Wanneer kun je het best shoppen in Amsterdam?

winkelen in Amsterdam

Shoppen in Amsterdam: daar ben je wel even mee bezig. Het centrum van Amsterdam heeft een grote variatie aan winkels te bieden. Deze zijn geopend op verschillende dagen en tijden. De ene winkel is ook tijdens de feestdagen geopend, terwijl de anderen op willekeurige dagen gesloten zijn. Wanneer kun je nu het best shoppen in Amsterdam?

Openingstijden winkels Amsterdam in het algemeen

Over het algemeen geldt dat winkels in Amsterdam geopend zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur. Dat geldt niet voor alle winkels, want in Amsterdam mogen winkeliers hun openingstijden in principe zelf bepalen.

Natuurlijk gaat het hier wel om de hoofdstad van Nederland, en daar gelden bijzondere openingstijden. Zo openen veel winkels hun deuren pas één uur of twee uur later op maandag en zondag.

Op sommige dagen sluiten winkels in Amsterdam eerder. Tijdens bijvoorbeeld Dodenherdenking, Kerstavond en Goede Vrijdag zijn de winkels om 19.00 gesloten. Wil je langer shoppen? Dan kun je het best langskomen op donderdagavond, want dan zijn de winkels tot 21.00 uur geopend.

Deze gebieden mag je niet missen

De meest populaire gebieden in Amsterdam zijn de Kalverstraat, de Leidsestraat, de Haarlemmerstraat, de PC Hooftstraat en de Nieuwendijk. Deze hotspots zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Kom je op zondag? Dan kun je gerust langs bij de Nieuwendijk en de Kalverstraat; hier zijn de winkels ook op zondag geopend.

Check altijd van te voren de meest actuele openingstijden, want in de overige winkelstraten zijn maar een paar winkels op zondag geopend.

Koopzondagen

In veel steden en gemeenten zijn er Koopzondagen. Op Koopzondag zijn verschillende winkels speciaal geopend. Amsterdam heeft dit afgeschaft. Volgens Openingstijden.nl is het nu zo dat alle winkels iedere zon- en feestdag (met een paar uitzonderingen) geopend mogen zijn van 06.00 tot 22.00 uur.

Let op: winkels mogen op zondagen open zijn, maar zijn dit niet verplicht. Het kan dus best zijn dat de winkel die jij wilt bezoeken op zondag gesloten is.

Wat vind je waar?

Amsterdam is een waar shopwalhalla. Je shopt hier voor kleding van gevestigde internationale ontwerpers en jong, aanstormend talent. Zo vind je op de 9 straatjes de meest hippe labels en exclusieve boetiekjes. Struin over de Kalverstraat voor de grote modemerken.

Vergeet vooral ook niet de antiekmarkt te bezoeken. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de antiekmarkt vind je oude schatten voor je huis. Ook in Amsterdam: designstores. Hier zijn de meest luxueuze items voor thuis te vinden. Ze zijn verspreid door heel Amsterdam, en hebben verschillende openingstijden. Daarom is het wijs voor vertrek eerst even te bekijken wanneer jouw favoriete winkel geopend is.

Kortom: in onze hoofdstad valt genoeg te beleven. Aan een weekendje shoppen heb je bijna niet genoeg!

Be the first to comment

Leave a Reply