Ciel Bleu

Ciel Bleu restaurant

Hoog en smakelijk
Wie denkt aan sfeervolle hotels komt al snel terecht in het Okura hotel. Dit hotel is gelegen op een plek in Amsterdam die ervoor zorgt dat je een zicht hebt over het centrum van Amsterdam vanuit de bovenste etages. En daar, op de 23e etage van het hotel, tref je een geweldig restaurant aan. Dit restaurant, Ciel Bleu, is gewaardeerd met twee Michelin sterren. Het wordt dan ook gerund door twee chefkoks. Onno Kokmeijer en Arjan Speelman weten hun klanten iedere keer weer te verrassen met een heerlijke creatie die een feest voor de smaakpapillen is.

Goede wijn verdient een kans
Uiteraard smaakt een maaltijd in dit toprestaurant het beste met een zorgvuldig gekozen wijn. Voor wie geen verstand heeft van wijn is er sommelier Noël Vanwittenbergh. Hij adviseert jou maar wat graag wat voor wijn het beste smaakt bij het gerecht wat jij hebt gekozen. De wijnkaart van dit restaurant is eveneens bekroond. Het is niet voor niets dat een diner of lunch bij Ciel Bleu een onvergetelijke gebeurtenis is. Wie denkt dat een dergelijke belevenis eindigt bij een smakelijke maaltijd en een goede wijn heeft het echter mis.

Een goed team voor tevreden klanten
Een tweesterren restaurant mag dan nog zulke tongstrelende gerechten bereiden; wanneer de bediening het af laat weten is het voor de klant alsnog geen speciale belevenis. Om ervoor te zorgen dat iedere klant een tevreden klant is spant het restaurantteam zich in tot het uiterste. Met plezier wordt er geserveerd en wordt de klant op zijn wenken bediend. Er wordt gewerkt vanuit een informele handelswijze waardoor er genoeg ruimte overblijft voor speciale wensen van de klant om het eten nog net wat persoonlijker te maken.

Als je meer privacy wil
Kom je met een groep die bestaat uit minimaal 4 tot 10 personen, dan is het mogelijk om een speciale tafel te reserveren. Je reserveert dan de zogeheten Chef’s table. Deze bevindt zich naast de keuken waardoor je precies de verrichtingen van het keukenpersoneel kan volgen. Het kijken naar de keukenbrigade die zich bezighoudt met het precies bereiden van smaaksensaties zorgt ervoor dat een avond uit eten echt onvergetelijk is.

Een wisselende kaart
Samen met de seizoenen wisselt ook de menukaart in restaurant Ciel Bleu. Je treft vier keer per jaar een andere menukaart waardoor je geniet van smaken die bij dat moment van het jaar horen. Daardoor tref je in de zomer zomerse frisse smaken terwijl in de winter meer kruidige gerechten op tafel staan. Het is dan ook niet voor niets dat dit restaurant zich mag verheugen in een vaste klantenkring die zich graag meermalen per jaar laat verrassen met een belevenis op hoog niveau.

Genot op hoog niveau
Wie uit eten gaat zal daar doorgaans zijn of haar kleding op afstemmen. Het is restaurant eigenaren een doorn in het oog wanneer ze zien hoe hun gasten in een gebleekte of gescheurde jeans aan tafel gaan zitten. Wie uit eten gaat in een restaurant wat eten van hoog niveau serveert zal zijn kleding daarop aan moeten passen. De meeste restaurants met Michelin sterren hanteren tegenwoordig een zogeheten casual chic dresscode. Die dresscode houdt in dat de bezoekers geen gymschoenen dragen, en dat zelfs tijdens een hittegolf de slippers en korte broek in de kast blijven hangen.

Eten met een majestueus uitzicht
Restaurants ontlenen een belangrijk deel van hun status aan de ligging. Wat dat betreft is Ciel Bleu een restaurant waar dit een heel essentieel onderdeel is van de hele belevenis van een avond dineren. Gezeten op de 23e etage van het befaamde Okura hotel is het prachtig toeven. Eten bij dit restaurant wordt dan ook enorm gewaardeerd door bezoekers die de drukte van Amsterdam achter zich willen laten. Men geniet van een hoogstaande maaltijd met een majestueus uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Twee Michelin sterren
Op het moment dat een restaurant wordt bekroond met Michelin sterren weet je als klant één ding zeker; je gaat genieten van een belevenis die culinair een hoogstandje is. Ciel Bleu is een restaurant wat die Michelin sterren te danken heeft aan een aantal factoren. Uiteraard is het eten van het zwaarstwegende belang. De kwaliteit behoort tot de hoogste top. Het diner in Ciel Bleu wordt met de grootste zorg bereid en daarnaast verandert de menulijst vier maal per jaar. Daardoor kan de klant er eten wat bij de tijd van het jaar past. Een fris visgerecht of een winters diner met aromatische kruiden.

Bediening met een persoonlijke noot
Je zou denken dat je in een dergelijk kwalitatief hoogstaand restaurant eet terwijl het personeel hooghartig langs paradeert. Niets is echter minder waar. Wie bij Ciel Bleu gaat eten komt er achter dat de bediening altijd voorzien is van een persoonlijke noot. De maaltijd wordt geserveerd met de nodige flair, en wie met een speciale reden hier een diner heeft gereserveerd mag erop rekenen dat de bediening er alles aan doet om het voor de klanten onvergetelijk te maken. Wie aan het diner een extra persoonlijke noot wil toevoegen reserveert voor een gezelschap, van 4 tot 10 personen, de zogeheten Chef’s table. Deze bevindt zich vlak naast de keuken waardoor de gasten kunnen genieten van de verrichtingen van het keukenteam om hoogstaande diners te bereiden. We hebben het hier al met al over een belevenis die van een diner een onvergetelijk moment maakt.

Be the first to comment

Leave a Reply