Winkelen in Amsterdam

Een dagje weg in eigen land, Amsterdam is hier de perfecte stad voor. Naast de bekende Kalverstraat, zijn er nog veel meer plekken om te winkelen. In dit artikel geven we jou de beste tips voor een dagje Amsterdam én tips voor de leukste souvenirs.

Een dagje Amsterdam in het kort:

  • Je komt aan met de trein op het station.
  • Via de mooie Amsterdamse grachten loop je naar de 9 straatjes.
  • In de 9 straatjes kun je terecht voor een nieuwe outfit.
  • Tussen het shoppen door is het tijd voor een lekkere lunch.
  • Via de Dam loop je terug naar het station.
  • In de IJpassage van het station kun je nog de laatste items shoppen.

Sieraden van Amsterdam

Wanneer je een dagje in Amsterdam bent geweest wil je het liefste een souvenir van deze prachtige stad mee naar huis nemen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard souvenir zoals een tulp, een trui met daarop de tekst ‘Amsterdam’ of een magneet, maar er is veel meer mogelijk.

Het Nederlandse merk My Jewellery verkoopt sieraden met daarop de drie bekende kruisjes van Amsterdam. Deze Amsterdamse sieraden zijn er in de vorm van oorbellen en in een bedel variant. Zo draag je jouw favoriete stad altijd dichtbij.

In het hart van Amsterdam zitten inmiddels drie winkels van het Nederlandse sieraden en kledingmerk My Jewellery. Naast de boutique in de hartenstraat zijn er onlangs twee nieuwe concepten, genaamd ‘shop & go’ geopend in het centrum van Amsterdam.

De 9 straatjes

Voor de leukste kledingwinkels en lunchplekken ga je naar de 9 straatjes. In één van deze straatjes is de boutique van My Jewellery gevestigd. Hier kun je terecht voor een nieuwe outfit inclusief sieraden en accessoires. Natuurlijk shop je hier ook jouw souvenir van Amsterdam. Na het shoppen is het tijd voor een lekkere lunch en een kop koffie, ook hiervoor kun je terecht in de 9 straatjes. Het leukste is om door de verschillende straatjes te wandelen en je te laten verrassen door de vele leuke winkels die er in de omgeving zijn.

Onze favorieten zijn:

  • Pluk Amsterdam
  • The Cold Pressed Juicery
  • The Hoxton
  • Van Stapele Koekmakerij

De terugweg

Amsterdam is heel goed te bereiken met de trein. Naast dat de trein een handig vervoersmiddel is, is het station ook zeker de moeite waard om langs te gaan. In de IJpassage zijn verschillende winkels gevestigd, waaronder de ‘shop & go’ van My Jewellery. Op de terugweg naar huis kun je dus heel goed nog jouw laatste aankopen doen.

Met bovenstaande informatie heb jij een perfecte dag in de hoofdstad van het land. We zijn benieuwd welke tips jullie gaan opvolgen.