Op zoek naar een nieuwe baan in Amsterdam?

De laatste jaren lijkt het wel een trend geworden dat we steeds maar van job naar job hoppen. Het is niet meer dan logisch dat je na een loopbaan van zo’n 2 tot 3 jaar, toe bent aan iets nieuws. Op deze manier vergroten we onze kennis en ervaringen, maar het kan soms ook erg lastig zijn. Zeker in een grote stad als Amsterdam liggen de banen niet voor het oprapen en zijn er naast jou nog meerdere kandidaten die staan te springen voor een functie. Het is dus een kwestie van de ‘beste’ zijn en te laten zien aan een werkgever dat jij de kandidaat bent die ze zoeken. Toch is in zo’n grote stad als Amsterdam echt wel een leuke baan te vinden. Wij vertellen je graag hoe!

Outplacement

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je in dienst bent bij een huidige werkgever, maar je niet helemaal op je plek zit en het beter is als je op zoek gaat naar een andere baan. Dit kan jouw beslissing zijn, doordat je het werk niet meer leuk vindt, maar het kan ook een gezamenlijke beslissing zijn tussen jou en je werkgever. In dit geval gaat de werknemer, met behoud van het loon, opzoek naar een andere baan bij een nieuwe werkgever. Dit wordt ook wel outplacement genoemd. Voor Outplacement Amsterdam zijn er diverse bureaus die jou graag helpen om een nieuwe baan te vinden. Aan dit outplacementtraject wordt vaak wel een bepaald termijn gesteld van een aantal weken tot maanden. Het is dus wel de bedoeling dat je binnen het gestelde termijn een nieuwe baan gevonden hebt. Uiteraard krijg je hierbij wel begeleiding van het outplacementbureau.

Uitzendbureau

Een andere manier om een baan te vinden, is via een uitzendbureau. Zij hebben vaak een groot bestand met beschikbare vacatures en kunnen op basis van jouw achtergrond en wensen heel snel geschikte functies selecteren. Een uitzendbureau bemiddeld als het ware tussen mensen die werk zoeken en bedrijven die mensen nodig hebben. Zo kunnen ze jou matchen aan een organisatie die goed bij je past en andersom. Soms hebben uitzendbureaus alle vacatures op hun website staan, waardoor je vast een kijkje kunt nemen of er ook iets voor jou tussen zit. Toch raden we je aan om een afspraak te maken, zodat je jouw situatie ook kunt uitleggen en zij je bepaalde vragen kunnen stellen.