Eten uit een moestuin bij restaurant Gartine

Uit eten in Amsterdam houdt doorgaans in dat je niet zeker weet wat de afkomst is van de ingrediënten die zijn gebruikt om een maaltijd mee te bereiden. Niet iedere restauranteigenaar heeft de luxe van een moestuin waarin de verse ingrediënten voor de gerechten worden verbouwd. Wie gaat eten bij restaurant Gartine komt er achter dat dit wel mogelijk is. De moestuin mag zich dan bevinden in de Flevopolder; de gerechten die zijn bereid met de ingrediënten worden geserveerd in een restaurant in hartje Amsterdam.

Geen diners
Wie wil gaan eten in een restaurant waar men diners serveert zal een reservering beter kunnen maken bij een ander restaurant. Gartine richt zich namelijk niet op het serveren van diners maar op het serveren van ontbijt, lunch en high tea. Dit restaurant, gevestigd in het centrum van Amsterdam, heeft een inrichting die doet denken aan de tijden van weleer. Via prachtige afbeeldingen aan de muur en een inrichting die nog het meest doet denken aan de schilderijen op oude schilderdoeken, waant de gast zich in een sfeer van een paar eeuwen terug.

Gerechten om thuis te maken
Wie eet bij Gartine weet één ding zeker; de gerechten die je daar proeft wil je zelf ook maken. Gelukkig is dat mogelijk want de eigenaren van het restaurant hebben een eigen kookboek uitgebracht. Alle heerlijke ontbijt- lunch- en high tearecepten zijn daarin terug te vinden. Op die manier is uit eten gaan een belevenis, maar daarna kan je zelf de sfeer opnieuw oproepen bij jou thuis. Het kookboek is online te bestellen zonder dat je ervoor naar de winkel toe hoeft te gaan.

Waan je in vroegere tijden
Een bezoekje aan restaurant Gartine houdt in dat jij je even helemaal onderdompelt in vroegere tijden. De zaken die je normaliter in het museum en op brocante markten tegenkomt vind je in dit restaurant. Je bent dan ook even helemaal weg uit de dagelijkse sleur en daarbij geniet je van smaaksensaties die het echtpaar wat het restaurant runt voor jou maakt. Eenmaal uit dit sprookje sta je plotseling weer in het drukke stadscentrum van Amsterdam, wat voor een heel speciale overgang zorgt.

Een inrichting met liefde voor antiek
De liefde voor antiek is op alle gebieden terug te vinden in de inrichting van Gartine. De eigenaren struinen regelmatig antiekmarkten af om daar servies en bestek te kopen voor in het restaurant. De inrichting van het restaurant wordt echter voor een heel belangrijk gedeelte bepaald door de enorme Portugese kroonluchter die het restaurant verlicht. Daarnaast zorgt de afbeelding van een hammaaltijd door schilder Lancret voor een sprookjesachtig geheel.

Op pad met vriendinnen
Amsterdam is een stad die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op toeristen. Ook uit eigen land trekken dagelijks grote groepen bezoekers naar de hoofdstad toe om daar te gaan winkelen en te genieten van het oude stadscentrum. Wie met vriendinnen naar Amsterdam toe gaat kan dan ook intens verlangen naar een moment van rust tijdens het bezoek aan de stad. Wie op zoek is naar een dergelijk restaurant kan naar restaurant Gartine toe gaan. Dit is een plek waar het goed toeven is en waar heerlijke gerechten worden geserveerd. Doordat het gaat om een restaurant waar men gespecialiseerd is in ontbijt, lunch en high tea is het een plaats waar vriendinnengroepen graag naartoe trekken.

Genieten van eigen moestuin
Gartine onderscheidt zich van de massa doordat de bezoekers er kunnen genieten van gerechten die worden bereid in de eigen moestuin. De eigenaren hebben een moestuin in de Flevopolder die voorzien is van een boomgaard. Daarnaast worden er ook bessen en kruiden in verbouwd. Deze ingrediënten worden meegenomen naar het restaurant waar ze worden verwerkt tot heerlijke gerechten. Als bezoeker van Gartine kan je dan ook dagelijks genieten van gerechten die met verse ingrediënten zijn bereid.

Een monumentaal pand
Restaurant Gartine is gevestigd in de Taksteeg in het centrum. Het pand heeft een monumentaal karakter en dat wordt voortgezet in de inrichting van de zaak. Er is een prachtige schildering te vinden van de hammaaltijd van Lancret. Daarnaast wordt het restaurant verlicht via een schitterende antieke Portugese kroonluchter. Daardoor krijgt het monumentale pand een gezellige historische uitstraling die uitnodigt om extra te blijven zitten om traploos over te schakelen op de high tea. Een bezoek aan de Taksteeg 7 is dan ook met recht een belevenis die zijn weerga niet kent.

Een inrichting met zorg
Wie gaat eten bij Gartine zal zich verbazen over de inrichting van het pand, maar ook over het serviesgoed en bestek wat wordt gebruikt om de gerechten te serveren. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van servies en bestek wat door de eigenaren wordt gekocht op antiekmarkten. Men besteedt een belangrijk deel van de tijd aan het uitzoeken van servies en bestek wat de sfeer in het restaurant eer aandoet; iets wat eten voor de gasten tot iets heel speciaals maakt.

Een goed begin van een dag Amsterdam
Wie een bezoek brengt aan dit restaurant zal gelijk ervaren dat het een geweldige uitvalsbasis is om de rest van het centrum te verkennen. Wie wil dineren bij Gartine komt echter voor een dichte deur te staan. De eigenaren hebben er heel bewust voor gekozen om enkel ontbijt, lunch en high tea te serveren.

Be the first to comment

Leave a Reply