Veel te zien voor jong & oud in het Amstelpark

Amstelpark Amsterdam

In Amsterdam zijn verschillende parken die je kunt bezoeken, het Amstelpark is hier een van. Het is een stadspark gevestigd in Amsterdam-Zuid waar je een heerlijke dag kunt vertoeven met het gezin. Het park werd aangelegd voor de Floriade van 1972. Na het sluiten hiervan bleef er een mooi park over waar een groot deel van de voorzieningen die aangelegd waren voor de Floriade behouden bleven. In het Amstelpark wat geopend is van 8.00 tot een halfuur voor zonsondergang kun je een combinatie terug vinden van natuur, kunst en recreatiemogelijkheden.

Het Amstel Park is een park met prachtig aangelegde tuinen. Naast de mooie natuur en de recreatiemogelijkheden is er ook voor kunstliefhebbers genoeg te doen.

Tuinen in het Amstelpark

Er zijn verschillende tuinen aangelegd, de Coniferentuin, Japanse tuin, Vlindertuin, de Oranjerie en het Land in wording. De bekendste is de Rododendronvallei waar zo’n 8000 rododendrons staan van 139 verschillende soorten. Daarnaast is er de Heemtuin waar ook dieren leven, het Dahliarama waar eerst alleen maar dahlia’s stonden maar tegenwoordig verschillende plantensoorten en het Rosarium de rozentuin van het Amstelpark met 160 verschillende soorten rozen.

Recreatiemogelijkheden Amstelpark

Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Een kinderspeeltuin waar de grote kinderen op de kabelbaan, glijbaan en schommels kunnen en de kleine kinderen zich kunnen vermaken in hun eigen gedeelte met speeltoestellen en de zandbak. Een kinderboerderij waar verschillende dieren te zien zijn en waar elke woensdagmiddag door de kinderen met de dieren geknuffeld mag worden. Maar ook graven met een graafmachine, midgetgolf spelen, je vermaken in het doolhof en door het park rijden met de Amsteltrein is mogelijk.

Kunst

Voor kunstliefhebbers zijn er in Het Glazen Huis beeldhouwwerken en sculpturen te zien en is er aandacht voor videokunst. In Galerie Park Art kun je terecht voor betaalbare kunst en cadeauartikelen. Luc Houweling geeft hier ook teken – en schildercursussen. Iedere 2e zondag van de maand is er voor liefhebbers de Pure Markt, een biologische en ambachtelijke markt met meer dan 80 kraampjes. Kortom als je in Amsterdam bent en je houd van mooie natuur, cultuur en je zoekt een plek waar de kinderen zich bezig kunnen houden, dan is het Amstelpark een zeer geschikte locatie.

Adres Amstelpark

Het park heeft een hoofdingang aan de Europaboulevard waar voldoende parkeergelegenheid is, in het weekend is parkeren gratis. Ook is het park met openbaar vervoer bereikbaar, het is 7 minuten lopen vanaf het RAI station waar verschillende tramlijnen stoppen.

Be the first to comment

Leave a Reply