

Ga je naar een privékliniek voor dermatologie, dan heb je wel een verwijsbrief nodig van de huisarts. Deze verwijsbrief zorgt ervoor dat de ziekenkostenverzekering bijvoorbeeld meer vergoed, omdat er een medische noodzaak is voor je huidziekte. Vervolgens maak je gewoon een afspraak bij een privékliniek, want voor de verzekering is dat ook een ziekenhuis. Je kan verschillende behandelingen vergoed krijgen. Dit ligt natuurlijk wel aan bij welke zorgverzekeringsmaatschappij je bent aangesloten, hoe je zorgverzekering in elkaar steekt en uiteraard aan de type behandeling. Een goede kliniek zal hier heel transparant in zijn. Stel deze vragen daarom ook bij een eerste consult – wat vaak volledig vergoed wordt – zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het specialisme van een privékliniek

Heb je last van een huidaandoening en wil je er vanaf? Blijf er zeker niet mee rondlopen. Hoe spannend je het ook vindt, bij een privékliniek in Amsterdam wordt je goed ontvangen en begeleid. Neem die stap en ga naar de huisarts voor een verwijsbrief, zodat je een vrijblijvend eerste consult kan aanvragen. Hierdoor geniet je snel van een gezonde huid en zit je spreekwoordelijk ook lekkerder in je velletje.