Restaurant MOS voor wie van vis houdt

Dat Amsterdam een geweldige plek is om een restaurant te boeken hoeven we niemand meer te vertellen. Een van de gedeeltes van Amsterdam wat steeds populairder wordt is het IJdock. Dit is een gedeelte wat als een schiereiland ligt naast het westerdok. Dit is een ideale plek voor een restaurant om zich te vestigen. Een restaurant wat zich hier heeft gevestigd is MOS Amsterdam. Het restaurant heeft een Frans internationale stijl van gerechten, en men werkt er met producten die bij het seizoen passen. Daarnaast wordt er veelvuldig gewerkt met eerlijke producten waarvan je alleen maar kan genieten.

Vis aan het water
Een restaurant wat zich aan het water heeft gevestigd zal doorgaans hoofdzakelijk vis op het hoofdmenu hebben staan. Restaurant MOS Amsterdam is hier geen uitzondering op. Men heeft zich toegelegd op het bereiden van niet alledaagse visgerechten waarin vis verwerkt wordt die op dat moment goed te krijgen is. Dat zorgt ervoor dat de kaart geregeld wisselt waardoor het restaurant blijft uitnodigen om terug te komen voor een smaaksensatie.

Toch liever vlees

Eerlijk is eerlijk; niet iedereen die uit eten gaat houdt evenveel van vis. Het is dan ook maar goed dat men ook een keur aan smakelijke vleesgerechten op de menukaart heeft gezet. Ook hier valt goed te merken dat er met een keur aan buitenlandse invloeden wordt gewerkt. De gerechten hebben allemaal een uitstraling die uitnodigt om nog een keer terug te keren om een ander gerecht van de kaart te bestellen. Doordat er zelfs Marokkaanse invloeden zijn terug te vinden in de vleesgerechten heeft MOS een keuken die het geweldig doet bij internationale gezelschappen. Je vindt er dan ook doorgaans een bont gezelschap gasten wat zich te goed doet aan de kookkunsten van de restauranteigenaar.

Eten op de beste locatie
Eten bij MOS Amsterdam houdt in dat je op één van de mooiste locaties van Amsterdam eet. Het pand heeft namelijk een schitterend terras aan het water. Daar gezeten kan je genieten van de heerlijkste culinaire verrassingen terwijl je er een goed glas wijn bij drinkt. Een dergelijk diner houdt in dat je er helemaal tussenuit bent. Wanneer je bedenkt dat je op een korte afstand van het bruisende centrum van Amsterdam zit is deze locatie geweldig te combineren met een dagje Amsterdam. Het is voor jou de ultieme mogelijkheid om te genieten van maaltijden in een bekroond restaurant. MOS heeft namelijk een Michelin ster en een uitstekende beoordeling. Je weet dus zeker dat je een gerecht op wereldniveau krijgt geserveerd; de garantie voor een culinaire belevenis.

Een feestelijk etentje in stijl

Hoe kleed jij je naar een etentje
Uit eten gaan wordt steeds meer een belevenis. Niet alleen ga je naar een restaurant voor een smakelijk gerecht; je bent er echt een moment tussenuit. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen zich goed kleden wanneer ze in een restaurant uit eten gaan. Er zijn diverse dress codes te bedenken voor restaurants, maar de meest populaire is toch wel smart casual. Dit houdt in dat je niet in kostuum of gala hoeft te gaan, maar wel dat je gescheurde of gebleekte spijkerbroek in de kast blijft hangen.

Voel je comfortabel
Hanteert een restaurant een zakelijke dresscode, dan is de kans groot dat jij je tijdens een etentje niet op je gemak voelt. Ben je niet gewend om in kostuum of in een net jurkje rond te lopen, dan zal dat ook niet goed voelen in een restaurant. Het is dan ook goed om je zo te kleden dat jij je comfortabel voelt. Je gaat immers feestelijk op pad, maar daar staat tegenover dat je wel met een goed gevoel gekleed wil zijn. In dat geval is het een verstandig idee om voordat je uit eten gaat eerst te  kijken of een restaurant  een dresscode heeft. Je wil er immers niet achter komen wanneer je naar binnen wil gaan dat je niet voldoet aan de dress code.

De status van een restaurant
Een restaurant, en zeker een restaurant wat is onderscheiden met een Michelin ster, zal doorgaans een dresscode hebben. Men heeft immers een hoge status doordat er culinaire hoogstandjes worden geserveerd. Steeds vaker gebeurt het dat een restaurant al op de website vermeldt dat er een dresscode geldt voor hun restaurant. Het is dan ook een heel verstandig idee om, voordat je een boeking maakt voor een etentje, deze website door te nemen.

Een Michelin ster maakt het verschil

Een goed restaurant is bekroond met een Michelin ster. Dat houdt in dat de gerechten die worden bereid voldoen aan hoge standaards op het gebied van smaak en aroma. Daarnaast wordt er gekeken naar de bediening en naar het uiterlijk van het restaurant. Wie gaat eten in een restaurant wat in de Michelin gids staat vermeld zal dan ook extra moeten kijken naar een geldende dresscode. Een restaurant waarbij dit zeker van toepassing is, is restaurant MOS Amsterdam.

Sfeervol eten aan het IJ
Restaurant MOS in Amsterdam is zo’n duidelijk voorbeeld van een restaurant wat onderscheiden is met een Michelin ster. Je eet er op wereldniveau terwijl je het uitzicht hebt over het IJ. Via het panoramaraam of het terras heb je een heerlijk vrij uitzicht terwijl je geniet van een culinaire belevenis.

Be the first to comment

Leave a Reply