Autoverzekering Amsterdam bijna 8 procent goedkoper

Amsterdamse autobezitters zagen in 2023 een daling van bijna 8 procent in de kosten van hun autoverzekering in vergelijking met het voorgaande jaar Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Waar de gemiddelde maandpremie in 2022 nog 100 euro bedroeg, daalde deze in 2023 naar ruim 92 euro, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van bijna 95 euro.

Ondanks deze vermindering betalen inwoners van Amsterdam nog steeds 24 procent meer voor hun autoverzekering dan het landelijke gemiddelde, dat op 74 euro per maand ligt.

Tip! Wil jij als Amsterdammer de goedkoopste autoverzekering? Ga dan autoverzekeringen vergelijken bij Geld.nl. Zo vind je direct een autoverzekering met de laagste premie én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar!

Premiedaling in Amsterdam door minder auto’s

De daling van de verzekeringspremies in Amsterdam komt voornamelijk door het afgenomen aantal auto’s op de weg en een verlaging van het aantal autodiefstallen. Met een gemiddelde van 239 auto’s per 1.000 inwoners had Amsterdam in 2023 de laagste autodichtheid van de tien grootste steden in Nederland, en bovendien een daling ten opzichte van voorgaande jaren. “Een verminderd aantal auto’s verlaagt het risico op ongelukken, wat resulteert in lagere verzekeringspremies”, zegt Geld.nl. Bovendien tonen de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan dat autodiefstallen in Amsterdam met bijna 9% zijn afgenomen. Ook dit vertalen verzekeraars door in lagere premies.

Autoverzekering in Amsterdam duurder dan gemiddelde Noord-Holland

Hoewel de premies in Amsterdam zijn gedaald, blijven deze hoger dan de gemiddelde premie in Noord-Holland. Noord-Holland zag in 2023 de grootste daling in verzekeringspremies, met een gemiddelde maandpremie van bijna 73 euro. Dit betekent dat Amsterdammers jaarlijks ongeveer 233 euro meer betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde inwoner van Noord-Holland.