Ontspannen in Park Frankendael

Park Frankendael

Gelegen in Amsterdam Oost, in het stadsdeel Watergraafsmeer, vind je de kunt- en cultuurtuin Park Frankendael. In dit park komen cultuurhistorische, ecologische en botanische elementen samen met prachtige waterpartijen. Het is een heerlijke plek voor een ontspannen wandeling. Liefhebbers van de natuur zullen zich zeker thuis voelen in Park Frankendael.

Historie Park Frankendael

De historie van Park Frankendael is nauw verbonden met de historie van Watergraafsmeer. Na de drooglegging van deze polder in de zeventiende eeuw is het een plek geworden waar rijke Amsterdammers hun buitenhuizen lieten bouwen. Huize Frankendael was een van deze buitenhuizen. Bij dit huis werd een grote tuin aangelegd. Deze tuin deed dienst als hofstede, en is later uitgeroepen tot openbaar park.

Huize Frankendael

Aan de rand van Park Frankendael ligt het imposante Huize Frankendael. Dit gebouw was vroeger een woonhuis aan de rand van Amsterdam dat als buitenhuis gebruikt werd. Het is nu het laatste buitenhuis dat er nog staat. Huize Frankendael heeft nu een culturele en publieke functie gekregen.

Restaurant Merkelbach zit in het oude koetshuis van Huize Frankendael gevestigd, en regelmatig zijn er exposities van kunstenaars en de historie van Park Frankendael. Daarnaast zijn er enkele zalen voor de verhuur van vergaderingen, feesten en bruiloften.

Wat biedt Park Frankendael?

Naast dat je zelf door het park kunt wandelen, worden er in Park Frankendael regelmatig verscheidene activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo staat iedere laatste zondag van de maand de Pure Markt in het park. Hier kun je ambachtelijk en lekker eten, gemaakt van pure producten, kopen.

Een andere optie is een rondleiding door de heemtuin door heemtuinman Chris Barendse. Op de open monumentendagen kun je in Huize Frankendael kennis maken met de historie van het park.

Be the first to comment

Leave a Reply