De Plantage

De Plantage Amsterdam

De Plantage buurt is een groene oase van rust middenin het hart van Amsterdam. De meeste mensen zullen de buurt kennen van dierentuin Artis, maar ook andere bezienswaardigheden zijn in dit deel van Amsterdam te vinden.

Nergens in onze hoofdstad vind je namelijk zoveel musea bij elkaar. Tussen al deze culturele attracties vind je Café-Restaurant De Plantage. Deze nieuwe hotspot is dagelijks geopend voor het ontbijt, de lunch en het diner.

Culinair genieten

In het monumentale pand “De Ledenlokalen” worden dagelijks gasten in de watten gelegd met culinaire hoogstandjes. De internationale keuken biedt gastronomische verrassingen, voor zowel het ontbijt, als de lunch en het diner. Ook tijdens borreltijd ben je in De Plantage van harte welkom voor een hapje en een drankje.

Het bijzondere rijksmonument is een 19e-eeuwse serre die in het oog springt door zijn groene kleur, de glazen puien en het originele, hoge plafond. Het interieur is een frisse mix van vintage en design.

Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de vogelvolière en kun je de andere bewoners van de Amsterdamse dierentuin goed horen. Onder het bladerdak van de eeuwenoude Platanen is het hier met mooi weer goed toeven. Maar ook binnen is het niet onaangenaam. Vanaf de serre kun je genieten van het uitzicht over het Artisplein. Het publiek is hier zeer gemeleerd. Van hippe studenten tot jonge gezinnen en van locals tot toeristen.

Het restaurant is tevens te reserveren voor grote groepen.

Be the first to comment

Leave a Reply