Het Sarphatipark, natuur, schoonheid en rust

Sarphatipark

Wanneer u denkt aan Amsterdam komen vaak de gedachte als drukke winkelstraten en toeristen naar boven. Maar ook voor uw rust kunt u prima vertoeven in onze hoofdstad. In Amsterdam Zuid ligt het Sarphatipark. Dit park, ontworpen in Engelse stijl uit de ‘Age of Reason’ kent een overvloed aan natuur, schoonheid en rust.

Geschiedenis Sarphatipark

Het Sarphatipark is vernoemd naar de gelijknamige doktor en ondernemer uit begin 19e eeuw, Samuel Sarphati. Sarphati was een jood en daarom kreeg het park tijdens de tweede wereld oorlog de naam Bollandpark. In 1985 werd het park gewoon weer Sarphatipark. In het park bevindt zich ook een standbeeld ter gedachtenis aan Samuel Sarphati. Om dit park heen werden huizen gebouwd en zo ontstond een nieuwe wijk in Amsterdam

Houten en stenen bruggen

Kenmerkend aan dit park zijn de bruggen. De overvloed aan prachtige houten en stenen bruggen maken dit park een echte eyecatcher.

Het ‘liefdesbruggetje’ in het park is een van de populairste plekken voor huwelijksaanzoeken

Het stadsbestuur van Amsterdam hecht veel waarde aan dit monumentale park. Het park wordt op een zo milieuvriendelijke manier onderhouden. Het bevorderen van wildgroei en insecten staat hoog op de lijst van het beheer van het park. Ook worden de oude bruggen goed onderhouden en gerestaureerd wanneer nodig.

Praktische informatie

Het park is gratis te bezoeken en goed bereikbaar. Verschillende tramverbindingen zorgen ervoor dat u eenvoudig bij het park kunt komen. Ook kunt u al wandelend vanaf het Rijksmuseum het park bezoeken, in twintig minuutjes bent u er. Wanneer u van plan bent langer in Amsterdam te verblijven is het gelijknamige hotel, Sarphatihotel, een echte aanrader. Dit hotel ligt aan het park en dus op een rustige en relatief centrale plek. Zo kunt u na uw ontbijt gelijk een ommetje maken in het park.

Dit park is het bezoeken waard wanneer u van plan bent om naar Amsterdam te gaan. Dit historische park is een goede afwisseling voor het drukke stadsleven. Dit park straalt het Amsterdamse stadsleven uit en is de perfecte plek om tot rust te komen. Ook zomers kunt u hier heerlijk picknicken.

Be the first to comment

Leave a Reply