Le Restaurant

Le Restaurant

Om michelin sterren te verdienen moet je als restaurant behoorlijk wat in je mars hebben. Bij Le Restaurant beschikt men over een Michelin ster, en die is dan ook welverdiend. Dit restaurant is het levende bewijs dat goed dineren voor iedere gast betaalbaar is. De diners die men serveert zijn van een dergelijk hoogstaande kwaliteit dat de Michelin ster volkomen terecht is. De prijzen die men echter berekent voor de maaltijden tonen aan dat eten in stijl voor een ieder haalbaar is.

Een marktmenu naar keuze bij Le Restaurant

Le Restaurant biedt de gast de gelegenheid om te kiezen tussen twee marktmenu’s. Dat houdt in dat er goed dient te worden gekeken naar de menu’s alvorens men een beslissing maakt om hier te gaan eten. Doordat er op deze manier wordt gewerkt wisselt de menukaart uiteraard. Viermaal per jaar, met het wisselen van de seizoenen wijzigt het menu waardoor de klant een heel nieuwe keuze kan maken uit heerlijke diners. Wie een diner wil wat niet geheel aansluit op het aangeboden marktmenu kan dit doorgeven aan de leiding. Er kan in dat geval een kleine aanpassing worden gemaakt in het menu.

Een jong team
Wie gaat eten bij Le Restaurant zal gelijk bemerken dat het team restaurateurs jong is. Dat heeft zijn weerslag op het menu. De diners die worden geserveerd gaan mee met hun tijd. De trends op het gebied van eten zie je terug op de menukaart van dit unieke restaurant. Chef-patron Jan de Wit, een bekendheid in Amsterdam, zorgt ervoor dat het de gasten aan niets zal ontbreken. Het is juist door de unieke samenstelling en de natuurlijke samenwerking van dit team dat eten een hoogstaand evenement wordt.

De pijp als omgeving
Ga je dineren, dan zal je voor het restaurant een unieke omgeving wensen. De Pijp is een locatie die steeds meer aan populariteit wint. Het is een locatie die steeds populairder wordt. Met het volksbuurt imago wordt afgerekend. De wijk wordt eigenlijk met de dag meer trendy en bekende restaurants vestigen zich er graag. Doordat het restaurant in de buurt van de Albert Cuyp markt is gevestigd, weet de gast één ding heel zeker; de ingrediënten van het diner zijn op locatie ingekocht.

Creativiteit als hoofdmoot
Een maaltijd bij Le Restaurant houdt in dat je de Franse keuken voorgeschoteld krijgt. De restaurateurs hebben er echter voor gekozen om de diners te voorzien van een persoonlijke twist. Doordat er gewerkt wordt met lokale ingrediënten zal er altijd een vlot diner ontstaan wat uitblinkt in creativiteit. Een menu is nooit standaard; de kwaliteiten van het keukenteam zorgen ervoor dat dineren een heel belangrijk ingrediënt heeft; creativiteit.

Stijlvol dineren in Amsterdam
Wie een dag naar Amsterdam gaat sluit dit uiteraard graag af met een stijlvol diner. Op dit gebied hebben gasten steeds persoonlijkere wensen. Niet alleen wenst men te eten van hoge kwaliteit; ook de omgeving van het restaurant speelt in zeer zekere zin mee. De Amsterdamse wijk De Pijp had jarenlang het imago van een volksbuurt. Er vestigden zich geen restaurants want de omgeving was simpelweg niet uitnodigend genoeg. Daar komt verandering in. De Pijp is een wijk waar steeds meer restaurants zich graag vestigen. De buurt wint in trendy imago waardoor er ook steeds meer gasten vanuit het buitenland naartoe komen. Dit maakt dan ook dat je er zelfs een restaurant met een Michelin ster aantreft.

Lokaal eten uit het buitenland
De diners die worden geserveerd in een restaurant bepalen doorgaans de populariteit van een plaats. Bij Le Restaurant heeft men deze boodschap gelukkig goed begrepen. Men richt zich daar op de Franse keuken. Er wordt gewerkt met Franse ingrediënten, maar doordat deze worden ingekocht in Amsterdam krijgen de gerechten een heel eigen twist. De diners die worden geserveerd, de keuze is uit twee menu’s, hebben dan ook  ieder een heel eigen karakter. Je weet heel zeker dat je proeft van de originele Franse keuken, maar ook de creativiteit van de makers is duidelijk terug te vinden in het diner. Zo eet je eigenlijk lokale ingrediënten met buitenlandse receptuur.

Bekroonde betaalbaarheid
Wanneer een restaurant bekroond wordt met een Michelin ster weet je eigenlijk doorgaans één ding zeker. Tafelen bij een dergelijk restaurant is een kostbare aangelegenheid die is voorbehouden aan de ‘lucky few’. Bij Le Restaurant heeft men echter een Michelin ster verdiend terwijl het tafelen er voor een normaal budget mogelijk is. Doordat men slechts twee menu’s aanbiedt kan de prijs binnen de perken worden gehouden.

Een succesformule ontrafeld
Door de unieke manier waarop men werkt in Le Restaurant heeft men een succesformule ontwikkeld. Er hoeven geen onnodige ingrediënten te worden ingekocht en de keuken kan door een beperkt team worden gerund. Doordat de inrichting alledaags is, is de drempel om hier te gaan eten redelijk laag. Hiermee is dan ook de succesformule van de eigenaren van Le Restaurant ontrafeld. Uit eten is een belevenis geworden die voor velen haalbaar is. Goede kwaliteit staat daarbij bovenaan. Door de ongedwongen sfeer en de traditionele inrichting van het restaurant is het voor alle kalibers gasten goed toeven. Om te voorkomen dat men nodeloos een tafel gereserveerd houdt is het verplicht om met een geldige creditcard je boeking te garanderen. Annuleren van een dergelijke boeking kan alleen maar tot 24 uur voor de datum van reservering. Op deze manier kan men iedere bezoeker de aandacht gunnen die de gast verdient.

Be the first to comment

Leave a Reply