De beste verhuistips voor verhuizen in Amsterdam

Een verhuizing kan erg stressvol zijn. Er komt veel op je af en er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden. Als je verhuist in een grote stad als Amsterdam, zijn er echter een aantal specifieke aandachtspunten. In dit artikel delen we de 5 beste verhuistips om jouw verhuisdag in Amsterdam soepel te laten verlopen.

Tip 1: Laat een opslag voor de deur bezorgen

Tijdens een verhuizing komt een opslagruimte altijd goed van pas. Bijvoorbeeld omdat je de nieuwe woning nog niet in kunt of omdat de meubels eerst opgeslagen moeten worden in verband met een verbouwing. Wat jouw situatie ook is – je maakt het jezelf gemakkelijker door te kiezen voor een flexibele opslag aan huis. Het bedrijf Kubox zorgt ervoor dat er op de gewenste datum een lege opslagbox bij jou voor de deur staat. Na het inladen wordt deze box opgehaald en opgeslagen in een veilige opslagruimte in Amsterdam. Heb je de spullen weer nodig? Dan komen ze de opslagbox ook weer terugbrengen. Op deze manier bespaar je een hoop tijd en gedoe. Met een overvolle auto heen en weer rijden door de drukke stad is niet meer nodig!

Tip 2: Probeer een parkeerplaats vrij te houden

Zeker in het centrum van Amsterdam is een vrije parkeerplaats niet vanzelfsprekend. Probeer daarom voor de verhuizing een plekje vrij te houden. Je kunt online een parkeerplek reserveren of met toestemming een gedeelte van de straat tijdelijk afzetten. Soms kun je ook in overleg met de buren wat regelen.

Tip 3: Zet iemand op de wacht bij de verhuiswagen

Moet je verhuizen in een drukke straat? Zorg er dan voor dat er altijd iemand bij de verhuiswagen blijft wachten. Je wil niet het risico lopen dat er vreemden gaan snuffelen tussen jouw spullen. Haal ook altijd de sleutels uit het contact en berg ze veilig op in je tas of jaszak.

Tip 4: Huur een verhuislift of katrol

Verhuis je van of naar een prachtig Amsterdams grachtenpand? En ligt jouw woning of studentenkamer niet op de begaande grond? Dan is het huren van een verhuislift geen overbodige luxe. Je kunt ook kiezen voor een verhuiskatrol. Dit is een soort tuig aan een stuk touw waarmee je spullen omhoog en omlaag kunt hijsen.  Hiermee bespaar je veel tijd en waarschijnlijk ook een aantal blessures. (foto van zo’n verhuiscatrol)

Tip 5: Vraag om (professionele) hulp

Extra hulp bij verhuizen is absoluut noodzakelijk. Check dus ruim van tevoren wie van jouw vrienden, buren of familieleden zouden kunnen helpen. Als er veel zware meubels verplaatst moeten worden, kan het ook verstandig zijn om professionele verhuizers in te schakelen.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking