Dineren bij Zaza’s is absolutely fabulous

Restaurant Zaza's Amsterdam

Restaurant Zaza’s opent in mei 2003 midden in de Pijp in Amsterdam haar deuren. Met een totaal van slechts 12 tafeltjes is het een restaurant waarvoor je goed zal moeten reserveren. De eigenares, Susie Roche, is afkomstig uit Ierland. Doordat de gerechten een Ierse achtergrond hebben, redelijk uniek in Amsterdam, hebben we het hier over een restaurant wat een bezoek meer dan waard. Restaurant Zaza’s staat met een 9,4 op plek 6 van de best beoordeelde restaurants in Amsterdam.

Het motto en de stijl van het restaurant is Absolutely Fabulous. Dat houdt in dat alles erop gericht is dat de gasten onder alle omstandigheden een mooie avond moeten hebben waarbij wordt genoten en plezier gemaakt. Het personeel heeft een uiterst serieuze taak, maar die weet men met de nodige flair te vervullen. Men wil bij restaurant Zaza’s laten zien dat kwalitatief hoogstaand eten mogelijk is in een ongedwongen setting.

Zaza’s is sfeervol, gezellig en intiem

Het is juist in dit restaurant dat eigenlijk elke klant zich wel thuis voelt. Het is een restaurant wat vanwege de informele en ongedwongen sfeer uitermate goed past bij studenten in de stad. Zij zoeken immers gewoon wat vertier in de avonduren zonder dat er uitgebreid getafeld wordt. Doordat er geen verplichting is tot het afnemen van een aantal gangen bij het eten, is Zaza’s dan ook geliefd bij alle soorten gasten. Of je nu een volledige maaltijd bestelt of alleen voor een goed glas wijn langs komt; iedere gast is welkom. Wie dit leest begrijpt gelijk dat Zaza’s eveneens heel gewild is bij zakenlieden die een bespreking met een klant willen houden. In de informele setting is het goed toeven.

Een bezoek aan Zaza’s is een prikkeling van de zintuigen

Doordat de gerechten met een grote dosis fantasie in elkaar is gezet waan je jezelf bij Zaza’s in een sprookje. De gerechten hebben Franse invloeden, maar een belangrijk deel van Mediterraanse invloeden speelt ook een rol. Daarnaast hebben de gerechten een Aziatische twist. Dit alles zorgt ervoor dat je in een kleurrijke wereld terecht komt. Hier is een avond doorbrengen een feest, en alles in het restaurant is daar dan ook op gericht. Een bezoek aan Zaza’s is een prikkeling van de zintuigen. Niet alleen de smaak van het eten is bijzonder; de geur die erbij hoort is dat evenzeer. Tel daarbij op dat de hele sfeer in het restaurant feestvreugde uitstraalt en je weet het; een avondje Zaza’s is een feest waar je nog lang van kan nagenieten. De Pijp is met de komst van Zaza’s weer een stuk feestelijker geworden.

Ab Fab sfeer bij Zaza’s

Wie kijkt naar de BBC zal het al snel zien; de sitcom bepaalt voor een heel belangrijk deel de programmering van de zender. Een van de programma’s die dagelijks veel kijkers trekt is Absolutely Fabulous. Deze sitcom is gebaseerd op een sketch waarin een moeder en een dochter de hoofdrol spelen. De moeder, Eddie Monsoon, mist een behoorlijk deel aan verantwoordelijkheidsbesef. Daarnaast is er de dochter, Dawn French, die dat gebrek in alle opzichten compenseert. De sitcom is een heel populair programma wat tot op heden nog wordt herhaald op de Engelse TV.

Absolutely fabulous, ook wel afgekort naar Ab Fab, is een stijl die door restaurant eigenaresse Susie Roche, in 2003 is meegenomen naar Amsterdam. Haar restaurant wat ze heeft geopend in De Pijp heeft 12 tafeltjes. Daarmee is het één van de kleinere restaurants in Amsterdam. Toch is het een restaurant waar vrijwel iedereen wel eens van heeft gehoord. Die beroemdheid dankt ze aan de ongedwongen sfeer die er hangt in het restaurant. Daarnaast heeft het restaurant een keuken waar iedereen enorm over te spreken is. Wie gaat eten bij Zaza’s wordt dan ook verwelkomd met een Ab Fab sfeer.

Een smaaksensatie met verschillende invloeden

Wie denkt aan een sitcom in een restaurant zal zich daar moeilijk een voorstelling bij kunnen maken. Er zit dan ook maar één ding op; reserveer een tafeltje bij Zaza’s en beleef de sfeer in dit gastvrije restaurant. Je wordt verwend met smaaksensaties die zowel Franse, Mediterrane als Aziatische invloeden hebben. Wie goed oplet komt er achter dat er ook een vleug Marokkaanse charme door de gerechten heen zit verwerkt. Je eet dan ook niet in een restaurant maar in een soort sprookje. Door deze belevenis is dit kleurrijke restaurant een gewilde hotspot bij zowel studenten als zakenlieden.

Dineren onder genot van een glas champagne

Een etentje bij Zaza’s kan je combineren met één van de verrukkelijke wijnsoorten die er worden geserveerd, maar het is ook een goed idee om een glas champagne te bestellen bij je diner. Geheel in stijl met de sitcom waarin de champagne rijkelijk vloeit onder het motto ‘Absolutely Fabulous Darling!’ Het mag voor zich spreken; breng je een bezoekje aan dit restaurant, dan ben je er even helemaal uit.

De hele sfeer, de gastvrije bediening en de gemoedelijke gezelligheid die je aantreft bij Zaza’s maken een avondje uit eten tot een waar evenement. Het is dan ook zaak om vooraf te reserveren aangezien het restaurant doorgaans elke avond afgeladen vol zit. Doordat er maar een beperkt aantal tafeltjes is worden gezelschappen van meer dan 8 personen niet toegelaten in Zaza’s. Via de online reserveren tool die die je op de website aantreft is het mogelijk om te kijken of er nog plek is op de avond van jouw keuze.

Be the first to comment

Leave a Reply