Het Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos

Dit is door zijn diversiteit een erg verrassend en mooi recreatiegebied. Het Amsterdamse bos ligt op 20 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam. Het ligt tussen de ringvaart bij Schiphol en Amstelveen. Hier zijn veel activiteiten te doen. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, kanoën en nog veel meer leuke attracties.

Genieten van natuur in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos bestaat uit veel mooie natuurgebieden. Deze zijn zeker een bezoekje waard. Het Schinkelbos is een stukje oud bos. Hier kun je goed zien hoe het Amsterdanse Bos er vroeger uitzag. Voor bijzondere planten en bloemen moet je gaan kijken in de Amstelveense Poel. Hier groeien planten zoals orchideeën. En misschien vind je wel een ringslang.

Een van de pareltjes van het Bos is het Vogeleiland. Per seizoen staan hier bijzondere planten in bloei. Eén van de natuurkernen van het Amsterdamse Bos zijn de Zuidelijke Oeverlanden. Hier zie je een restant van het veenlandschap. En wilt u Schotse Hooglanders zien? Dan moet je in de zuidelijke delen van het bos zijn. Kortom geniet van een weldaad aan natuur.

Bewegen in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos zijn veel verschillende activiteiten te doen. Er is een 50 kilometer lang fietspad en er zijn veel verschillende wandelroutes die je door de mooie natuur leiden. Ook is het Bos ideaal om te hardlopen. Paardrijden is ook een mogelijkheid. Er zijn namelijk twee maneges, maar er zijn ook veel activiteiten met water. Je kunt er vissen, zwemmen, kanoën en Op Het Nieuwe Meer kun je veel verschillende watersporten beoefenen. Zeilen, windsurfen, suppen, en varen behoren tot de vele watersporten die je hier kunt beoefenen. En er is nog veel meer te beleven!

Attracties voor jong en oud

Het Amsterdamse bos heeft veel attracties. Er is zowel aan de jonge als oude bezoeker gedacht. Zo kun je bijvoorbeeld een geitje de fles geven op de Geitenboerderij Riddammerhoeve, maar ook bijkomen in de sauna van Spa Zuiver. In Fun Forest slinger je van boom tot boom door een bos van touwen, ladders en bruggen. Wil je genieten van een theatervoorstelling? Dan is dit mogelijk in het Bostheater. Kleine kinderen kunnen zich uitleven in de kinderbaden in het Bos. Dit is een greep uit de attracties, maar je kunt hier nog veel meer doen. Kom en ontdek!

Lekker eten en drinken

Wil je even bijkomen met een hapje of drankje? Dan kan dit op een van de vele plekken die het Bos rijk is. Er zijn twee boerderijen en in de zomer zijn een aantal kiosken open. Tijdens het hoogseizoen zijn een aantal Boskeukens te vinden in het Bos. Hier vind je lekkere, pure en verse versnaperingen.

Be the first to comment

Leave a Reply